HDBOX 9105 a skusenosti
Moderátor: By.Bob
-
tedysek5
- Nováček

Re: HDBOX 9105 a skusenosti
[quote="dempsey"]...Ja poznám bezproblémové boxy a Fortisy to určite niesú...
To dempsey:
Chtěl bych znát tvůj názor, které boxy jsou dle tebe bezproblémové ?
To dempsey:
Chtěl bych znát tvůj názor, které boxy jsou dle tebe bezproblémové ?
HD-Box-EniBox, HD-Box 9105, SatElita 2000HD, Oscam, Astra 23,5
-
fantozi55
- Nováček

mám síce hdbox 7110 len pár dní ,ale tiež mi potvora zachrčal pri inštalovaní nového softu . pomohol mu len kamoš s ,, bezbolestným rs 232" . ide mi ako klient v oscame 6580 zatial bez problémov ani raz mi nepyskoval kodované . mám v usb aj hdd 500 gb tiež som musel mäkčene v názvoch odstrániť ináč mi tie súbory nenašiel . dokonca sa pripojím aj na hdd s dreamboxa a ostatných satelitov+pc v sieti naň bez problémov ,len som neprišiel nato či sa dá s ním pripojiť aj na hdd v dreamboxe ked má v menu ,, sieťový disc ". prečítal som už hádam všetko čo som našiel na nete a nikde nič . keby troška rýchlejšie prepínal bolo by to o.k. ,ale to mi až tak nevadí ,dal som ho manželke do kuchyne . ja osobne som s ním zatial spokojný ,to čo potrebujem funguje bez problémov ,, zatial ". ak vie niekto poradiť ako sa s ním pripojiť na hdd v dreamboxe bol by som len rád . oproti dreamskemu 256 kde som so šedivel je to zatial super .
-
fantozi55
- Nováček

ešte som zabudol dodať , ja osobne som ho kupoval hlavne ako satelit a nie ako prehrávač to je pre mňa osobne vedlajšie . je kopa satelitov na trhu ktoré dokážu toho síce viac prehrať ,ale ako satelity čo je vraj ich priorita stoja za prd a sú sníma len problémy stačí si prečítať fora . ak mi ide verzia oscamu 6580 bez problémov v 7110 mala by ísť aj v 9105 . skúšal ho kamoš pár hodín ked preinštaloval soft aj s kartou ice a vraj to išlo v pohode aj ako klient a samozrejme aj server . týmto príspevkom ho nechcem chváliť ale ani kritizovať ,tiež som tu dosť toho o ňom prečítal a mal som zmiešané pocity riskol som to a nelutujem ,, zatial "to čo som od toho očakával funguje , uvidíme dalej . nech sa darí.....
-
JirkaS
Chces me vyprovokovat ?dempsey píše:Toto fórum patrí marsimovi a ak ho bude chcieť zamknúť tak ho zamkne. To však k tejto téme nepatrí.
Ja poznám bezproblémové boxy a Fortisy to určite niesú. Dokonca som skeptik aj čo sa týka E2 od JirkuS. Dosť dlho sa pokúša niečo urobiť s ipboxami a všetci vedia ako to (ne)funguje. Sh4 neni mipsel...
Keď sa to tak vezme tak Fortisom by mohol pomôcť len poriadny záujem materskej firmy urobiť softy tak, aby fungovali, ale v Kórei sa im to nemôže podariť - výsledky sú známe
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Nepotrebujem s Tebou robiť nič :) , len upozorňujem pred prílišným optimizmom tých, ktorí si myslia že Tvoja E2 môže Fortisom nejako pomôcť

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- bastlir1
- Nováček

Jestli ti jde o streamování v reálném čase (někde jsem to tu už popisoval), pak lze použít DreamStream určený sice pro Dreambox, ale funguje i na HD Boxu s Enigmou. Ovládání a funkčnost je ovšem komfortní.generator píše:....... tak mě překvapuje absence nějakého VLCplayeru portovaného na tento hardware. ........
TV Samsung UE64D6530, STB1-Dreambox7000s, STB2-HD-Box TS-9105, MMC EMTEC Movie Cube D850H + 2x NAS server, Onkyo TX-NR616.
-
generator
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jedna zasadna vec. HDboxy sa predavaju s klasickym fw. E2 patri medzi tunning . Nikdy sa nesmie zopakovat situacia z AZboxu . Ked ako jediny funkcny sw sa stava alternativa - e2 . Urcite kazdy uzna, ze keby mal ist na operaciu laserovym nozom , asi by nesuhlasil, keby chirurg povedal,ze bude pouzivat neoficialny sw na obsluhu laseru . To by Ste pani kricali - keby Vam islo o krk. Vsade inde su ludia vysoko tolerantny , ani neviem preco.
A teraz k veci. Na prehravanie video suborov je potrebne mat plugin Mediaplayer a kodeky. Tato vec je v e2 vyriesena - takze verim ,ze Jirka nakoniec dotuni aj tuto cast. V zasade musi ist najskor bezchybne DVB-S2 a zakladne funkcie - ovladanie motora, diseqC ,nahravanie a podobne. Dnes je e2 na HDbox9105 a 7110 v celkom dobrom stave. Je pouzitelna.
Ale aj tu plati - su veci,ktore na sh4 jednoducho nikdy nepojdu . Prehravanie medii nastastie medzi ne nepatri.
Vsimnite si ako sa snazi STMicro chrlit stale nove verzie chipov - v snahe,ze na tom novsom ,lepsom, to snad pojde. Pozrite kolko chipov s mipsel arch. rocne vydava Broadcom .
A teraz k veci. Na prehravanie video suborov je potrebne mat plugin Mediaplayer a kodeky. Tato vec je v e2 vyriesena - takze verim ,ze Jirka nakoniec dotuni aj tuto cast. V zasade musi ist najskor bezchybne DVB-S2 a zakladne funkcie - ovladanie motora, diseqC ,nahravanie a podobne. Dnes je e2 na HDbox9105 a 7110 v celkom dobrom stave. Je pouzitelna.
Ale aj tu plati - su veci,ktore na sh4 jednoducho nikdy nepojdu . Prehravanie medii nastastie medzi ne nepatri.
Vsimnite si ako sa snazi STMicro chrlit stale nove verzie chipov - v snahe,ze na tom novsom ,lepsom, to snad pojde. Pozrite kolko chipov s mipsel arch. rocne vydava Broadcom .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
fantozi55
- Nováček

chlapi ,nik nevie poradiť či sa dá pripojiť na ten hdd v dreamboxe s hdboxom-7110 ked má v menu sieťový disk ? všetko čo potrebujem mi funguje o.k.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ale ano, da sa to. treba len aktivovat samba server na DM a potom to uz musi fungovat.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
fantozi55
- Nováček

sambu mám v poriadku s dremboxom aj s vu+uno, alienom 8900 sa bez problémov na hdd v usb v hdboxe dostanem , len by som sa potreboval dostať na hdd v dreamboxe s hdboxom - 7110 . v menu to má sieťový disc aj media server , len neviem ani som nikde na nete nič o tom nenašiel čo tým myslia ,, media server ". ak som to dobre pochopil tak sieťový disc sa dá pripojiť len na hdbox a s hdboxom sa nepripojím na žiadny disc v sieti ? alebo sa mýlim ?
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Prvá časť fóra / ak by som sa chcel niečo dozvedieť / by podľa mňa bola rady a návody.
Je tu už dlho a slúži na to aby sa všetci dozvedeli niečo naviac. Ak niekto túto časť fóra nečíta tak sa väčšinou nemôže nič dozvedieť.
viewtopic.php?f=166&t=4044
Je tu už dlho a slúži na to aby sa všetci dozvedeli niečo naviac. Ak niekto túto časť fóra nečíta tak sa väčšinou nemôže nič dozvedieť.
viewtopic.php?f=166&t=4044

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
fantozi55
- Nováček

čiže ak som ťa dempsy správne pochopil takým istým spôsobom by som sa mohol dostať aj na hdd v dreamboxe ? podla tohoto návodu mi ide hdd v hdboxe bez problémov komplet so všetkým sa naň pripojím len s hdboxom sa neviem pripojiť na dreambox . cez menu sa to nedá ? načo je tam potom ,,media server ,sieťový disk, pripojiť súborový disk a používateľ " ? ked dám v menu správa úložísk , sieťový disk tak sa mi tam objaví nastavenie siete . čo sa tam potom nastavuje ? vieš mi to prosím ťa vysvetliť ?
-
Thomik1
- Moderátor

- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Zadas ip adresu a složku kterou chceš sdílet. Pro příklad
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
-
fantozi55
- Nováček

supééér už to frčí ,, nech žije 1-máj" ,vdaka ani nevieš ako si mi poradil . jedna fotka a čo to dokáže . dá sa pripojiť len na jeden disc alebo aj na viac ? načo je tam ešte ,, pripojiť súborový disk a používatel ? ešte raz dakujem .