FW 2.09.87

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

LHM
Nováček
Nováček

Re: FW 2.09.87

Příspěvek od LHM »

Ok, já myslel, že když dám tovární nastavení a začnu od znovu s nastavením boxu, že je čistej, ale asi není, no odzkouším a dám vědět.

style78
Nováček
Nováček

Příspěvek od style78 »

dempsey píše:Vyčisti box cleanerom a naištaluj aktuálny MCAS.
Neviem kolko krát som túto vetu napísal na tomto fóre, ale zrejme si ďaľší z tých ktorí ju ešte nečítali...
Všetko funguje spoľahlivo
No, pouzil som Flashv6 na vycistenie, potom novy FW, tovarko a stiahol som len zoznam kanalov, ostatne nastavil rucne. Nahodil novy MCAS (skusal aj starsie) a stale pretrvava problem s vypinanim boxu. Kazde nejake 3-4 vypnutie proste neprebehne a box ostane visiet.
Je rozdiel ci vycistim cez FW FlashV6 alebo cleanerom cez RS232?

Mousak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mousak »

No já zkusil taky novou verzi 2.09.87, vyčistěno Cleanerem, vymazání varu, vše znovu nainstalováno do čistého přijímače vč.továrního nastavení a stejně to tuhlo, takže návrat na 2.09.49(tam to jede celkem stabilně, ikdyž na 100% to rozhodně není a radost z toho když se sekne mám vždycky neuvěřitelnou :12: ). Já očekávám hlavně když přijímač funguje jako přijímač, nějaké multimédia, net a grafické ikonky mě vůbec neberou, ale kdyby to vše jelo v pohodě aktualizoval bych, takhle tedy nee a příště si už hodně rozmyslím na změnu FW, škoda času. Toť můj názor, ale třebas to jiným jede v pohodě.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Pri Mcas-e je problem, ze sa nekillnu vsetky vlakna - to nieje chyba boxu,ale toho pluginu. Vo fw je len start/stop script. Autori pluginov musia prisposobit funkcionalitu start/stop scriptu a nie tvorca fw start/stop script pluginu. Mcas nieje jediny plugin - preto vsetky pluginy musia vediet pouzit ten script.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
garett
Nováček
Nováček

Příspěvek od garett »

Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.

jambalaya7
Nováček
Nováček

Příspěvek od jambalaya7 »

Mám takúto skúsenosť s novým FW 2.09.87: Všetko O.K. až na jednu nepríjemnosť, Po vypnutí prijímača na DO a zapnutí na druhý deň, EPG ostáva v stave z predošlého dňa! Po reštarte sieťovým vypínačom je EPG opäť v aktuálnom stave. Má niekto radu, ako sa tohoto stavu zbaviť? Nepomáha ani prepínanie + alebo - jeden deň v menu. Budem vďačný za účinnú radu. :mad:

hrubec50
Nováček
Nováček

Příspěvek od hrubec50 »

Uz to tu bolo spomenute, zmen si jazyk na cestinu a EPG ti pojde tak ako ma...

LHM
Nováček
Nováček

Příspěvek od LHM »

Cleaner mohu použít stejný jako je na HD-BOX 9200 , nebo má 9105 nějakej speciální?

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

9105 N E P O T R E B U J E ziadny cleaner a podobne hracicky .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
LHM
Nováček
Nováček

Příspěvek od LHM »

Hm, tak pak uz nevim proc mi to tuhne, vzdy po flesi FW davam tovarko, stejne tak, kdyz zmenim Plugin , zpet nahravam jen zalohu programu , ale s touhle verzi proste nehnu, at zkousim co zkousim, tak minimalne 3xdenne zatuh pri prepnuti programu, s 2.09.49 se mi to taky stane, ale tak max 1xtydne. Jestli mate tuto novou verzi FW nekdo stabilni, alespon tak jako ja tu 49ku, podelte se prosim o kombinaci pluginu. (Kartu mam ICE 0D96)

Noro C Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Noro C »

S mcasom mam tiez problem 2x az 3x box vytuhne karta irdeto ale s oscam s ice kartov zazracne funguje celkom dobre. Ten mcas mam u kamarata uz som ich tam skusa asi 3 teraz tam skusam dalsi uvidim

HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
stano67
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano67 »

garett píše:Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
Toto u mňa zabralo.

Druhý týždeň žiadny mráz.Predtým každý tretí deň - REŠTART.
A to som nerobil tovarenské nastavenia.

amater1
Nováček
Nováček

Příspěvek od amater1 »

stano67 píše:
garett píše:Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
Toto u mňa zabralo.

Len vydrz ono to vytuhne...Mam 7110 FW 2.09.87 MCAS 22.11.2011 zmrzlo to aj pri vyp. CL spravach pri prepinani programov. 7110 je HW to iste ako 9105

karel631
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel631 »

amater1 píše:
stano67 píše:
Toto u mňa zabralo.

Len vydrz ono to vytuhne...Mam 7110 FW 2.09.87 MCAS 22.11.2011 zmrzlo to aj pri vyp. CL spravach pri prepinani programov. 7110 je HW to iste ako 9105
Nevím co s tím při těch updatech děláte, ale mě to nezamrzá a žádné tovární nastavení nedávám. Pracuji s MCASEM i s OSCAMEM také s pluginem na internet televizi.

Postupuji dle (kromě bodu 2 a 5):
1:Smažu veškerá data z položky VAR přes program RCC190 a PC po lanu (ne přes usb a plugin a dálkové ovládání ,jednou už některý moderátor to zde popisoval že si Hdbox vždy něco pamatuje)
2:Dám tovární nastavení ,vypnu přijímač dálkovým ovládáním a vzadu vypínačem.
3:Po restartu přístroje teprve nahraji nový fw.
4:najet na položku od fw 44 v menu AV nastavení a na položku (nevypínat napájení na VYP !!!!)jinak je zle
5:Po dalším restartu naladím z jednoho TP programy .
6:Zkontroluji vypnutí čteček v položce CAS .(Od FW 52 FAC a výše nejsou čtečky funkční a ovládají se jen pluginem)
7:Nastavím lan a vypnu znovu přístroj.
8:Po restartu nahraji plugin a dle výběru co potřebuji zapnu a restartuji Hdbox
9:Dle použitého FW si až naposledy nahraji své uložené programy.

rost
Nováček
Nováček

Příspěvek od rost »

...stejně zamrzá.
Já jsem zatím ani neměnil firmware (mám 7110, kartu TT), nechal jsem tam ten z obchodu 2.09-36 (dle Granteca je nejstabilnější).
Pouze jsem nahrál Mcas, nejdříve nejnovější z listopadu.
Byl tam konflikt s emu, stačilo přepnout na kódovaný prog (např ORF) a pak zpět na skylink a tma.
Smazal jsem klíče CW, pak jsem i vypl emu, trochu to pomohlo, ale stejně to semtam tuhlo nejčastěj na ČT1.
Na té ČT se to chová fakt divně, v settingu mám ČT1, ČT1 JM a ČT1 SM a vždy jedna z nich tuhne každý den jiná, ale v tomto případě není nutný restart. Ten bývá nutný, pokud je emu ON a přepíná se.

Následně jsem zkusil o měsíc starší Mcas, ale lepší to bylo jen pár dnů.

Ještě to nevzdávám, přijímač mám jen 2 týdny, asi zkusím výše uvedený postup, a ještě mě napadlo, že bych si celý setting naladil sám.
Mám tam totiž nějaký stažený z netu.

Uvítám i další tipy, myslíte, že bych si pomohl jiným pluginem na správu čtečky?
Nepotřebuji sdílení, stačí mi spolehlivé dekódování z karty a když to půjde tak i emu.
Měnit firmware zatím nebudu, podobné problémy mají i ti, co přešli na 2.09.87.

Pokud se nenajde řešení, rád se přijímače zbavím.
Myslíte, že bych uspěl s reklamací?
V popisu přístrje se píše toto:
"přijímač vybaven jednou čtečkou karet Conax, která lze softwarově upravit za pomocí pluginů mcas, oscam apod. pro čtení karet Cryptoworks i Irdeto."

Ale to čtení cryptoworks karty moc spolehlivě nechodí, jestli je to pluginem Mcas nevím, ale jsem z přístroje zklamaný, dnes už bych si ho nekoupil.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“