Robi 9100 upscaling pri orezani obrazu?
Moderátor: By.Bob
- Motoroko
- Nováček

Re: Robi 9100 upscaling pri orezani obrazu?
nuz skusal som 1080i ale nepomohlo, je to umna tak isto ako pise vald. proste na prijimaci mam 4:3 a letterbox, na telke mam Zoom1.
Jediny problem je ze aj vtedy do zaciatku hdbox vysiela WSS takze pri kazdom zapnuti telky musim nastavit Zoom1 lebo zoom mod je na 16:9
Pointa je ta, ze na inych prijimacoch sa nastavi aby obraz isiel ako Plny, cize u hdboxu ekvivalent k 16:9 a Full, a potom na telke Zoom1, cize TV oreze na nie-WSS programoch vrch a spodok , WSS programy posle satelit do TV signal WSS, TV prepne na rezim SIROKOUHLY a vlastne zmeni zoom na 16:9, ked WSS flag nie je vysielany, prepne sa TV spat na Zoom1. kto to tak pozeral vie na co myslim :)
Jediny problem je ze aj vtedy do zaciatku hdbox vysiela WSS takze pri kazdom zapnuti telky musim nastavit Zoom1 lebo zoom mod je na 16:9
Pointa je ta, ze na inych prijimacoch sa nastavi aby obraz isiel ako Plny, cize u hdboxu ekvivalent k 16:9 a Full, a potom na telke Zoom1, cize TV oreze na nie-WSS programoch vrch a spodok , WSS programy posle satelit do TV signal WSS, TV prepne na rezim SIROKOUHLY a vlastne zmeni zoom na 16:9, ked WSS flag nie je vysielany, prepne sa TV spat na Zoom1. kto to tak pozeral vie na co myslim :)
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Skus si hdmi kabel novsej verzie ,alebo pozri aku verziu hdmi podporuje panel .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Na iných prijímačoch ? Mal si tie prijímače prepojené cez HDMI ?
To čo vypadá ako obraz v obraze / veľkosť obrazu / je tak ako sa Ti to zobrazuje posielané vysielateľom. Čistá neprofesionalita, alebo snaha ušetriť. Ak by to vysielal 16:9 , prijímač by Ti to zobrazil v 16:9. Neni to ani chyba prijímača a ani zobrazovača. PX-80 mám aj ja.
To čo vypadá ako obraz v obraze / veľkosť obrazu / je tak ako sa Ti to zobrazuje posielané vysielateľom. Čistá neprofesionalita, alebo snaha ušetriť. Ak by to vysielal 16:9 , prijímač by Ti to zobrazil v 16:9. Neni to ani chyba prijímača a ani zobrazovača. PX-80 mám aj ja.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Motoroko
- Nováček

No prave to, z openboxa 770 sa WSS posielal korektne ako som pisal ale to samozrejme islo cez SCART, neviem ci scart dokonca nevyuzvia jeden pin na konektore iba na posielanie WSS signalu...
HDMI kabel je 1.4 progold, pozriem tu moju 42PX80E ake HDMI podporuje, aj ked myslim ze iba 1.3 kedze je to model 2008
HDMI kabel je 1.4 progold, pozriem tu moju 42PX80E ake HDMI podporuje, aj ked myslim ze iba 1.3 kedze je to model 2008
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Najlepším príkladom je pre porovnanie HBO SD z 23,5°E a druhé je HBO CZE z Thoru od upc.
Zo Skylnku to je Letterbox / teda 16:9 ale stlačené v 4:3 / a v upc ... no neviem presne čo je to za formát, ale snažia sa aby bol 16:9. Neviem prečo sa nevedia trafiť keď HBO Comedy sa im už asi mesiac zobrazuje pekne 16:9
Keď to ide s HBO2 už neviem ako dlho tak to môže ísť aj na ostatných kanáloch. Je to čisto vec providera
Zo Skylnku to je Letterbox / teda 16:9 ale stlačené v 4:3 / a v upc ... no neviem presne čo je to za formát, ale snažia sa aby bol 16:9. Neviem prečo sa nevedia trafiť keď HBO Comedy sa im už asi mesiac zobrazuje pekne 16:9
Keď to ide s HBO2 už neviem ako dlho tak to môže ísť aj na ostatných kanáloch. Je to čisto vec providera

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
na hbo sd uz skylink nebude davat novu jednotku - vysiela v HD . maju tam staru pajtu na odbavovacom pracovisku - to je cely figel .
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
UPC je zas o inom . na hd programoch nevysielaju vsetky v plnom hd formate- koli datovej uspore (odovodnili to ako "z internych dovodov"). A HBO CZE - aku vysielaciu jednotku zohnali , taku tam pouzivaju . rozhodne vsak nevie korektne format 16:9 -ako kolega spominal.
- Motoroko
- Nováček

No trochu sme odbocili od temy, chcel som vediet ci je mozne aby hdbox posielal WSS signal iba vtedy ked je pritomny v tv programe?
resp robia to ine prijimace takto a hdbox to zatial nevie (zaujima ma ozaj WSS signal, nie to ci prijimac urobi/neurobi letterbox), alebo je to normalne u dnesnych prijimacov, ze WSS sa uz nepreposiela a pouziva sa iba v prijimaci na zap/vyp letterboxu?
resp robia to ine prijimace takto a hdbox to zatial nevie (zaujima ma ozaj WSS signal, nie to ci prijimac urobi/neurobi letterbox), alebo je to normalne u dnesnych prijimacov, ze WSS sa uz nepreposiela a pouziva sa iba v prijimaci na zap/vyp letterboxu?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Robia to vsetky s STi7101 . Moze byt ?
- Motoroko
- Nováček