Ochrana proti nahrávání

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Jirka 76
Nováček
Nováček

Ochrana proti nahrávání

Příspěvek od Jirka 76 »

Premium mám zapojené do TV pomocí komponentního kabelu. Scart kabel jsem zapojil do HDD/DVD rekordéru od LG přes AV vstup při spuštění nahrávání hlásí rekordér, že detekuje signál znemožňující nahrávání a naahrávání se nespustí. Při zapnutí videorekordéru je situace obdobná, nahrávání se spustí, ale nahrávka je nekvalitní. Jediná možnost je nahrávat pouze přes anténní koaxialní kabel. Někdy při stejném nastavení lze na HDD/DVD rekordér něco nahrát, ale ve většině případů se nic nenahraje. Na jiném Prémiu s jiným videorekordérem se dá nahrávat bez problémů. na druhém prémiu jsem HDD/DVD rekordér netestoval. Firmware je 2032. Jde to nějak rozchodit?
PS: interní HDD mám už objednaný, půjde z něj nahrávat na HDD/DVD rekordér
Předem dík

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
tato
Nováček
Nováček

Re: Ochrana proti nahrávání

Příspěvek od tato »

Vypni z elektriky AZbox aj DVD rekordér, potom ich prepoj Scart káblom a až potom zapni do siete. Nahrávanie na rekordér by potom malo byť bez problémov.

Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Vypnul jsem to kolébkou a asi to pomohlo...dík

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
medikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od medikk »

tato píše:Vypni z elektriky AZbox aj DVD rekordér, potom ich prepoj Scart káblom a až potom zapni do siete. Nahrávanie na rekordér by potom malo byť bez problémov.
tak táto možnosť u mňa nefunguje....stále mi pri pokuse nahrať nejaký program do HDD/DVD rekordáru (Panasonic DMR EH 55) vypíše hlášku "Byl zaznamenan signal ochrany proti kopirovani, signal neni mozny"

STB s tv mam zapojeny cez HDMI, HDD/DVD rekorder mam s tv zapojeny cez component a
STB s DVD mam zapojeny cez SCART

dá sa s tým niečo robiť? dik

joberuc Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od joberuc »

Ahoj,
mne pomohol postup, kde naprv som zapol HDD rekorder (Sony RDR-HX680), ked nabehol tak som potom zapol Azbox vypinacom vzadu a az vtedy som mohol nahravat. Nie je to moc pohodlne, ale zabralo to pri FW 2032. Pri FW 2238 mal byt tento problem fixnuty, ale stale pretvava.

Azbox a HDD rekorder mam zapojeny cez SCART, a oba s TV cez HDMI.

VU+ Solo 2, Wetek OpenElec, Optibox EVO M7, EVO xFinity, DM 800, parabola Gibertini 90cm, motor Stab HH90, plazma LG 42PG6000, Receiver Yamaha RX-V563, repro Magnat 800 set, Wii, PS3, Mede8er 6003XD, Xtreamer Ultra, HP Gen 8 ako NAS, WD cloud
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

To by mne teda zajímalo proč nahráváte na DVD rekordér převodem přes analog, když máte daleko dokonalejší možnost to nahrát digitálně přímo na disk. Rozdíl kvality je "o zem třískající".

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
medikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od medikk »

tak nepomohlo ani to...zistil som že sa nedajú nahrávať ani youtube videa takže digitalnym signalom to nebude....tak ma napadlo, či nebude treba formátnuť disk v rekordéry.

to visper: no napríklad preto, že nemám momentálne po ruke iný disk ako ten v rekordéry..

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Nestačí len vypnúť z elektriky ale aj odpojoť káble a znovu ich zapojiť pri vypnutých zariadeniach a až potom zapnúť rekordér a AZBOX.

Jirka 52
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 52 »

Abych se vyhnul "blokovacímu signálu"na DVD HDD ,nahrávám přes TV tuner z STB do DVD. Není to sice to "nej", ale jde to. Je to zatím daleko spolehlivější, než Premium samotné a to hlavně při různých druzích časování nahrávání nebo přehrávání. Je zde také pohodlnější editace nahrávek, přehlednější MENU atd. Na kvalitu stávajících FW pro AZ Boxy se vůbec nelze spolehnout. Co funguje jeden den, druhý den už nemusí být pravda. Některé postupy nastavení časování jsou nepochopitelně komplikované a skutečně nespolehlivé. Je zde několik možností časování, každá k něčemu jinému, s jiným postupem programování, ale výsledek je stejně nejistý. Chybí jasný postup s upozorněním na některé důležité a nutné souvislosti. Měla by se tím zabýva urychleně nějaká další recenza např. na Parabole, nebo přímo od výrobců-dodavatelů a to srozumitelně, podrobně a v češtině. Daný problém se samozřejmě týká i ostatních Nastavení.
V návodech se člověk přesného postupu nedočte, a tak je to stále systém pokus-omyl. To se mi za ty poníze zdá od výrobců-dodavatelů jako neseriozní. Měli si to raději ještě nechat ve fabrice a vypustit to až bude vše vychytané. Pro běžného zákazníka je AZ-Box HD téměř nepoužitelný, protože né každý je PC nebo SAT-expert a ani specializovaní prodejci s tím nechtějí mít moc společného.

AZBox HD Premium, GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Openbox X-810
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

Jirka 52 píše:Abych se vyhnul "blokovacímu signálu"na DVD HDD ,nahrávám přes TV tuner z STB do DVD. Není to sice to "nej", ale jde to. Je to zatím daleko spolehlivější, než Premium samotné a to hlavně při různých druzích časování nahrávání nebo přehrávání. Je zde také pohodlnější editace nahrávek, přehlednější MENU atd. Na kvalitu stávajících FW pro AZ Boxy se vůbec nelze spolehnout. Co funguje jeden den, druhý den už nemusí být pravda. Některé postupy nastavení časování jsou nepochopitelně komplikované a skutečně nespolehlivé. Je zde několik možností časování, každá k něčemu jinému, s jiným postupem programování, ale výsledek je stejně nejistý. Chybí jasný postup s upozorněním na některé důležité a nutné souvislosti. Měla by se tím zabýva urychleně nějaká další recenza např. na Parabole, nebo přímo od výrobců-dodavatelů a to srozumitelně, podrobně a v češtině. Daný problém se samozřejmě týká i ostatních Nastavení.
V návodech se člověk přesného postupu nedočte, a tak je to stále systém pokus-omyl. To se mi za ty poníze zdá od výrobců-dodavatelů jako neseriozní. Měli si to raději ještě nechat ve fabrice a vypustit to až bude vše vychytané. Pro běžného zákazníka je AZ-Box HD téměř nepoužitelný, protože né každý je PC nebo SAT-expert a ani specializovaní prodejci s tím nechtějí mít moc společného.
chjo, dalsi ...
Software pro AzBox je v testovaci - beta verzi a je nabizen tem, kdo maji chut a zajem zarizeni testovat. S tim jsou spojeny dalsi nedodelane veci jako manual, protoze funkce pristroje pribyvaji.
Pokud ti to prodejce zamlcel, je neseriozni prodejce (nikoli vyrobce). Pristroj vrat, evidentne neni urcen pro tebe.

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ja len doplnim,ze AZbox nikdy nebude pre bezneho smrtelnika. Znalost prace s PC, aspon minimalne znalosti z oblasti sat. techniky- to vsetko bude musiet zvladnut jeho majitel,alebo si zabezpecit instalaciu specializovanou firmou. AZbox nieje a modlim sa,aby ani nebol, ako instantna kava.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

grantec píše:Ja len doplnim,ze AZbox nikdy nebude pre bezneho smrtelnika. Znalost prace s PC, aspon minimalne znalosti z oblasti sat. techniky- to vsetko bude musiet zvladnut jeho majitel,alebo si zabezpecit instalaciu specializovanou firmou. AZbox nieje a modlim sa,aby ani nebol, ako instantna kava.
A to je přesně ten důvod proč jsem si to koupil. Chci to svoje dítě vychovávat od začátku a prožívat s ním všechny dětské nemoci a taky se sám něco naučit. Koupit si dospělého "klacka" mne nebaví, ten už nejde převychovat.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Jirka 52
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 52 »

Je jasné, že všechny začátky jsou těžké a to platí i pro AZ-hd, ale upozornil jsem více méně na to, že stávající návody - manuály a to i ten oficielní se v podstatě zabývají výčtem funkcí a možností přístroje a méně již skutečným použitím. Dodaný manuál je spíš pro ELITE než pro PREMIUM, protože o nahrávání, HDD, časování atd. se zmiňují jen nedostatečně. Pokud výrobce a prodejci mají zájem tyto přístroje dodávat několika nadšencům-odborníkům, tak je pak vše v pořádku. Jinak nechci tento přístroj nijak hanit, má před sebou jistě mnoho možností. Jen jsem měl na mysli, že to co už je vyřešené, by mělo být i obsahem manuálů, nebo našich diskusí. Pokud jste však naznali, že mi takový přístroj vůbec nepatří do rukou, nebo že je ve výše popsaných problematikách vše v pořádku, tak se omlouvám, že jsem ho koupil a odvážil se laicky zapojit do výměny zkušeností.

AZBox HD Premium, GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Openbox X-810
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

Jirka 52 píše:Je jasné, že všechny začátky jsou těžké a to platí i pro AZ-hd, ale upozornil jsem více méně na to, že stávající návody - manuály a to i ten oficielní se v podstatě zabývají výčtem funkcí a možností přístroje a méně již skutečným použitím. Dodaný manuál je spíš pro ELITE než pro PREMIUM, protože o nahrávání, HDD, časování atd. se zmiňují jen nedostatečně. Pokud výrobce a prodejci mají zájem tyto přístroje dodávat několika nadšencům-odborníkům, tak je pak vše v pořádku. Jinak nechci tento přístroj nijak hanit, má před sebou jistě mnoho možností. Jen jsem měl na mysli, že to co už je vyřešené, by mělo být i obsahem manuálů, nebo našich diskusí. Pokud jste však naznali, že mi takový přístroj vůbec nepatří do rukou, nebo že je ve výše popsaných problematikách vše v pořádku, tak se omlouvám, že jsem ho koupil a odvážil se laicky zapojit do výměny zkušeností.
Myslim, ze se dovtipi i nedovtipa, ze nadsenci-odbornici nejsou cil, ale levna pomoc s doladenim software.
A osobne jsem rad, ze sily smeruji k resenim problemu se software, nez k udrzovani aktualniho manualu. Jak zde vyplynulo, vyrobek je uvolnen pro verejne testovani, nikoli pro koncove zakazniky. Predpokladam ze testeri nemaji s neuplnym manualem zasadnejsi problem :D

Neni problem se zapojit do debaty, pokud ale zacnes s vycitkama, ze pristroj nema to a ono a jak si to muze vyrobce dovolit, nemuzes cekat lepsi reakci, spis horsi ..

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Nemusis sa ospravedlnovat. vyrobca dava len minimalny navod, pretoze by ho musel menit kazdy tyzden.
Prisiel si systemom pokus/omyl na sposob ako nahravat ? Fajn, zdokumentuj a pridaj do sekcie rady a navody. To je azbox v sucasnom stave. A este sa nesmies hnevat,ked ten tvoj navod uz v nedelu platit nebude. Aj to je azbox v sucasnom stave. Predstav si chalanov, ktory pisali nejaky plugin pred dvomi mesiacmi. Tyzden busili do klavesnice, kym to napisali a dnes je ten plugin uz nefunkcny. Zivot ide dalej - mozno ho prekompiluju,alebo zas budu tyzden pisat novy .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“