Prima family HD - problem occurs on the system

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

sta03
Nováček
Nováček

Re: Prima family HD - problem occurs on the system

Příspěvek od sta03 »

Nevím přesně kdy provozovatel co změnil, ale minimálně od pátku (1. 6.) už to zase jede v pohodě včetně EPG a aktuálního datumu/času. FW 4890.

LG 50PG6000, sat. AZBox HD Elite, fw. 4890 + motor SG2100, Skylink, Philips DSX6010
marnav
Nováček
Nováček

Příspěvek od marnav »

Tak už nejspíš opět čarují u Skylinku (nebo čaruji já :-)), problem occurs u mě
naskakuje dnes od rána na NOVA HD, PRIMA FAMILY HD, EUROSPORT HD, NOVA
SPORT HD a nejspíš i další.

HDBOX FS-9105 HD Plus, 2.11.90 4x
ICE, Skylink, Fuba 85, Monoblock Quad 23,5+19,2
sta03
Nováček
Nováček

Příspěvek od sta03 »

Bohužel mohu potvrdit.
Ještě v sobotu (14. 7.) v pohodě a dnes (15. 7.) jsem musel měnit čas, jinak jsem na ČT4 HD dokoukal do 5 sekund od přepnutí. :cry:

LG 50PG6000, sat. AZBox HD Elite, fw. 4890 + motor SG2100, Skylink, Philips DSX6010
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Taky potvrzuju - asi to souvisí s tím, že s vypínám CW do toho zase nějak hrábli a udělali stejnou koko... jako minule.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Bond »

No mne uz na ICE kartach (mam dve) nejde uplne nic, samozrejme okrem volnych programov. Nejde mi ani free balik (STV1, STV2, Markiza, JOJ, CT1, CT2 atd - proste nic). Ide len TA3, CT24 a tie volne stanice.
Pokusam sa reautorizovat kartu uz 3x za sebou, no zatial bezuspesne.

GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 7.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Bond »

Bond píše:No mne uz na ICE kartach (mam dve) nejde uplne nic, samozrejme okrem volnych programov. Nejde mi ani free balik (STV1, STV2, Markiza, JOJ, CT1, CT2 atd - proste nic). Ide len TA3, CT24 a tie volne stanice.
Pokusam sa reautorizovat kartu uz 3x za sebou, no zatial bezuspesne.
Takze asi tak na 4x reautorizacie sa mi jedna karta rozbehla, teraz skusim rozbehat druhu.

GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 7.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

Bond: napiš prosím, zda se Ti to povedlo a jak. Já jsem musel oživit kartu v sousedově TV (Sony), ale dnes, po 2 dnech, opět vše zakódováno.

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
marnav
Nováček
Nováček

Příspěvek od marnav »

Od dnešního rána jsem měl též tmu, a to jsem nechal klíče naběhnout nedávno.
Pro tento případ používám modul.

HDBOX FS-9105 HD Plus, 2.11.90 4x
ICE, Skylink, Fuba 85, Monoblock Quad 23,5+19,2
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

OK, vypadá to, že budu muset taky koupit modul. Což ovšem vylučuje přechod na E2. Tak nevím, zda to není zbytečná investice, když do pár měsíců snad bude E2 pro AZBox univerzálně použitelná. Rovněž nevím, zda tyto problémy (zápisy na ICE) se projevují i na E2. Informace z fóra mně připadnou zatím poněkud zmatené (dáno asi tím, co box to originál).

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Nemyslím si, že E2 není univerzálně použitelná. Proti originálnímu FW je jistě výrazně lepší. Používám E2 již nějakou dobu a je stabilní, co mi šlo v origo FW jde tady také a rychleji, navíc v E2 funguje mnohem lépe přehrávač médií. Není sice dokonalý, ale přehraji toho více a lépe. Bez nějakých potíží i po síti (připojení kabelem). Co se týká ICE karty, tak funguje také bez problémů. I zápisy fungují. Názor "co box to originál" nesdílím. Jsem toho názoru, že co uživatel, to jiné nastavení a v tom spatřuji hlavní rozdíly a problémy. Mám zkušenost se dvěma AZBoxy HD Premium a při stejném nastavení a použitém FW včetně pluginů se chovají naprosto identicky (na E2). Uznávám, že některé problémy mezi AZBoxy jsou vyvolané i použitím různých HDD, na což je AZBox docela citlivý. Ne všechny HDD fungují zcela korektně a od toho se mohou odvíjet i některé specifické potíže. Mám s tím již zkušenost. Měl jsem na nastavení třetí box, kde byl jiný HDD a i přes stejné nastavení se choval odlišně. Jediný rozdíl v HW byl ten HDD. Dokonce jsem pátral, zda je mezi ověřenými a podporovanými a nenašel jsem ho tam. Na těch dvou jsou sice různé HDD, ale oba z těch podporovaných a vyzkoušených.
Takže jedinou nevýhodu E2 proti orig FW vidím v podpoře modulu. Vzhledem k celkem slušné podpoře SW camů, to ale jako zásadní problém nevidím, obzvláště, pokud použiješ ICE kartu. Ta chodí zcela v pohodě.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

VTronik: Děkuji za pěkný popis zkušeností s E2 v provozu. Zřejmě přejdu, i když pár věcí mi není zcela jasných (jak přesně nastavit sdílení karty mezi dvěma AZB v lokální síti), ovšem bude to chtít, aby rodina byla alespoň na den pryč :96:. Nakonec se mi podařilo zápisy na kartu dostat, a to v MultiCAS 1.57A, který je ovšem nepoužitelný pro běžný provoz (používám mgcamd+newcs, ovšem v těchto, nastavených na zapisování, nyní zápisy neprocházejí). Musel jsem ovšem dodržet pravidlo, na které občas pozapomenu, a to restartovat box po každé změně.
Jako novinka se nám tady (Kojál) objevily CT HD a CT4 HD v DVBT, ovšem ten rozdíl v kvalitě proti satelitu je propastný. Satelitní CT1 v SD je subjektivně při pohledu ze 2 m na 42" lepší než pozemní HD. Diváci odkázaní na pozemní vysílače ani netuší, o co přicházejí. Proto si nemyslím, že by po zavedení "servisního poplatku" nastal nějaký houfný přechod od Skylinku na DVBT.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“