problem s pripojenim PC -> AZBOX

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

dendy77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s pripojenim PC -> AZBOX

Příspěvek od dendy77 »

yo tak potom ani toto nepomohlo ;-) vyp/zap s fleskou s fw som uz spravil.. cely install sa tvari ze zbehne ok.. ale proste potom pri bootovani to zamrzne .. DO nereaguje ... nic.. je to mrtve ..

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Jen tak mimochodem: víte někdo na co je v boxu ta zálohovací baterka? A co se stane když se odpojí? Chraň pánbůh že bych někoho naváděl, ale jednou se stejně vybije.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Zakoold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zakoold »

dendy77

Mas premium?

dendy77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dendy77 »

ano premium .. ale disk som do neho este nedaval ziadny ...

dendy77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dendy77 »

este aby som povedal celu genezu.. kupil som ho pred mesiacom cca s FW tym co bol o jeden pred 3501 .. potom som tam hodil 3501 (fleskou), neskuor 3661 (tiez fleskou) .. uz s 3661 som si vsimol po 2 tyzdnoch ze sa mi tam neda nijak pripojt a pingnut a ze ked skusam vypnut v settingoch telnet tak sa vypnut neda.. tak som tam hodil FW 3877 (tentoraz len cez settings menu update, 3661 aj 3501 som predtym updatoval normlane cez flesku) - na pripajanie to nepomohlo.. dnes som skusal hodit tam znovu 3877 aj s formatom application area (cez flesku) a dopadlo to tak ako to dopadlo... proste je to uplne mrtve nepomaha nic z toho co ste mi tu (aj tak dik kazdemu za radu a pokus) poradili :-((

(asi to s tym nijak nesuvisi ale pre istotu len pre kompletne informacie - z pluginov som tam nic neinstaloval, jedine od verzie 3501 som tam mal nahodene openxcas a openxcas2 a multicas, mgcamd a news (tie posledne 2 zakomentovane vypnute) ...

zda sa proste ze sa tam nieco nezvratne a nadobro posralo :(

Zakoold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zakoold »

Dialkove nereaguje ani ked dlhsie podrzis cervene tlacitko vypinaca?
Box by sa mal rebootnut.

dendy77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: AZBOX uplne mrtvy, zamrzne pri bootovani...

Příspěvek od dendy77 »

nereaguje

Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Mozna, ze je to blbost, ale me se stalo, kdyz po natzeni noveho FW, kdy box pise, ze za 10 sec bude reboot, zapomel flesku v USB a box po rebotu zustal KO. Zopakoval jsem to, a po oznameni za 10 sec provedu reboot jsem flesku vytahl a box nabehl jak ma. Tolik muj postreh, kez by ti pomohl.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
Zakoold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zakoold »

Este pozri baterky v DO a ci nie je prepnute na ovladanie ineho zariadenia.
Ak nie, pokazit uz nemozes nic, skus to preflashovat znova tym USB, pripadne pouzi nejaky starsi FW (fw 0.9.2371 )
Ak to nepomoze, tak uz len zabalit a poslat na reklamaciu.

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

me se ted stalo uplne to samy kdyz jsem blbnul s nevyzkousenym fw, zamrzlo to pri zobrazeni bootloga, pomohl mi format application area a flashnuti z usb 093877 a pak tovarko

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

dendy77 píše:este aby som povedal celu genezu.. kupil som ho pred mesiacom cca s FW tym co bol o jeden pred 3501 .. potom som tam hodil 3501 (fleskou), neskuor 3661 (tiez fleskou) .. uz s 3661 som si vsimol po 2 tyzdnoch ze sa mi tam neda nijak pripojt a pingnut a ze ked skusam vypnut v settingoch telnet tak sa vypnut neda.. tak som tam hodil FW 3877 (tentoraz len cez settings menu update, 3661 aj 3501 som predtym updatoval normlane cez flesku) - na pripajanie to nepomohlo.. dnes som skusal hodit tam znovu 3877 aj s formatom application area (cez flesku) a dopadlo to tak ako to dopadlo... proste je to uplne mrtve nepomaha nic z toho co ste mi tu (aj tak dik kazdemu za radu a pokus) poradili :-((

(asi to s tym nijak nesuvisi ale pre istotu len pre kompletne informacie - z pluginov som tam nic neinstaloval, jedine od verzie 3501 som tam mal nahodene openxcas a openxcas2 a multicas, mgcamd a news (tie posledne 2 zakomentovane vypnute) ...

zda sa proste ze sa tam nieco nezvratne a nadobro posralo :(
pokud vim tak po formatu app area ti tam pluginy nezustanou, takze si ho nejspis udelal spatne nebo si ho nepotvrdil, nenechal dojet atd, format app area je to co ti to skutecne vycisti a pomuze zotavit box. pokud ti najede tak, ze je schopen zupdatovat fw, nemuze byt nenavratne poskozeny - tim teda myslim zakladni desku

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
dendy77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dendy77 »

[quote="Primo"]Mozna, ze je to blbost, ale me se stalo, kdyz po natzeni noveho FW, kdy box pise, ze za 10 sec bude reboot, zapomel flesku v USB a box po rebotu zustal KO. Zopakoval jsem to, a po oznameni za 10 sec provedu reboot jsem flesku vytahl a box nabehl jak ma. Tolik muj postreh, kez

HURRAAA!! tak vobec to asi nebola blbost.. mne sa stalo totiz toto iste.. len ked som po reboote a freeze znovu rebootol a nechal zbehnut cely install tak to nepomohlo... dal som teda ZNOVU format application ara (som blbec, ze ma to nenapadlo spravit znovu), znovu to nainstaloval a po reboote to nabehlooooo

kazdopadne DIK vsetkym za snahu o pomoc :)

btw. to pripojenie z PC kazdopadne aj tak stale nejde (aj na cisto naisntalovanom FW svieti telnet ze ENABLED a neda sa vypnut) ale uz na to kaslem, hlavne ze idu programy, co uz bude musiet zit bez vyhody remote connectu...

dogmatix
Nováček
Nováček

Příspěvek od dogmatix »

Jen potvrzuju, ze mi taky nejde prichozi spojeni na box z PC ani vypnout Telnet. (FW .3877, po Factory reset)
- ping na box z routeru projde (jako by mel pro odchozi spojeni nizke TTL)

* po downgrade na .2880, propojeni kabelem: OK, bezdratem jde jen na net, box neni prez wifi dostupny
* upgrade na .3877, factoryreset ... stejne jako na .2880 (jde wired, wi-fi funguje jen na router.)
* turn off. opetovne nastaveni wi-fi, nekolik resetu, telnet na box prez wired, iwconfig ra0

=> uz to jde oboji: wi-fi i wired.

telnet v nastaveni vypnout nejde.

Vydrz :) ja mel tuhle zpravu rozepsanou cca hodinu :P

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Potvrzuji, že v posledních fw nejde vypnout telnet. Ale ničemu to nevadí, všechno funguje jak má. Já jsem stoprocentně přesvědčen, že chybu nemáš v Azboxu. Nedovedu si představit chybu hardwaru, aby to komunikovalo ven a dovnitř ne. A software jsi vyměnil. Problém bude v tom noťasu, podle toho výpisu pingů.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Wi-Fi sit bezi v novem FW 3877 bez problemu, podobne jako v FW 2371 krere jsem pouzival pred tim. Bezi FTP, Telnet, coz je mozno odzkouset v manageru MaZ. Pri prijimaci ve stavu standby bezi i Samba. To je jen informace pro ty kteri bojuji se siti a pricitaji to novemu FW.
to: dendy77 Mozna, ze by bylo dobre pozadat o pomoc zkusenejsiho kolegu v oblasti siti, takhle pres forum se tyto veci obtizne resi.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“