Zapojení scartem problém s audiem

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ondri
Nováček
Nováček

Zapojení scartem problém s audiem

Příspěvek od ondri »

Vím že už se to tady probíralo, ale téma diskuze skončilo a proto se ozývám s přetrvávajícím problémem špatného zvuku při zapojení Azboxu s CRT scartem. Bohužel mám Crtčko 16:9 a zatím nebudu kupovat jinou. Je nějaká možnost jiného zapojení přes nějaký převodník? Je opravdu problém v sw? Skoro si myslím že je to hw problém. Manželka už to taky nechce poslouchat ten hrozný zvuk. Přístroj je jinak super, ale ten zvuk je k tomu fakto potřebný. Díky

Azbox HD Premium, open Rsi 3.0, WD 1TB, SG 2100
devfnh
Nováček
Nováček

Re: Zapojení scartem problém s audiem

Příspěvek od devfnh »

Zdravím,
mám asi stejný problém a stejnou situaci s CRT televizí. Zvuk je při hlasitějších pasážích zkreslený, se zvýrazněnými sykavkami. Je to to samé chování? Při některých pořadech se mi skoro otvírá kudla v kapse. Zkoušel jsem třeba poslouchat Radiožurnál ze satelitu a musel jsem toho nechat. Přitom záznam přehrávaný na PC je v pořádku. Azbox mám několik dní a mám trochu strach z HW závady...
Problém se mi trochu daří eliminovat tím, že box hodně ztlumím a hodně zesílím televizi. Řešení je to ale příšerné.

Díky za jakékoliv nápady.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

skusali ste menit nastavenia zvuku v home-nastavenie-zvuk z pcm na raw a opacne?

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
AleK
Nováček
Nováček

Příspěvek od AleK »

podle mě stačí koupit značkovej scart a je po starostech měl jsem to taky ale dal jsem 300,- a je po problému

AZ Box Premium HD fw.0.9.5303
2x Dream 500S
Panasonic TX-P42G10E
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Používal jsem propojení SCART -> CRT TV, před tím, než jsem si pořídl plasmu (takže asi 2 měsíce) a nic takového jsem nepozoroval, i když jsem měl zvuk z azboxu na maximu.
Rádia jsem neposlouchal jen tv. A měl jsem fw 2371.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

To už jsme řešili a dodnes to není vyřešeno: viewtopic.php?f=76&t=3323&p=21079&hilit ... vuk#p21079
Já jsem to tenkrát důkladně proměřil, zkreslení vzniká v D/A převodníku. Ten je ale kvalitní a jiný problém hardwaru jsem nezjistil, takže to musí být problém softwarový. Zkreslení se týká cinchů a scartu, HDMI a optika je v pořádku.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Asi to bude hodne o usich, nebo ne? Udelal jsem si prepinac kde mohu volit zvuk z cinchu z AzBoxuHD a cinchu z panelu napajeneho pres HDMI a at prepinam jak perpinam rozdil neslysim.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

Já se rovněž připojuji k názoru, že audio linkové výstupy ( cinch nebo scart ) stojí za prd - zkreselní, vytažené středy a silné sykavky, o dynamice se ani nebavím. Je to celkem škoda, protože já zatím kvalitní audio linkové výstupy stále považuji za základ kvalitního přístroje. Přes HDMI je sice zvuk lepší, ale taky to žádná sláva není, k CD kvalitě to má hodně daleko. Optiku zatím nemám možnost posoudit.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Fakt neviem prečo majú niektorí užívatelia problém.
Odpojil som HDMI a zapojil scart. Zvuk je v poriadku aj po zmene voľby scart na RGB alebo CVBS.

Žiadne skreslenie a ani sikavky

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

Primo píše:Asi to bude hodne o usich, nebo ne? Udelal jsem si prepinac kde mohu volit zvuk z cinchu z AzBoxuHD a cinchu z panelu napajeneho pres HDMI a at prepinam jak perpinam rozdil neslysim.
Jak uz jsem tu nekde psal; je to slyset od urcite hlasitosti nastavene na azboxu. Dobre je to znat na testovacim vysilanim s cistym tonem. od urcite hlasitosti se zacne cisty kulaty zvuk sinusovky menit na ostry zkresleny zvuk.

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Primo píše:Asi to bude hodne o usich, nebo ne? Udelal jsem si prepinac kde mohu volit zvuk z cinchu z AzBoxuHD a cinchu z panelu napajeneho pres HDMI a at prepinam jak perpinam rozdil neslysim.
Rozdíl v citlivosti ucha na zkreslení je u jednotlivých osob obrovský (mnohem větší než rozdíl velikosti dámského poprsí :) ) Dá se to dokázat měřením, ale to patří na jiné fórum. Ale mohu tě potěšit že jedinci kteří nevnímají zkreslení zase mají většinou lepší hudební sluch, poznají lépe falešné tóny.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Já mám zvuk podle mého názoru v pořádku pokud nebudu mluvit o stereu, které mě příde na analogu živější. Jen mě občas trápí to RGB ten signál občas příde a sepne, občas ne. Digi TV známo Nova TV zvuk jakoby vteřinově zrychluje. Nejvíc to je znát na zpěvu. Myslel jsem že zpívají falešně jak to tahalo za uši a když jsem to pustil přez anténu, zvuk byl normální. Obecně ale platí pravidlo a to je že kabel co nejtlustší a nejkratší, aby byly co nejmeněí ztráty. SCART za 50 nebrat. Obraz roztřesený, zvuk rušení, taktéš na obrazu.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

visper píše:
Rozdíl v citlivosti ucha na zkreslení je u jednotlivých osob obrovský (mnohem větší než rozdíl velikosti dámského poprsí :) ) Dá se to dokázat měřením, ale to patří na jiné fórum. Ale mohu tě potěšit že jedinci kteří nevnímají zkreslení zase mají většinou lepší hudební sluch, poznají lépe falešné tóny.
Tak s tim poprsim je to perfektni prirovnani, doufam, ze nemam usi velke, jak to nektere poprsi :D Jinak ten rozdil nepozoruji na normalnim audiu, nikoli na sinusu.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
devfnh
Nováček
Nováček

Příspěvek od devfnh »

Na některých kanálech nebo pořadech je zvuk v pořádku a žádné vady nevnímám. Naposledy trochu zlobil Mentalista na Nově, pískavé předěly reklam a nějaký film na Primě.

Zaručený neúspěch je ale u rádia Chaine 3 na Hotbirdu 13. Přikládám záznam z Azboxu (překonvertováno do mp3 bez jakýchkoliv úprav).

Kód: Vybrat vše

http://www.megaupload.com/?d=3CXIOQR8

http://www.mediafire.com/?m2zjtfz22yl

http://depositfiles.com/files/0p13fc05c

http://www.sendspace.com/file/03xenu
Na počítači je zvuk v pořádku, Azbox má ale problémy. Zvuk chrčí a drnčí. Francouzům není skoro rozumět...

Zkusím ještě vyměnit kabely, třeba budu mít štěstí...

VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

Promiňte, ale asi tu většina uživatelů nemá v pořádku sluch nebo nechce slyšet. Stejně tomu bylo i při chybě fw., kdy docházelo k zadrhnutí v obrazu a zvuku. Ve verzích 3661 a 3686 to byla jasně slyšitelná a viditelná záležitost, ale hodně lidí tady nic nevidělo, ani neslyšelo. Nevím přes jaké aparatury to kdo poslouchá a jaký má vlastně sluch, ale já jsem bohužel z linkového výstupu azboxu ještě dobrý zvuk neslyšel. Žádné nastavování v menu audio nebo video na linkový výstup audia nemá vliv, tyto nastavení jsou určeny pro HDMI a OPTICAL OUT. Přes HDMI je to po vyhonění korekcí jakeš takeš " poslouchatelné ", ale pořád tento zvuk z přehledem trumfne jakékoliv průměrně nazvučené CD, puštěné z levného přehrávače a to bez jakýchkoliv korekcí. Optiku nemohu posoudit, protože na svém stařičkém technicsu nemám optický vstup. Ono by to tady chtělo spíše někoho ( tady by se měli hlavně ukázat testeři ), kdo by to mohl prakticky porovnat ( případně i změřit ) s jinými přijímači stejné třídy ( např. Octagon, Dreambox, HDBox atd ), samozřejmě s dobrou aparaturou a sluchem. To by mohlo dát určitě lepší informaci o kvalitě zvuku azboxu, než tady toto naše nikam nevedoucí tlachání. Samozřejmě, že někdo namítne, že by takový test měli hlavně udělat vývojáři azboxu, ale to už není v naší moci.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“