Nastavenie ET 9000
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
-
Honza7
- Nováček

Re: Nastavenie ET 9000
Ahoj, zajima me, jestli krome pretaceni zaznamu v nem jde nejak "skakat" po usecich. Napr. Vantage umi po stisku cisla 1 skocit o minutu, sedmickou skocit o sedm minut apod. a taky, jestli si Clarke pamatuje, ze jsem skoncil s prehravanim zaznamu napr. na 31 minutach a kdyz priste ten stejny film pustim, nabidne mi pokracovat od 31. minuty? Funguje skakani a pokracovani v prehravani jak pro zaznamenany porady tak pro videa MKV apod.? Diky
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
ano
EDIT: ty ten box este nemas? ak ano, preco to sam nevyskusas? Ak ho nemas a zhanas info, svoje otazky smeruj skor sem: viewtopic.php?f=286&t=7332
EDIT: ty ten box este nemas? ak ano, preco to sam nevyskusas? Ak ho nemas a zhanas info, svoje otazky smeruj skor sem: viewtopic.php?f=286&t=7332
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
vikino
- V.I.P.

Nainstaluj plugin "autoresolution" a nastav podla obrazku a mozes vyskusat. Ja som spokojny, pri prehravani mkv mi prepne do 1080p...michromy píše:díky za radu, nainstaloval jsem Open PLi -2.0.beta -et9000-20110325, ovladače 2011-03-22.
- kde v nastsavení zjistím, zda mají ovladače podporu 1080p24/25/30 ?
- u některých mkv mi to stále píše - GStreamer plugin XVID MPEG - 4 dekodér není k dispozici - dá se někde stáhnout ?
děkuji za pomoc!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
michromy
- Nováček

- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
vikino backup - ako rozchodit
zdar
neviem ci robim dobre to co robim ale snazim sa rozchodit satelit po tom co mi presunuli parabolu
najskor som sa ju snazil nastelovat (rucne) podla satelit finderu na spravne miesto
mal som posledny VIX image
ked som mal db okolo 10 a signal bol OK ( v 1 riadku mi to ukazuje 80-90%)
zacal som ladit programy - ale nasiel som len nejake ukrajinske a nemecke
tak som z toho vydedukoval ze nemam dobre nastavene tunery (kmitocty) resp. zmizli mi setingy
tak som skusil tento backup:
Backup_OpenPLi-2.1-beta-et9000_by_vikino_25072011
po flashnuti nabootoval
nastavil som transporder na jednoduchy
a 2 satelity astra 23 + astra 19
(nic viac)
a programy hlasia nieco ako "SID nenalezen v PAT" a "Ladeni selhalo"
po restarte to uz ani nenabootovalo
tak skusam
Backup Clarke-Tech MOD 1.3 Image by vikino 30.06.2011
a to iste
v com moze byt problem?
neviem ci robim dobre to co robim ale snazim sa rozchodit satelit po tom co mi presunuli parabolu
najskor som sa ju snazil nastelovat (rucne) podla satelit finderu na spravne miesto
mal som posledny VIX image
ked som mal db okolo 10 a signal bol OK ( v 1 riadku mi to ukazuje 80-90%)
zacal som ladit programy - ale nasiel som len nejake ukrajinske a nemecke
tak som z toho vydedukoval ze nemam dobre nastavene tunery (kmitocty) resp. zmizli mi setingy
tak som skusil tento backup:
Backup_OpenPLi-2.1-beta-et9000_by_vikino_25072011
po flashnuti nabootoval
nastavil som transporder na jednoduchy
a 2 satelity astra 23 + astra 19
(nic viac)
a programy hlasia nieco ako "SID nenalezen v PAT" a "Ladeni selhalo"
po restarte to uz ani nenabootovalo
tak skusam
Backup Clarke-Tech MOD 1.3 Image by vikino 30.06.2011
a to iste
v com moze byt problem?
:: TheBenO :: VU+DUO4KSE :: ex HD66se, ZgemmaH9Twin, XSPEED LX3, ET9000 :: parabola 85cm :: Quad Monoblok LNB :: Panasonic TV Viera ::
-
vikino
- V.I.P.

Re: vikino backup - ako rozchodit
Po restarte Ti nenabootoval preto, ze si si neflashol najskor posledny bootloader, tak ako je napisane v tom backupe Open PLI 2.1.(Použiť, len ak máte naflashovaný posledny bootloader z 19.7.2011!!!)
Moje zalohy su robene bez nastavenych tunerov, takze je potrebne ich nastavit podla toho co kazdy uzivatel pouziva (motor, multifocus, pevnu parabolu s twin LNB a pod.).
Zaklad pre nastavenie tunerov je mat spravne natocenu- nastavenu parabolu.
Citaj tu: Bootloader update 19-07-2011 viewtopic.php?f=288&t=7248
tu: Možnosti a využitie linux. prij... viewtopic.php?f=285&t=7688
Moje zalohy su robene bez nastavenych tunerov, takze je potrebne ich nastavit podla toho co kazdy uzivatel pouziva (motor, multifocus, pevnu parabolu s twin LNB a pod.).
Zaklad pre nastavenie tunerov je mat spravne natocenu- nastavenu parabolu.
Citaj tu: Bootloader update 19-07-2011 viewtopic.php?f=288&t=7248
tu: Možnosti a využitie linux. prij... viewtopic.php?f=285&t=7688
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: vikino backup - ako rozchodit
bootloader som dal tento: et9000_bootloader_19072011-UBIFS.rar
ale idem mrknut tie tvoje odkazy vecer napisem co sa podarilo
ale idem mrknut tie tvoje odkazy vecer napisem co sa podarilo
:: TheBenO :: VU+DUO4KSE :: ex HD66se, ZgemmaH9Twin, XSPEED LX3, ET9000 :: parabola 85cm :: Quad Monoblok LNB :: Panasonic TV Viera ::
-
vikino
- V.I.P.

Na offico fore pre CT et9000 som sa docital, ze sa vyskytuju problemy s bootovanim v img Open PLi 2.1 aj ked je zavedeny posledny BL z 19.7.2011. Treba pockat na opravu.
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Konfiguraciu tunera by som mal mat spravne (aj podla vyssie uvedeneho navodu) tam mam:
Tuner A:
Konf mod: jednoduche
Mod: Toneburst A/B
Port A: Astra 3A/3B (23,5E)
Port B: Astra (19,2E)
To iste pre Tuner B
Pri vyhledani satelitu mam hodnoty:
cca 15db
SNR 80-95%
BER 0
zamek so zelenym hacikom
frekvence 11836
1/ napriek tomu neviem prepnut na Skylink stanice
Pise mi to ze "ladeni zlyhalo" alebo "SID nenalezen v PEM"
2/ zalezi na poradi portov v akom su satelity napisane (ci ma byt port A astra 23,5 alebo 19,2 alebo je to jedno v akom poradi)
Tuner A:
Konf mod: jednoduche
Mod: Toneburst A/B
Port A: Astra 3A/3B (23,5E)
Port B: Astra (19,2E)
To iste pre Tuner B
Pri vyhledani satelitu mam hodnoty:
cca 15db
SNR 80-95%
BER 0
zamek so zelenym hacikom
frekvence 11836
1/ napriek tomu neviem prepnut na Skylink stanice
Pise mi to ze "ladeni zlyhalo" alebo "SID nenalezen v PEM"
2/ zalezi na poradi portov v akom su satelity napisane (ci ma byt port A astra 23,5 alebo 19,2 alebo je to jedno v akom poradi)
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
dal som tam tvoj backup "Clarke-Tech MOD 1.3 Image by vikino 30.06.2011" a ten v pohode bootujevikino píše:Na offico fore pre CT et9000 som sa docital, ze sa vyskytuju problemy s bootovanim v img Open PLi 2.1 aj ked je zavedeny posledny BL z 19.7.2011. Treba pockat na opravu.
bohuzial ani na nom nebezia skylink programy
existuje postup ako skontrolovat co mam zle nastavene?
-
vikino
- V.I.P.

Nepouzivaj "Mod: Toneburst A/B" ale DiseqC A/B ... dalej podla toho ako mas LNB na parabole.
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ani pri diseqc sa nic nezmenilo
cital som ale na inom fore ze na pozicii astri je viacero druzic a ak chcem naladit astru 3A musim pouzit na ladenie default parametre
ked som ich zapol signal mi uplne zmyzol
pravdepodobne mam teda zle nastavenu parabolu a chytal som nejaku inu druzicu
idem to skusit chytit podla default nastaveni pre astru 3A
cital som ale na inom fore ze na pozicii astri je viacero druzic a ak chcem naladit astru 3A musim pouzit na ladenie default parametre
ked som ich zapol signal mi uplne zmyzol
pravdepodobne mam teda zle nastavenu parabolu a chytal som nejaku inu druzicu
idem to skusit chytit podla default nastaveni pre astru 3A
-
Spencer
- Nováček

Daj preladiť celý satelit, pozri aké programy Ti naladilo,porovnaj s údajmi napr. z lyngsat.com a vieš kde si. Skús ladiť parabolu podľa dishpointer.com - tu si zadáš mesto,ulicu a družicu kam chceš natočiť parabolu. V aplikácii si nájdeš na mape svoj dom,balkon, resp. miesto kde je umiestnená parabola, tam klikneš a urobí ti to čiaru kam máš smerovať parabolu. Ak bývaš v obývanej oblasti,tak vždy nájdeš nejaký bod (napr. susedov komín,...) a podľa toho parabolu natočíš bez problémov.
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takze konecne sa mi podarilo nastavit spravne parabolu. Robil som to rucne a koli roznym "nedobrym" navodom na nete mi to trvalo dost dlho.
Tu je postup ako nastavit spravne parabolu (aspon 85cm) a monoblok (Astra 19,2E | 23,5E) za pomoci ET9000 (rucne) bez specialneho pristroja
Zaklad je v tom ze na monobloku musite ladit hlavne LMB na astru 23,5 a vedlajsie LMB sa potom automaticky naladi na 19,2.
Uchyt LMB musi byt take ze ked sa pozerate zo strany paraboli smerom na LNB tak prave je uchytene a je to to hlavne a lave je volne a je to to vedlajsie.
krok #1:
Nastavime Tuner A
tak ze pozicia A je astra 23,5E a pozicia B je astra 19,2E
toto je dolezite lebo ked to spravite opacne nenaladite spravne druzice
pravdepodobne to zavisi aj od typu LNB lebo na nete je to popisovane casto opacne
krok #2:
ideme do menu hladania satelitov
a nastavime defaultne nastavenie pre Astra 3A/B 23,5E (nie manualne lebo na astra 3A je vela zakodovanych kanalov a ak vam este nebude fungovat ani skylink karta dobre nemusi sa signal spravne zobrazovat a vy budete mat skreslene informacie) lebo pri defaultnych nastaveniach sa chyta nejaky free kanal a je mozne ho rychlo/lahko identifikovat
a graf funguje spravne a rychlo
po tomto nastaveni treba aspon 1x stlacit tlacitko OK a potom uz mozme ist nastavovat parabolu
krok #3:
podla satFindera (iphone program) alebo podla http://www.dishpointer.com si urcite elevaciu (cca 34 stupnov) a azimut (cca 171 stupnov) priblizne to nastavte a spravte si ceruzkou ciarku na drziaku voci nejakemu bodu na drziaku paraboly, potom potocte parabolu cca o 10-15 stupnov doprava a skontrolujte to na TV ci vam graf ukazuje nejaku hodnotu
potom postupne posuvajte cca o 2-4 stupne dolava az kym nechytite dostatocny signal
tolerancia je cca 2 stupne do kazdej strany takze preto mozte otacat maximalne o 4 stupne
ja som na orientaciu pouzivat dierku v parabole a cez nu som videl vrcholky stromov a voci nim som sa posuval
krok #4:
paraboli treba solichat tak aby ste mali aspon 80% signal koli tomu ze ked sa zhorsi pocasie a signal este klesne aby vam to nevypadavalo
Upozornenie:
kompas (aj ten na iphone) dava pri priblizeni k parabole ine vysledky (je ovplyvneny) takze je treba urcovat smer z vescej vzdialenosti od paraboli
mne sa casto stavalo ze som chytil na porte A druzicu 19,2E a na porte B 13E a potom som sa cudoval ze neviem naladit stanice aj ked som mal silu signalu 80% to bolo sposobene prave tym ze som mal prehodene druzite na portoch
dufam ze aspon niekomu pomoze
Tu je postup ako nastavit spravne parabolu (aspon 85cm) a monoblok (Astra 19,2E | 23,5E) za pomoci ET9000 (rucne) bez specialneho pristroja
Zaklad je v tom ze na monobloku musite ladit hlavne LMB na astru 23,5 a vedlajsie LMB sa potom automaticky naladi na 19,2.
Uchyt LMB musi byt take ze ked sa pozerate zo strany paraboli smerom na LNB tak prave je uchytene a je to to hlavne a lave je volne a je to to vedlajsie.
krok #1:
Nastavime Tuner A
tak ze pozicia A je astra 23,5E a pozicia B je astra 19,2E
toto je dolezite lebo ked to spravite opacne nenaladite spravne druzice
pravdepodobne to zavisi aj od typu LNB lebo na nete je to popisovane casto opacne
krok #2:
ideme do menu hladania satelitov
a nastavime defaultne nastavenie pre Astra 3A/B 23,5E (nie manualne lebo na astra 3A je vela zakodovanych kanalov a ak vam este nebude fungovat ani skylink karta dobre nemusi sa signal spravne zobrazovat a vy budete mat skreslene informacie) lebo pri defaultnych nastaveniach sa chyta nejaky free kanal a je mozne ho rychlo/lahko identifikovat
a graf funguje spravne a rychlo
po tomto nastaveni treba aspon 1x stlacit tlacitko OK a potom uz mozme ist nastavovat parabolu
krok #3:
podla satFindera (iphone program) alebo podla http://www.dishpointer.com si urcite elevaciu (cca 34 stupnov) a azimut (cca 171 stupnov) priblizne to nastavte a spravte si ceruzkou ciarku na drziaku voci nejakemu bodu na drziaku paraboly, potom potocte parabolu cca o 10-15 stupnov doprava a skontrolujte to na TV ci vam graf ukazuje nejaku hodnotu
potom postupne posuvajte cca o 2-4 stupne dolava az kym nechytite dostatocny signal
tolerancia je cca 2 stupne do kazdej strany takze preto mozte otacat maximalne o 4 stupne
ja som na orientaciu pouzivat dierku v parabole a cez nu som videl vrcholky stromov a voci nim som sa posuval
krok #4:
paraboli treba solichat tak aby ste mali aspon 80% signal koli tomu ze ked sa zhorsi pocasie a signal este klesne aby vam to nevypadavalo
Upozornenie:
kompas (aj ten na iphone) dava pri priblizeni k parabole ine vysledky (je ovplyvneny) takze je treba urcovat smer z vescej vzdialenosti od paraboli
mne sa casto stavalo ze som chytil na porte A druzicu 19,2E a na porte B 13E a potom som sa cudoval ze neviem naladit stanice aj ked som mal silu signalu 80% to bolo sposobene prave tym ze som mal prehodene druzite na portoch
dufam ze aspon niekomu pomoze
- thebeno
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
teraz by som chcel postupit o krok dalej a tym vby malo byt zoradenie kanalov
mam zalohu od vikiho takze nejake zalozky v oblubenych uz mam ale chcem si vytvorit vlastne
takze:
1/ ako si vytvorim v oblubenych programoch vlastnu zalozku (bez pouzitai PC len za pouzitia ET9000)?
2/ ako co najjednoduchsie (len za pomoci ET9000) nakopirujem kanal co sa mi paci z jednej zalozky do druhej (chcem aby povodne zalozky ostali nezmenene)
mam zalohu od vikiho takze nejake zalozky v oblubenych uz mam ale chcem si vytvorit vlastne
takze:
1/ ako si vytvorim v oblubenych programoch vlastnu zalozku (bez pouzitai PC len za pouzitia ET9000)?
2/ ako co najjednoduchsie (len za pomoci ET9000) nakopirujem kanal co sa mi paci z jednej zalozky do druhej (chcem aby povodne zalozky ostali nezmenene)