Matys
minimus píše:1. Nevím jak Samsung. Já mám připojený USB3 disk WD My Book Essential 1TB. Jeho nežádoucí aktivita mě dost štvala. Stačilo TimeShift přepnout na ruční spouštění a disk se začal chovat přesně jak má. Pokud je vypnuté napájení, disk je vypnutý. Při spuštění plánovaného nahrávání se probudí, po ukončení nahrávání se opět vypne. Při zapnutí HDBOXU se probudí, což o pár sekund prodlouží start systému. Při běžné činnosti disk střídá tři stavy. Nejvyšší pohotovost (LED disku svítí), kdy je prakticky okamžitě k dispozici,
Stand by (LED disku bliká) přístup s krátkou prodlevou
Odpojený disk (LED disku nesvítí), kde už je potřeba trpělivost.
Disk se chová lépe, než u PC s Win XP.
2. Já mám HDBOX se žlutým displejem a hodiny se nevypínají ani při vypnutém napájení. Nahrávání se spustí i s vypnutým napájením. Při vypnutém napájení je disk pro okolní počítače nedostupný. Nedostupný je celý HDBOX (vypíná eth)
3. Ano, ale moc jsem to nezkoušel. Je to vlastně TimeShift - respektive TimeShift je ve skutečnosti normální nahrávka.
4. Ano dá.
5. Ano - modré tlačítko a v podnabídce vybrat Nová složka. Soubory se dají mazat, přejmenovat a přesunovat do složek.
6. HDBOX musí být připojen nejen do elektřiny, ale musí mít i signál ze satelitu. Hodiny nastavuje (asi) z transport streamu. Opět to nastavení hodin zabere pár sekund, o které se prodlouží start.
7. MPEG-2 přehrává, ale neumí rychlé přetáčení, ani přeskakování. To funguje pouze u nahrávek z HDBOXU. Nahrávka je v transport streamu a HDBOX si ji oindexuje. MPEG-2 může být v *.avi i v *.mkv, ale i bez kontejneru (*.mpg), nebo v transport streamu (*.ts). Soubory ve *.vdr nelze přehrát. Jak je na tom s DVD netuším, nezkoušel jsem.