Prvé dojmy

Nastavení a vše kolem HD-BOX IRD-8000HD PVR Irdeto,linux.

Moderátor: By.Bob

pepo77
Nováček
Nováček

Re: Prvé dojmy

Příspěvek od pepo77 »

thomas27 píše:Zdravim ,rozmyslam o kupe HD-BOX IRD-8000HD PVR a zaujimala by ma kvalita obrazu Skylink ci v SD tak i HD v rychlosti prepinania kanalov .Nakolko ma nahovaraju na Humax 5100S s tym ze ma najkvalitnejsi obraz z tych certifikovanych..tak za kazdu radu ci postreh budem vdacny...
HD-BOX IRD-8000HD PVR mam od 28.12.11. Tak isto ma nahovarali /v trenčíne/ na humax 5100 ze je kvalitny.

Predsa HD-BOX IRD-8000HD PVR je novinka neni este tak zabehnuty. Ja som si doniesol aj HDD pamäť lebo som chcel vediet ci zobere aj 1TB HDD na ukladanie nahravok. Zobralo to v pohode. Dokonca vyskusali nahravat 3 HD programy a štvrty program si mohol sledovat. Boli z toho tiež prekvapeny že nahravky boli nahrane bez sekania, proste na 100 percent. Obraz je naozaj velmi kvalitny. Momentalne mam zapojeny na plazme Lg, mal som ho aj na LED full-hd ,tak to bola fantázia. Prepinanie programov je pomerne rychle. Zopar malych nedostatkov má ale to by mal neskor odstranit novy fw. S kartou spolupracuje bez problemov. Trochu dlhsie trva ked sa zapina. Odporúčam.

:117:

thomas27
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomas27 »

pepo77 dik za dotaz..no hlavne mi ide o tu kvalitu obrazu..a to dlhsie prepinanie je asi ake ?? v parabole cz co je recenzia pisali tak prepinanie do 1s...lebo napr ten humax celkom rychlo prepina s porovnanim gosat 7055 ak by este niekto mal dalsie info uvitam...

pepo77
Nováček
Nováček

Příspěvek od pepo77 »

thomas27 píše:pepo77 dik za dotaz..no hlavne mi ide o tu kvalitu obrazu..a to dlhsie prepinanie je asi ake ?? v parabole cz co je recenzia pisali tak prepinanie do 1s...lebo napr ten humax celkom rychlo prepina s porovnanim gosat 7055 ak by este niekto mal dalsie info uvitam...
Prepina to okolo tej 1.3sekundy. na TV 42plazmeHD je kvalitny obraz, ako som uviedol na TV-led32 full-hd 1080p je obraz super. tento prijimac je full-hd 1080p a humax je 1080i.

:25:

thomas27
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomas27 »

No zatial je to kandidat c.1 pepo77 tak asi humax vyradim

jendabenda
Nováček
Nováček

Příspěvek od jendabenda »

Hezký den, moje první dojmy s tímto přijímačem jsou dobré. Vyměnil jsem ho za GOSAT-7020 HDMi I-Deto, oproti němu je v přepínání programů opravdu rychlejší (do 1s) a má mnohem víc funkčních schopností. Obraz HD je taky kvalitní i při menší přijímací kvalitě (65%), zkoušeno na Tv SAMSUNG LE32C65*.
Jediné co se mi oproti výše zmiňovanému přístroji nelíbí, je vzhled OSD menu. :cry:

jendabenda
Nováček
Nováček

Příspěvek od jendabenda »

DALŠÍ DOJMY jsou po týdenním užívání trochu rozpačité :roll: . Nevím jestli dělám nějak chybu já, nebo je to přijímačem. (Verz. Firmware: Hs v.2.10.07, ver.zavaděče: 3.21)
Základní funkce (volba kanálů, přepínání, ladění, záloha programů a nastavení na USB i obnova funguje skvěle. Ale co se týče třeba nahrávání, objevují se zde problémy. A to:
Přijímač v době nahrávání zapne, ale na USB nenahrává (8 z 10-ti pokusů). Děje se tak jen při nastavení přes EPG nebo Časovač. Po nastaveném čase už sám nevypne. Pomocí "Okamžitého nahrávání" přes dálkový ovl. to jde bez problémů. Nahraný pořad se občas při přehrávání seká, je to ale způsobeno rychlostí zápisu na USB. Pokud bych chtěl tedy tuto rychlost kompenzovat, musel bych nastavit menší rozlíšení. To se ale po zapnutí přístroje samo navrátí na HDMi nastavení.
Dále mohu vytknout, že v uživatelské příručce je mnoho konfigurací, které uživateli (laikovi) nic nevysvětlují: (časové posuvy, posuny v přehrávání...). :107:
Dále třeba i možnost pluginů a prohlížeč internetu je zde na tomto přijímači (HD Box IRD 8000HD PVR) plonkový. Přesto je o nich zmínka v návodu. Nastavená interaktivní internetová služba (YouTube) funguje dobře. :55:
Přístroj i s novým Firmware občas zamrzává, přestože sám hřeje, že by na něm mohl vařit kafe a to i v pohotovostním režimu pro rychlý start :lol: Pokud je zapnut "Šetřící režim v pohotovosti", přístroj se zchladí, ale nabíhá opravdu moc dlouho (1min a 25sek) :51:
Jinak je to opravdu Hodně Dobrý Box hoden své ceně.

Noro C Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Noro C »

Pozeral som cenu tochto prijmaca a zda sa mi trochu predrazeny oproti 9105. Ked pocitam cenu 9105 a cenu CI modulu + ze 9105 ma univerzalny ovladac a ze 8000 nema sachtu pre CI modul nevie ci je to len moj nazor a este obmedzene funkcie len na citanie irdeto mierne sklamany cenou

HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
libca
Nováček
Nováček

Příspěvek od libca »

Zdravím všechny. Už asi 3 dny pročítám různá fora a diskuze o HD-BOX IRD 8000HD PVR (no zatim jich o tomto přístroji moc není). Chtěl bych si ho pořídit, ale pořád se nemůžu nějak rozhodnout. Asi to tady bylo už probíráno, ale přesto se zeptám - jaká je kvalita HD progrmů (ta bývá už u většiny přístrojů o.k.), ale hlavně jaká je u SD programů? Jak je opravdu velká (cca) prodleva mezi přepínáním programů? A nakonec jak je to s tím zamrzáním přístroje? Kdyby to mělo být nějak moc časté, tak to by mě asi od koupě odrazovalo. Nemám s Linuxovým přijímačem zatím zkušenosti, tak se omlouvám za tyto dotazy. (Ale Linux mi neni cizí, míval jsem ho na notebooku, a mám i multimediální centrum které jede na Linuxu). Díky za odpovědi.
L.

patentik
Nováček
Nováček

Příspěvek od patentik »

Docela by mě také zajímali zkušenosti ostatních - jsem vlastníkem cca 3 týdny. Rozběhal jsem co jsem potřeboval, tj. wifi, nahrávání na ext HDD i jsem dostal titulky se správnou diakritikou. Co mě dost mrzí je zasekávání/zamrzání přístroje. Mám udělaný update na nový firmware - je fakt, že při přepínání programů již nezamrzá, ale prostě někdy úplně vypadne a je třeba natvrdo restart - 1x denně určitě. jinak kvalita obrazu - dříve jsem měl digi tv - oproti tomu je kvalita takřka famózní - a to nejen u HD ale i zejména i u SD.

co vy ostatní? zamrzá? docela zvažuji jestli to nevrátit jako reklamaci - je fakt, že s přímačem od digi tv jsem za 5 let tento problém neměl snad ani jednou, nyní denně.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak by si bol dlhšie členom tohoto fóra tak by si vedel že nás tu dodávateľsko odberateľské vzťahy vôbec nezaujímajú. Je to dokonca aj spomenuté v pravidlách fóra.

.... avšak odpoveď je veľmi jednoduchá - ak prijímač nefunguje tak ako má tak ho jednoznačne reklamuj. Táto odpoveď je jasná a jednoznačná a nahrádza siahodlhé témy typu - píšem na fórum lebo mi prijímač nefunguje a žiadam nápravu. :)

Reklamácia jediná môže vyriešiť prípadnú chybu v fw - hlavne ak sa bude riešiť reklamáciou všetko čo zákazník nemôže vyriešiť jednoduchou zmenou fw.
Ak nefunguje nový prijímač s relatívne novým fw tak asi niečo neni v poriadku

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - HD-BOX IRD-8000HD PVR“