CCcam free server downloader

Emulátory/softcamy E2

Moderátoři: schmegea, monkus, gorick

Odpovědět
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 343 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CCcam free server downloader

Příspěvek od BextrH »

Ještě doplním a pak už fakt pojedu do práce. Neinstaluj žádné bejkárny, jen to zatěžuje už tak slabý procesor.
Nepotřebuješ žádné (GSU). Součástí tohoto image OpenPLI 7.0 je (softcam panel) v něm je docela slušný Oscam a dobře čte ze serverů. Až budeš mít ZOOM funkční, nainstaluj si tam CCcam 2.3.0 je přednastaven, že jako jeden z mála bez jakéhokoliv zásahu čte (ICE) skylink kartu (přímo tento konkrétní). Existují i jiné se stejným číslem a nefungují na toto. Nejsem si jist, co by řekl na mrvou, čerstvě zaplacenou kartu. Asi by bylo potřeba kartu nejdřív načíst v nějakém jiném zařízení, ale když na ní budou zápisy, tak pak půjde. Ale celkově se vyprdni na kartu a udělej vše jak jsem napsal a budeš mile překvapen. Chápu, že důchodci si dělají život záměrně složitější, možná i bez uvědomění, protože každý si rád u toho zanadává, ale my mladí 40+ co se důchodu nedožijeme, si raději dělamé vše jednodušší, aby to tak nějak odsejpalo a vše na poprvé fungovalo. Proto jsem to vše vytvořil. Jen je škoda, že to nedokážu všem najednou kompletně předat, aniž by se stím musel někdo trápit a musel jsem to každému zvlášť hodiny a dny, vysvětlovat. To stěma důchodcema neber zas tak vážně, mám k nim úctu, většina z nich toho má v hlavě o mnoho víc než já. ps. neinstaluj pi...ny, jen důležité. To co jsem psal a vše bude OK. Pozorně čti postup co píšu. Řekl bych, že by to mělo být dostatečně popsáno. A4 mého šíleného slohu, rovná se pár kliknutí a pár minut stráveného času zprovozněním. :38:

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od ottosch »

Ahojda kamaráde, seš frajer, protože máš velkou trpělivost a hlavně ochotu pomáhat druhým. Předpokládám, že Tě to svým způsobem i uspokojuje, protože
Tvá badatelská činnost tím nepřichází nazmar, nýbrž je zužitkována tím, že někomu to pomůže a také potěší!!
Takže nejsem úplný začátečník, pouze jsem na spousta věcí zapomněl a pomalu si je opět v hlavě oživuji. Ty základní věci jsem tedy nezapomněl tj. SD kartičku zformátovat na FAT32 ( mám ještě v zásobě 4 ks SD Kartiček 4 GB a jednu 8 GB a tu jsem použil dnes jako falešný DOM, tyhle SD karty s malou kapacitou se již nedělají), zasunout do adaptéru SD/IDE, zapnout vzadu spínač a současně držet VOLUME+, počkat až naběhne IP adresa mašiny, tuto zapsat do otevřeného AZUpu 2.2.8, pak šup dát tam patch.e2 a za chvíli je tam OpenPLi v.7.0. Pochopitelně využiji průvodce až do konce kromě instalace settings. Přes Telnet tam šoupnu Language.pyo s češtinou současně složku cs, vše na odpovídající místa. Problém se settings jsem objevil a vyřešil. Musel jsem jsem ručně opravit parametry (zapsat i kmitočty, které tam chybí) transportérů na Astře 23,5°E v souboru satellites.xml, který je součástít settings. Takže přes /etc/enigma2 tam zahučel můj vymakaný settings a už to funguje. Pochopitelně jsem odinstaloval ten Glasssysutil, abych měl ve "světnici" čisto a teď již budu přesně postupovat dle Tvého perfektního popisu pro blbce, je dokonalý předpokládám, že i přes můj věk ještě blb nejsem. Ale prostě mne to teď baví. Kdyby vše hned fungovalo na první ťuk, tak by snad ani nebavilo.
Zdravím ottosch
:96: :55: :89:

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Naháníte mě tak trochu hrůzu, protože už jste dva, ale předpokládám že každý z jiného důvodu.
Já jsem teď zkusil na test, ...ZOOM odinstalovat a pak instalačku IPK vložit do /tmp/ a nainstalovat a vše v pohodě. Instalace by měla chvilku trvat, nemělo by to být hned. Pro jistotu ti napíšu stejný postup jako tomu druhému člověku. U něj to byl přechod z té nefunkční aktualizace.
Ty máš dvě možnosti, buď přehulit enigmu na čisto, ale to bych nechal jako druhou možnost. Nainstaluj si putty a v příkazovém řádku vlož postupně toto a odentruj, sleduj co to píše....
opkg remove cfg - Zoom
killall -9 enigma2
To první je odinstalace ZOOMu a to druhé, restart enigma. Mělo by to napsat jestli to odstranilo a nebo že to neudělalo.
Potom vlož do /tmp/ instalačku, zaškrtni a nainstaluj. A jelikož mě už nenapadá nic v čem by mohl být problém, jen jedna věc.....
Zkontroluj si kolik máš volného místa. Pokud 4Mb tak to nemá smysl instalovat. Pokud kolem 100Mb a víc, tak v poho.
Volné místo zjistíš, zmáčkneš MENU ....information.....About
Já mám dvojgigovku kartu a na ní 174Mb volného místa. Předpokládám stejnej adapter. Azup neudělá celou kartu, jen takto nějak 174Mb, ale to není teď důležité. Když to jde mě, tobě musí taky. Hlavně to nezapomeň označit (zafajfkovat) a pak nainstalovat.
az.jpg
stream_hunter8_all.ipk
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od ottosch »

Ahojda, teď zkusím novou instalaci OpnaPli v.7.0 a po dokončení instalace a základního nastavení pomoci průvodce na nic už nesáhnu a nic tam nenacpu. Pouze strčím plugin Zoom - ku Do /tmp zkusím ji přes plugin nainstalovat. Tak jsem zvědav, jestli to tentokrát dopadne. To co máš v příloze je naše Zoom - ka jen s jiným názvem? Jenže velikosti to neodpovídá, protože Zoom - ka má 639 372 B a ten stream-Hunter jen 464 790 B. Co to teda je zač? Další doplňující plugin? Nevím, jestli to jen v mé fantazií nebo je to realita, ale prostě mám v podvědomí to, že jsem někdy kdysi četl o aplikaci, která umí formátovat paměťová média právě po potřebu médií v Linuxu tj. uživatel si sám určí velikost oddílů tak, aby tam mohl uživatel instalovat co potřebuje a nemusí úzkostlivě hlídat kolik má ještě volného místa. Práce s paměťovými médií je sice moje parketa a mám na to více aplikací, které umí s disky výborně pracovat, ale tohle je bohužel něco specifického, co se v běžném IT prostředí nevyskytuje, kde navíc jsou i rozdílné typy formátování (ext2, ext3, swap). No, jednou udělám pokus tohle vykoumat v mé oblíbené aplikaci Acronis Disk Director 12. Ještě jsi neodpověděl na můj dotaz, když jsem tak zvědavý tj. jaký typ saťáku Octagon vlastníš? Určitě to je Harley proti mé Babetě AZBOXHD.
Jsem rád, že je tady další výzkumník z dob Azboxové "zlaté horečky", kdy se hodně a hodně uživatelů satelitů nezajímali o zlato na Klondyku, nýbrž o cenu přijímačů AZBox Premium HD či Elite a sledovali vývoj FW a následně enigmy. Já jsem tuhle otevřel v archivu mé původní Oblíbené webové stránky a s úžasem jsem koukal na to množství fór s touhle tématikou. Schválně jsem na některé ťuknul, ale OUHA už neexistují. Kromě satdigitálně snad už jen 2 až 3 weby jsou živé. Pochopitelné téma AZBOX je již pasé. Tenhle web je však naprostá JEDNIČKA, nejenže žije, ale jsou zde i aktivisté, kteří tenhle web při životě udržují!! Tak jsem se zase vykecal (vypsal), končím a jdu badatelovat!! Užij si ještě mrňat (to Ti hrozně závidím!!), než zase vlítneš do pracovního procesu za účelem uživiti rodinku.
S pozdravem ottosch
:106: :89: :colombo:

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Ahoj. Omlouvám se, ale omylem jsem přidal jiný plugin. Už jsem se zalekl, že tady mám v tom vykecávání konkurenci.
Děkuji za chválu, napsal jsi za mě všechno, co jsem někdy chtěl napsat sám. Prozatím mě ještě to mé vykecávání tolerují, možná i proto, že tu káru táhnu desetiletí dál a sám. Ač tu bylo spousta odborníků, připadá mě že se po nich slehla zem, možná si začli užívat života a ne jen sedět u PC a vymýšlet již vymyšlené. Nebudu to zdržovat. Poprosím tě o jednu věc.... Vážím si toho že se snažíš napsat vše, co hodláš během dne dělat a možná si díky tomu uvědomuji, jak to mé kecání může i někoho nudit. Prosimtě ....snaž se to celé zprovoznit podle nějakého postupu a pokud ti něco půjde nebo nepůjde ...pak napiš :-)
Takto jinak zůstaneme stát na místě a já se ani nedozvím, jestli ti to teda jde nainstalovat, nebo ne. A to že budu vědět, že si chceš dát k obědu kachnu a něčím ji pak spláchneš, to mě k opravám nepomůže. ;) Vždy tu přibude spousta vět, ale žádný posun nějakým směrem. Pokud budeš chtít pokecat, napiš na email, pokud nebudu v práci, nebo někde dělat, tak odepíšu. Děkuji za pochopení.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
V pluginu ...Stream Hunter jsem trochu předělal rubriku ...Youtube.com..hledej
Pokud by Vám něco nehrálo, zkuste to znovu s menším rozlišením.
Pro aplikaci změn, přeinstalujte ze ZOOMu ...Stream Hunter
Hezký den.
:89:

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

V pluginu ...Stream Hunter jsem (opět) trochu předělal rubriku ...Youtube.com..hledej
U mě hraje vše až do 1080p, na 4K nemám potřebný dekoder.
Trochu jsem přeházel rubriky.

Pokud by Vám něco nehrálo, zkuste to znovu s menším rozlišením.
Pro aplikaci změn, přeinstalujte ze ZOOMu ...Stream Hunter
V ZOOMu stisjněte (8) a potom (1)
Hezký den.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Po dlouhém hučení do mě od mnoha přátel i nepřátel :-)
Přináším Vám ZOOM pro py3. Omlouvám se uživateli ...Zelda77 že jsem si půjčil jeho plugin a převedl ho na py3 a poté na ...ZOOM.
Nečekejte zázraky, je to ořezaná verze ZOOMu tedy ...Lite. Jen to nejdůležitější.
A teď už na ten py3 vážně kašlu. Pojedu dál na staré py 2.7.
Užívejte si a mějte se.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:arrow: :idea: Vážení přátelé a kamarádi. :idea: :!:
Dnes jsem přišel na jeden postřeh, který Vám někdy může pomoci.
Vytáhl jsem starý AZBOX jakože na něm budu dělat úpravy na pluginu ....Stream Hunter
Protože ostatní mám obsazené od dětí. Nemocnej v postýlce, ale pohádky musej bejt.
Tak jsem AZBOX napíchl na internet a TV. A ...Stream Hunter stále prázdné rubriky.
Kontroluji routr, IP adresy, aktualizace, nic nepomáhá.
Po dlouhém bádání jsem zjistil, že stačí nastavit správný datum a čas a ...Stream Hunter normálně funkční.
Předpokládám že přístroj připojený k parabole by si načetl čas a datum z družice.
Je to něco jako u starého win7, nejde internet dokud se správně nenastaví datum a čas.
Pokud by se Vám to někdy stalo, stačí příkaz na aktualizaci času ... ntpd -q -p pool.ntp.org
Pro kontrolu správného času a datumu, stačí napsat příkaz ... date
Takže až příště pošlu tento plugin nějakému zkušenému člověku a on to nacpe do staré herky někde pod stolem a napíše mě,
nejde to, háže to prázdné rubriky, tak mu napíšu aktualizuj si datum a čas.
OK, třeba se to někomu bude hodit, při podobném problému se starým zařízením, které už není aktualizované.
Hezký den.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Dnes mi nemoc dovolila trochu posedět u počítače.
Oprášil jsem pro vás jeden starší plugin a občerstvil pár serverů pro něho.
Jen jsem jich tam pár namrskal na test a už jsem to tak nechal.
Pokud nemáte plugin ...MultiStalker tak nainstalujete ze ZOOMu viz obrázek.
Pak dáte stáhnout servery (servers) viz obrázek.
Po zapnutí pluginu dáte v portals načíst modrým nové servery a použít.
Potom vyberete třeba hned první řádek, dáte ok a potvrdíte že ho chcete používat.
Mě osobně se osvědčilo v nastavení přehrávače, přepnout integrovaný na ten druhý a uložit a vyskočit.
A pak už jen v levém horním rohu otevřete rubriky a koukáte.
serv.jpg

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Dnes se mě podařila snad poslední věc, kterou jsem měl dlouho v plánu.
Původně jsem tuto funkci chtěl do ZOOMu, ale nakonec jsem jí dal do pluginu ...Stream Hunter
Podařil se mě vytvořit CHAT, po našem ...(čet). Zase jsem objevil nějaký free čet a podařilo se mě ho i tak šikovně vzít do rukou, že z něho dokážu v enigmě číst i tam je možné do něho psát. Jediné omezení má, že nemá automatické načtení po nějakém čase a když píšete z přístroje, je vaše přezdívka automaticky (E2), jako rozpoznání že někdo píše z enigma2. Když budete psát z počítače tak si dáte přesdívku svou. Zatím nemám otestováno více slov za sebou, nevím co budou dělat mezery. Ze začátku tam bude historie, jak jsem to testoval, jen blbosti a slova. (Pro novou funkci aktualizujte ze ZOOMU ...Stream Hunter)
Předem díky za vyzkoušení. Klidně tam napište nějakou blbost.
čet.jpg
chat.txt

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Ač se naplnila má předtucha, že to už dnes nepůjde, hrál jsem si stím celej den a chat (čet) opět funkční.
Opravil jsem i mezery a písmena s háčky a ostatní znamínka. Zítra budu testovat a případně opravovat čísla a ještě lomítko a paragraf. Jinak ostatní funkční.
Pro aplikaci změn ....Přeinstalujte ....Stream Hunter

https://us25.chatzy.com/83438592067802

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Tak jsem zase proseděl mraky času u ladění četu v enigmě.
Tak a teď bych to bral, tak nějak za dokončené.
Takže nyní, když přeinstalujete plugin ...Stream Hunter
Po vstupu do četu vás to vyzve aby jste si vytvořili přezdívku.
Nacvakáte tam nějakou přezdívku a zeleným uložíte.
Potom se dostanete na (čet) a můžete číst. Když zmáčknete EXIT, tak vyskočíte na klávesnici.
Zde už píšete přímo text. Když máte napsáno, zmáčknete zelené a text se odešle na čet i s vaší přezdívkou.
Přesdívka zůstává uložená na trvalo. Jediné co ji vyresetuje, je přeinstalování ...Stream Hunteru.
Pak to bude chtít na začátku přezdívku znova. Přezdívka se automaticky připisuje k (E2). Díky tomu se pozná, že člověk píše z přístroje s enigmou a ne z počítače. Každý text si můžete rozkliknout a on se ukáže celý. Mělo by jít psát písmena s háčky a čárky a i ostatní symboly. Možná mě nějaký utekl, ale základ jde všechen. Poslední úpravu jakou chystám je, aby se čet automaticky aktualizoval a nebylo potřeba se do okna vracet, aby se zaktualizoval. Seznam aktivních uživatelů bohužel nedokážu udělat. Ale tak co, napíšete a uvidíte. Můžete to brát třeba i jako vskazovník. Tak jo, díky a vyzkoušejte to.
Hezký den. Aktualizujte ze ZOOMu ...Stream Hunter ...v ZOOMu na hlavní straně zmáčknete (8) a potom (1)

ps. na obrázku je test četu. Ty spodní, to jsem zkoušel postupně klávesy, jestli fungují. (kalibrace)
ch.jpg

Odpovědět

Zpět na „Emulátory/softcamy E2“