HDBOX 9105 a skusenosti

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
Matys
Nováček
Nováček

Re: HDBOX 9105 a skusenosti

Příspěvek od Matys »

Ahoj, mám taky k HD BOXu připojen HDD WD My Book Essential 1TB, který se ve verzi FW 1.08.99 choval přesně jak je uvedeno , ale od nové verze 2.09.87 pořád běží i když timeshift vypnu. Po vypnutí HDBOXu do standby mode se HDD cca na 2 minuty přepne taky do standby módu (led bliká) ale potom se zapne a je pořád zapnutý. Nevíte někdo jak to vyřešit ? Díky za radu.
Matys
minimus píše:1. Nevím jak Samsung. Já mám připojený USB3 disk WD My Book Essential 1TB. Jeho nežádoucí aktivita mě dost štvala. Stačilo TimeShift přepnout na ruční spouštění a disk se začal chovat přesně jak má. Pokud je vypnuté napájení, disk je vypnutý. Při spuštění plánovaného nahrávání se probudí, po ukončení nahrávání se opět vypne. Při zapnutí HDBOXU se probudí, což o pár sekund prodlouží start systému. Při běžné činnosti disk střídá tři stavy. Nejvyšší pohotovost (LED disku svítí), kdy je prakticky okamžitě k dispozici,
Stand by (LED disku bliká) přístup s krátkou prodlevou
Odpojený disk (LED disku nesvítí), kde už je potřeba trpělivost.
Disk se chová lépe, než u PC s Win XP.
2. Já mám HDBOX se žlutým displejem a hodiny se nevypínají ani při vypnutém napájení. Nahrávání se spustí i s vypnutým napájením. Při vypnutém napájení je disk pro okolní počítače nedostupný. Nedostupný je celý HDBOX (vypíná eth)
3. Ano, ale moc jsem to nezkoušel. Je to vlastně TimeShift - respektive TimeShift je ve skutečnosti normální nahrávka.
4. Ano dá.
5. Ano - modré tlačítko a v podnabídce vybrat Nová složka. Soubory se dají mazat, přejmenovat a přesunovat do složek.
6. HDBOX musí být připojen nejen do elektřiny, ale musí mít i signál ze satelitu. Hodiny nastavuje (asi) z transport streamu. Opět to nastavení hodin zabere pár sekund, o které se prodlouží start.
7. MPEG-2 přehrává, ale neumí rychlé přetáčení, ani přeskakování. To funguje pouze u nahrávek z HDBOXU. Nahrávka je v transport streamu a HDBOX si ji oindexuje. MPEG-2 může být v *.avi i v *.mkv, ale i bez kontejneru (*.mpg), nebo v transport streamu (*.ts). Soubory ve *.vdr nelze přehrát. Jak je na tom s DVD netuším, nezkoušel jsem.

jahnny
Nováček
Nováček

Příspěvek od jahnny »

Zdravim vospolok,
chcem kupit HDBOX 9105 ale ako stale o tom citam(mozno som nenarazil na dobru temu) rad by som keby ste mi poradili ohladne karty aku k nemu kupit :?: . Povodne som chcel kupit Skylink Štandard HD (ICE) a rozbehat to s mcas. Ale uz viac krat som sa docital ze pri ice kartach bude problem do buducnosti a plugin mcas vie blbnut. Cize zacal som zvazovat irdeto s CA modulom IRDETO CI+ SMIT SKYLINK READY (pripadne iny). Len pri irdete som sa zatial nikde poriadne nedocital ci funguje dekodovanie "viac kanalov", napr ked pustim pip ci jeden sledujem dalsi nahravam na rovnakom TP a ci nahravka bude dekodovana?
Za rady vopred dakujem.

PS: Som v tejto oblasti novy, preto prosim polopate a bez blbych pripomienok :wink:

Vlastimilek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od Vlastimilek »

Zdravím.Jen malý dotaz na který mi neuměl odpovědět ani nejmenovaný prodejce...Jde na FS 9105 regulovat hlasitost u každého programu zvlášť ??

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Po stlačení žltého tlačítka je dolu v tabulke možnosť zvýšiť a znížiť úroveň zvuku o 30%

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Vlastimilek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od Vlastimilek »

Děkuju

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

jahnny píše:Zdravim vospolok,
chcem kupit HDBOX 9105 ale ako stale o tom citam(mozno som nenarazil na dobru temu) rad by som keby ste mi poradili ohladne karty aku k nemu kupit :?: . Povodne som chcel kupit Skylink Štandard HD (ICE) a rozbehat to s mcas. Ale uz viac krat som sa docital ze pri ice kartach bude problem do buducnosti a plugin mcas vie blbnut. Cize zacal som zvazovat I-deto s CA modulom I-deto CI+ SMIT SKYLINK READY (pripadne iny). Len pri irdete som sa zatial nikde poriadne nedocital ci funguje dekodovanie "viac kanalov", napr ked pustim pip ci jeden sledujem dalsi nahravam na rovnakom TP a ci nahravka bude dekodovana?
Za rady vopred dakujem.

PS: Som v tejto oblasti novy, preto prosim polopate a bez blbych pripomienok :wink:
Ja osobne doporucujem resp uprednostnujem nakup ICE karty pred I-deto.
Neviem co kto kde napisal o ICE a ich problemoch, ale ICE ide momentalne v HDboxe aj v Mcase, aj v Oscame a ked nepojde v 1. pojde v 2. a ked ani v 3.,
tak kupis modul. Naco I-deto s modulom teraz, ked to zatial ide aj bez modulu?
A o tom ci je nahravka ulozena dekodovana, alebo nie, nerozhoduje typ kodovania, ale fw tunera.
A 2 programy z 1 TP na 9105 idu, ale len s pluginom, bezne CI moduly totiz nemaju tzv dualdecrypt. Profi moduly - tie su radovo drahsie a vedia z 1 TP 2 aj 4-8 programov. PIP alebo subezne 1x pozerat a 1x nahravat na 1 tunerovom stroji prilis nevyuzijes, si si toho vedomy?

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
karamba
Nováček
Nováček

Příspěvek od karamba »

Zdravím,
tak po roce a půl bezproblémového chodu 9100 s fw 1.08.44 bez MCAS, bez sd...í, sem tam nahrávka, jsem pořídil druhý stroj a to 9105, když už konečně dorazily z Koreje. Předinstalovaný fw byl 2.09.61, dal jsem poslední 2.09.87 + MCAS z 13.1. Přístroj funguje, zatím je nemám nasdí...é, avšak proti 9100 se vyskytují některé mušky, které tu také popisujete: po zapnutí přístroje se asi na 1 s objeví hláška program zakódován, ale pak naskočí a přepínání programů trvá dýl, SD cca 1s je stejné jako u 9100, ale HD tak 3s, což je horší. Dávám to za vinu fw+mcas, za to samotný přístroj nemůže. Obraz těžko porovnat když nejsou vedle sebe.
Neporovnatelně lepší je ale uni DO :lol: , ten obyčejný z 9100 pokud nenamíříte přímo na stb tak nereaguje :mad: . Moc se mi taky líbí USB i vpředu, protože já svůj HDD Samsung G2 640 GB připojuji jen při nahrávání či přehrávání. U posledního fw někdo zmiňuje, že se mu při připojení HDD stb sekne, mě se to poprvé taky stalo, po vypnutí a náběhu jsem však zkušebně několikrát připojil, něco přehrál a odpojil a už žádný zásek. Zatím tedy celkem spokojenost, čekám na router, pak nasdí..m doma (server 9105) a asi i zvenku a uvidíme.
Máte nějaký lék na ty dvě mušky co jsem popsal (hláška při zapnutí a délka přepnutí u HD programů)? Je to u starších fw lepší?
A poslední dotaz, mám HDD kvůli 9100 rozdělen: 1. oddíl Fat32, 2. oddíl NTFS kde mám mkv, stb vždy najede na 1. oddíl a nemůžu se zaboha přepnout na druhý, jde to vůbec? Vím že novější fw u 9100 podporují i NTFS a mohl bych fat32 zrušit, ale když mi jede na starém fw bez mcas na 100%, tak se mi moc nechce jít do novějších. :115:

HD-Box FS-9100+9105 PVR, Emme Esse Al 80, 2x LNB Inverto twin 19,2 a 23,5 E, Skylink 0D96
TV Panasonic TX-P50GT60 a Philips 32pfl5405, BDP LG BX580, AVR Panasonic SA-XR30, repro 5.1 Magnat Motion 1000
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

To HDD o té velikosti máš z vlastním napájením? Já když jsem zkoušel WD 500gb napájený s Hdboxu tak se spomalovl až vytuhl. Nezapomen že na usb je limit 500 ma což určitě ten tvuj disk má více.
Jinak fw 2.09.61 je lepší ,aspon z mého pohledu mohl jsi ho tm nechat.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
karamba
Nováček
Nováček

Příspěvek od karamba »

Nemá, je napájen z stb, měl by být energeticky trochu méně náročný co sem četl popis, proto sem si ho vybral, tehdy asi za 1.550,-Kč, šlape mi na bezproblémově v obou TV, BDP i v HD-Boxech. A nevíš jestli jde přepínat mezi oddíly? Jinak bych bohužel musel HDD zformátovat jen na NTFS a u 9100 jít na některý z novějších fw od 1.09.09 s podporou NTFS (a je potřeba ještě plugin NTFS?).
A v čem je lepší 2.09.61 a s kterým mcas, že bych downgradoval?

HD-Box FS-9100+9105 PVR, Emme Esse Al 80, 2x LNB Inverto twin 19,2 a 23,5 E, Skylink 0D96
TV Panasonic TX-P50GT60 a Philips 32pfl5405, BDP LG BX580, AVR Panasonic SA-XR30, repro 5.1 Magnat Motion 1000
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

To přepnutí 3 sek u hd programů tam bohužel je. Co si pamatuji tak před rokem jak tam byl fw .v1.08.87 tam bylo přepnutí taky do 1s jenže mělo jiné mouchy a osobně bych se už nevracel tak dalece z5. Ta hláška zakodováno na chvíly je proto než nastartuje a začne dekodovat Mcas.
Pokud s novým fw nemáš problém pak si ho samozřejmě nechej a zbytečně nepřehrávaj fw tam a zpět.

ps: s tím NTFS ti asi nepomůžu.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
karamba
Nováček
Nováček

Příspěvek od karamba »

Dík a u 2.09.41 a 61 je přepínání HD programů rychlejší?

IvaW Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od IvaW »

Dobrý večer, máme doma druhý týden FS-9105. Po rozběhání karty Skylinku jsme dnes dospěli k úspěšnému nahrávání na NAS disk (Synology DS212j). Nicméně máme rekordér Sony RDR-HX980B. Před HDBoxem jsme měli Humax 5500. TV máme Sony KDL46NX705. Hledám odpověď na otázku, jak (zda je to vůbec možné) dokázat z HD-Boxu mít výstup HDMI na 1080p a ze scartu v SD (576p), aby to rekordér zpracoval. Řešil jste někdy někdo tento problém? Přece jen editace a následné vytvoření DVD je na rekordéru velice pohodlné.
Díky za tipy.
Iva

lubo28
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo28 »

Vedel by mi niekto povedať ako sa dá nahrať natrvalo aj časový posun(timeshift)?

Časový posun mám v menu zapnutý na automaticky(bezproblémov funguje),no nejako neviem docieliť,že keď stlačím na DO record aby mi nezačalo nahrávať program od momentu zapnutia nahrávania ale aby mi tam zahrnulo aj tú časť programu,odkedy som to začal pozerať.
Možno som to nezrozumiteľne napísal,tak pridám príklad:

Napr.:
Začnem pozerať nejaký program o 20:00(timeshift samozrejme spustený) a o 20:30 zístím,že si to chcem nahrať a stlačím na DO record,tak ono to začne nahrávať nie od 20:00 ale až od 20:30.

Pred 3 rokmi som mal Magiobox od Telekomu a mám aj Opticum HD X403p a na oboch to bezproblémov fungovalo,že po stlačení record nahralo aj timeshift+nahrávku.

Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
style78
Nováček
Nováček

Příspěvek od style78 »

lubo28 píše:Vedel by mi niekto povedať ako sa dá nahrať natrvalo aj časový posun(timeshift)?

Časový posun mám v menu zapnutý na automaticky(bezproblémov funguje),no nejako neviem docieliť,že keď stlačím na DO record aby mi nezačalo nahrávať program od momentu zapnutia nahrávania ale aby mi tam zahrnulo aj tú časť programu,odkedy som to začal pozerať.
Možno som to nezrozumiteľne napísal,tak pridám príklad:

Napr.:
Začnem pozerať nejaký program o 20:00(timeshift samozrejme spustený) a o 20:30 zístím,že si to chcem nahrať a stlačím na DO record,tak ono to začne nahrávať nie od 20:00 ale až od 20:30.

Pred 3 rokmi som mal Magiobox od Telekomu a mám aj Opticum HD X403p a na oboch to bezproblémov fungovalo,že po stlačení record nahralo aj timeshift+nahrávku.
Tuto to tak nefunguje, teda aspon o tom neviem, ale existuje plugin TimeShift Saver, ktory dokaze ulozit timeshiftovanu cast.
Narpiklad tu: http://www.octagon-forum.com/index.php? ... sweetlass/

lubo28
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo28 »

Vďaka,
vyskúšal som ten Timeshiftsaver,je funkčný,no nie je to úplne to,na čo som bol zvyknutý.
Hlavne to bude "zaujímave",keď si budem chcieť nahrať nejaký súvislý film,ktorý som začal pozerať,no nezačal nahrávať od začiatku.

Najprv aby som si nahral "timeshiftovú časť" a potom zapol nahrávanie a budú z toho 2 samostatné nahrávky a medzitým stratím kúsok deja z filmu,pokým potvrdím nahratie timeshiftu.

Alebo aby som si nahral "timeshiftovú časť" až po skončení filmu,no potom medzitým nemôžem pozerať iný program alebo nahrávky.
A pozeranie filmov s reklamami ma nebaví.
Veď nato mám nahrávanie,že preskočím reklamy a ja timeshift využívam veľmi často.

Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“