Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Zamčeno
andreto
Nováček
Nováček

Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Příspěvek od andreto »

Zdravim

Dnes som kupil AZ Box HD premium. Chcem sa vsetkym prispievajucim podakovat. Je velmi uzitocne ak existuje podobne forum pre zaciatocnikov alebo aj tych skusenejsich.
Mam vsak jeden dotaz. Urcite je to trivialna zalezitost, avsak zatial som si s tym neporadil. Ako spustat internetove streamovane audio (radia). Je to nutne cez Browser, alebo existuje k tomu nejaky addon.

Diky moc za odpoved

Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Benny »

andreto píše:Zdravim

Dnes som kupil AZ Box HD premium. Chcem sa vsetkym prispievajucim podakovat. Je velmi uzitocne ak existuje podobne forum pre zaciatocnikov alebo aj tych skusenejsich.
Mam vsak jeden dotaz. Urcite je to trivialna zalezitost, avsak zatial som si s tym neporadil. Ako spustat internetove streamovane audio (radia). Je to nutne cez Browser, alebo existuje k tomu nejaky addon.

Diky moc za odpoved
Zatim nelze

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

Dobry den,

mohl by mi nekdo prosim pomoci? Mam problem s rozkodovanim programu. Docela tady v tech pojmech plavu, tak bych potreboval par vysvetleni. Pokud to odbre chapu, abych rozkodal programy potrebji plugin OpenXCAS. V nem jsou MultiCAS, mgcamd, newcs. Jak jsem se tu v navodu docetl, tak je potreba mit aktualni MultiCAC, ten jsem stahl ve verzi MultiCAS_v157D-4T11-6I_2k90812 a nahral pres FTP do /EMU/OpenXCAS/Multicas. Nahraval jsem, kdyz MultiCAS byl vynuty, takze podle me vse probehlo korektne. Pak jsem si stahl SCD plugin a nainstaloval - abych pravdu rekl, vubec nevim k cemu je. problem je nasledovny. Divym se treba na Novu a najedednou mi blikne, ze je ZAKODOVANO. Dale jsem se docetl, ze uzivatele mohou sledovat napr. Animal Planet - tu ja mam bohzel zakodovanu. I kdyz na ni vydrzim treba minutu, tak bohuzel nic. Predem dekuji za pomoc

AZbox HD Premium (fw0.9.4487 TD210P), Parabola MAXIMUM E-85 Multifocus,Karta Skylink Standard CZ, satelity: 1.0 Thor, 13 HotBird, 19.3 Astra, 23.3 Astra
Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Benny »

chrupavka píše:Dobry den,

mohl by mi nekdo prosim pomoci? Mam problem s rozkodovanim programu. Docela tady v tech pojmech plavu, tak bych potreboval par vysvetleni. Pokud to odbre chapu, abych rozkodal programy potrebji plugin OpenXCAS. V nem jsou MultiCAS, mgcamd, newcs. Jak jsem se tu v navodu docetl, tak je potreba mit aktualni MultiCAC, ten jsem stahl ve verzi MultiCAS_v157D-4T11-6I_2k90812 a nahral pres FTP do /EMU/OpenXCAS/Multicas. Nahraval jsem, kdyz MultiCAS byl vynuty, takze podle me vse probehlo korektne. Pak jsem si stahl SCD plugin a nainstaloval - abych pravdu rekl, vubec nevim k cemu je. problem je nasledovny. Divym se treba na Novu a najedednou mi blikne, ze je ZAKODOVANO. Dale jsem se docetl, ze uzivatele mohou sledovat napr. Animal Planet - tu ja mam bohzel zakodovanu. I kdyz na ni vydrzim treba minutu, tak bohuzel nic. Predem dekuji za pomoc
newcs - server na "sdileni" karet. Pokud chces pouzivat newcs, musis pouzit jeste nejakeho klienta ktery se bude na server pripojovat (i kdyz jen v ramci tveho satu). Napriklad mgcamd nebo cccam. Spise bych ti pro zacatek doporucil mgcamd.
mgcamd - klient pro pripojeni k newcs jak uz bylo psano o kousek vys
MultiCAS - nevim jestli to dobre vysvetlim ale je to prohram pro obsluhu ctecek (neco jako newcs a mgcamd v jednom) s tim ze ma jeste dalsi funkce. Pokud mas zapnuty MultiCAS, vypni newcs a mgcamd. Pokud chces pouzivat kombinaci newcs mgcamd pak vypni MultiCAS. S multicasem se nemuzes pripojit k nekomu jinemu ktery by te pripadne nasdilel karty.
SCD plugin - slouzi pro stahovani klicu (nejcasteji pouzivany pro cigi TV). Pokud chces pouzivat SCD a rozkodovavat cigi, musis zas pouzit nejakeho klienta ktery umi s klici pravovat. Takze pokud chces rozkodovavat digi a sledovat i programy z karty co vlastnis, bude asi nejlepsi pouzit kombinaci SCD, newcs, mgcamd. SCD nestahuje automaticky ale pouze na tvuj prikaz.

Snad jsem ti alespon trochu pomohl ...

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

Benny píše:
chrupavka píše:Dobry den,

newcs - server na "sdileni" karet. Pokud chces pouzivat newcs, musis pouzit jeste nejakeho klienta ktery se bude na server pripojovat (i kdyz jen v ramci tveho satu). Napriklad mgcamd nebo cccam. Spise bych ti pro zacatek doporucil mgcamd.
mgcamd - klient pro pripojeni k newcs jak uz bylo psano o kousek vys
MultiCAS - nevim jestli to dobre vysvetlim ale je to prohram pro obsluhu ctecek (neco jako newcs a mgcamd v jednom) s tim ze ma jeste dalsi funkce. Pokud mas zapnuty MultiCAS, vypni newcs a mgcamd. Pokud chces pouzivat kombinaci newcs mgcamd pak vypni MultiCAS. S multicasem se nemuzes pripojit k nekomu jinemu ktery by te pripadne nasdilel karty.
SCD plugin - slouzi pro stahovani klicu (nejcasteji pouzivany pro cigi TV). Pokud chces pouzivat SCD a rozkodovavat cigi, musis zas pouzit nejakeho klienta ktery umi s klici pravovat. Takze pokud chces rozkodovavat digi a sledovat i programy z karty co vlastnis, bude asi nejlepsi pouzit kombinaci SCD, newcs, mgcamd. SCD nestahuje automaticky ale pouze na tvuj prikaz.

Snad jsem ti alespon trochu pomohl ...

tak to jsem nevedel, mockrat dekuji...uz v tom zacinam mit trochu jasno. Ale ted dalsi otazka :), jakeho pouzit klienta, ktery se bude pripojovat k serveru?Receno jinak: kam a cim se mam pripojit? Aktivuji tedy mgcamd a newcs a spustim plugin SCD. Tohle bych zvladl:) Ale co dal?

AZbox HD Premium (fw0.9.4487 TD210P), Parabola MAXIMUM E-85 Multifocus,Karta Skylink Standard CZ, satelity: 1.0 Thor, 13 HotBird, 19.3 Astra, 23.3 Astra
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Možno by bolo pre teba poučné prečítať ti toto vlákno od začiatku. :28:

ICQ 563 123 279
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

libco píše:Možno by bolo pre teba poučné prečítať ti toto vlákno od začiatku. :28:
Vlakno jsem precetl cely, ale asi jsem lama (ne asi ale urcite, protoze tohle je muj prvni stelit a nemam jej dlouho). Mam nastevenou kombinaci SCD, newcs, mgcamd. SDC jsem spustil a ten si natahl data ze site. Je potreba udelat jeste neco dalsiho? :(

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

chrupavka píše:
libco píše:Možno by bolo pre teba poučné prečítať ti toto vlákno od začiatku. :28:
Vlakno jsem precetl cely, ale asi jsem lama (ne asi ale urcite, protoze tohle je muj prvni stelit a nemam jej dlouho). Mam nastevenou kombinaci SCD, newcs, mgcamd. SDC jsem spustil a ten si natahl data ze site. Je potreba udelat jeste neco dalsiho? :(
Najprv začni s kartou aby to išla.

ICQ 563 123 279
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

libco píše:
chrupavka píše:
Najprv začni s kartou aby to išla.
karta mi jde...rozchodil jsme ji pres MultiCAS.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Tak sa rozhodni čo chceš vlastne používať. Spolu to nejde.
-MultiCAS
-newcs a mgcamd
-newcs a CCCam
-newcs a incubuscamd
-newcs a MBOX

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

dempsey píše:Tak sa rozhodni čo chceš vlastne používať. Spolu to nejde.
-MultiCAS
-newcs a mgcamd
-newcs a CCCam
-newcs a incubuscamd
-newcs a MBOX
No, popravde ted mam cca 30 ceskych programu, ale nefunguje mi Nova HD a co bych urcite chtel, tak je Animal Planet v cestine. :(

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

chrupavka píše:
-MultiCAS
-newcs a mgcamd
-newcs a CCCam
-newcs a incubuscamd
-newcs a MBOX
No, popravde ted mam cca 30 ceskych programu, ale nefunguje mi Nova HD a co bych urcite chtel, tak je Animal Planet v cestine. :(
Fungujú ti iné HD programy na Skylink? Máš to vôbec zaplatené?

ICQ 563 123 279
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

libco píše:
chrupavka píše:
-MultiCAS
-newcs a mgcamd
-newcs a CCCam
-newcs a incubuscamd
-newcs a MBOX
Fungujú ti iné HD programy na Skylink? Máš to vôbec zaplatené?
nemam, tak to bude asi hlavni problem... :51: mam zaplacenou Skylink Standard

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

animal planet je na skylinku ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
chrupavka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrupavka »

grantec píše:animal planet je na skylinku ?
Zdravim, no prave, ze neni...kdyz na nej prepnu,tak mi napise zakodovano a prave jsem se ptal, jestli existuje nejaky zpusob, jak jej rozkodovat.

Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“