CCcam free server downloader

Emulátory/softcamy E2

Moderátoři: schmegea, monkus, gorick

Odpovědět
palo238
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 7 poděkování

Re: CCcam free server downloader

Příspěvek od palo238 »

Ano Enigma 2 Openatv-6.4 u HD BOXU Enigma 2 beží tak na hrane.

BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 343 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:arrow: Ty HD-BOXy a podobné přístroje s cpu (sh4) to jsou tak trochu trest pro jejich uživatele a žijou si tak nějak svým životem. Nicméně když už v tom člověk zprovozní nějakou rozumnou image E2 a intenzivně to pak ladí do rozumné podoby, tak se to pak dá docela i používat. Do ZOOMu jsem přidal do doplňků nějaké věci pro HDBOX. Už si to přesně nepamatuju, ale jsou tam nějaké přednastavené CAMy a možná ještě něco. Důležité je, tam zprovoznit (curl) aby bylo možné stahovat a instalovat (stažené). Řekl bych že tam byl tenkrát problém s restartem CAMů. Řekl bych že jsem to tenkrát musel řešit jedinečně, klasickým vypnutím CAMu příkazem (killall -9 Oscam) a následným nahozením (Oscam). To je jen příklad. Někde se možná musí použít malé O oscam. Hodně pluginů na něm chodí spíš, ještě hůř než na hraně. Takže pokud máte hodiny a týdny volného času, můžete zkoušet jednotlivé image a pluginy. Časem si možná najdete, nějakou rozumnou cestu plnou kompromisů a budete ho moct tak nějak úspěšně používat. Ale určitě by se tu našel někdo, kdo s ním má víc zkušeností a dodal by nějakou ideální image i s radami, jak to vše sladit. Já už ho naštěstí nemám, jen jeden mrtvý ve skříni, pro případ co kdyby náhodou. Raději pořiďte Octagon 8008. Je to Porsche chudých, jako jsem třeba já. Za cenu okolo dvou tisíc máte vše, nač si jen vzpomenete. Při této ceně neznám nic lepšího.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Zaznamenal jsem problém s google uložištěm, kde mám zálohu všech souborů, které stahuje ...ZOOM
No a v podstatě se z něj aktualizuje i přímo ....ZOOM Asi tam došlo ke změně, kdy větší soubor před stažením vyhazuje okno, ....že google nemůže zkontrolovat obsah před viry a blablabla a jestli to chci přesto stáhnout. No a to mě brání nyní ve stažení. Udělal jsem tedy úpravu, kdy to metodou POST potvrdí, že to chce stáhnout. Takže pokud by se někdy někomu stalo, že mu po aktualizaci ZOOMu, ZOOM zmizí, nainstalujte si (pak) tuto verzi a z té už to půjde v pohodě. Stejně tak i když chcete nainstalovat znovu ...Stream Hunter. Ze staré verze ZOOMu už to asi nepůjde. Až z této. Trochu se bojím dvou věcí. První je, že budu muset udělat tuto úpravu, na většinu pluginů a věcí, které ZOOM stahuje. A druhá věc. Nemám ověřeno jak dlouho tato oprava bude fungovat. Mrzí mě, že vždy když se chci věnovat novému nápadu, nastane nějaký problém u starých věcí a chytne mě to za nohu a nemohu jít dál, dokud nevyřeším tu starou věc se kterou to často souvisí.
PS. tento ZOOM nemá žádné další vylepšení, jen řeší problém o kterém jsem psal.
Hezký den.
:89:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Koukal jsem že už ZOOM hodně zdržuje stahování, tak mě to donutilo se podívat, jak vše funguje a nefunguje.
Nemám zas tolik času, tak jsem upravil pouze základní skript na stažení všech.
Několik serverů jsem odstranil, protože to je to jediné co se tak v poslední době stím dá dělat.
Dalo by se jich odstranit víc, ale některé raději nechávám, nemusí fungovat jen na víkend.
No a pár jsem jich opravil. Na jedné stránce udělali kulišárnu, že se tam musí odstranit text který znemožňuje funkčnost.
Tak jsem udělal úpravu, otázka, je, jestli tam třeba už zítra nebude jiná kulišárna. Nyní by stažení mělo proběhnout svižně.
Aktualizace ZOOMu, aby se vám projevila změna, by měla fungovat v pohodě, pokud máte nainstalovánu poslední verzi, viz předchozí příspěvěk. Trochu mě trápí, jak mě to google úložiště hází klacky pod nohy, netuším co ještě nejde stahovat a pokud bych měl zkontrolovat vše, nechal bych na tom den, až dva. To zjistím až jednou, až budu chtít přeinstalovat přístroj a budu potřebovat ze ZOOMu nainstalovat potřebné věci. Ty opravy, to je nevděčná práce, krade to čas ze života a za pár dnů může být jiný, další problém. Co se týká pluginu ...Stream Hunter Je to super plugin, který by toho mohl ještě mnoho nabídnout, jen je problém, že to chce zase spoustu času. Nápady mám, ale času a klidu který je potřeba, moc ne. Občas tam něco udělám a hodím to rovnou na uložiště a ani o tom sem nepíšu. Takže můžete zkusit občas aktualizovat (přeinstalovat). Na ZOOMu krom dnešní úpravy už nedělám. Teď půjdu zase chvilku něco dělat na domě a večer s dětma na čarodky. Přeji všem hezký den. Pokud něco, pište. Dokud nikdo nepíše, předpokládám, že je vše v pořádku.

ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od ottosch »

Vážený kamaráde, abych to nemusel tady znovu opakovat tj. moji situaci, tak si prosím přečti můj příspěvek, ve kterém prosím o pomoc sekci Příspěvky.. Prostě v době nemoci se potřebuji odreagovat a zase jsem "oživil" AZBox Premium HD. Před lety jsem byl do toho zapálený, ale pak ta velká "AZBox horečka" pominula a tak začínám zase od začátku. Já jsem poctivě projel celých Tvých 36 stránek příspěvků a hluboce se před Tebou skláním. Takový zápal a tvořivé nadšení člověk jen tak nevidí. Je prostě vidět, že Tě to nejen baví , ale že hledáš také v tvořivé práci únik z každodenního všedního života. Tím nechci tvrdit, že blbnout s dětmi nepřináší také radost. Po "prostudování" Tvých příspěvků, jsem sice získal dost nových poznatků, ale jak blahé paměti pravil major Terazky, "jsem z teho trochu zmetený". Prostě, milý kamaráde, potřeboval bych od tebe poradit. V příloze jsem poslal seznam pluginů, které jsem dle svého uvážení vybral pro instalaci. Jenže z některých mi není jasné, jestli jsou to samostatné pluginy či jsou již součásti dalšího pluginu. U některých je to jasné, protože mají v názvu vzestupné číslování. Zkoušel jsem různé patche2. Mám redukci na DOM a plno SD kartiček 4 GB, takže mohu fest laborovat. Je zajímavé, že na některé SD disky nedostanu patch.e2 přes redukci DOM, nýbrž jen zase pomoci redukce v USB. Je to záhada a ještě jsem to nevykoumal. Ještě se mi nepodařilo při pokusech číst ze Skylink karty, ač mi to dříve fungovalo. Takže co vlastně od Tebe potřebují. Prostě postup pro seniora (ani nechtěj vědět kolik mi je, ha ha haaa!!) , tedy jako pro blbce, tj. postup , krok po kroku, co mám postupně instalovat do své mašinky (mám dokonce dvě!), aby mi vše pěkně makalo. Nainstaluji na DOM (SD disk 4 GB přes redukci) ten Tvůj patch E2 OpenPLi v.7.0 a začnu to tam pěkně od začátku "sázet" pluginy dle Tvých pokynů, ovšem pokud budeš ochoten starochovi pomoct. Nejdříve bych chtěl ovšem "oživit Skylink kartu. Tak toť zatím vše a budu dále pečlivě sledovat Tvé fajn příspěvky a laborovat s Tebou tj. proniknout do tajů souborů .ipk a jejich vylepšování. Předpokládám, že vše vtkví v báječném prostředí Linux.
S pozdravem stařičký "znovuzrozený nadšenec" AZBoxu ottosch
V Nové Městě nad Metují
P.S. Přeji pěkný 1. máj. Nezapomeň políbit svoji ženušku pod rozkvetlou>> co pěkně kvete a odpoledne seber rodinku a vyraž s ní do přírody, když je tak překrásný den!!!

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Ještě na doplnění, ten příspěvek o mém stavu, tedy je to prosba o pomoc je v sekci AZ HD rady a návody E2. Kromě seznamu jsem Ti poslal svůj (spíš Tvůj) elaborát tj. co jsem vypsal přehledně z Tvých příspěvků ze 36 stránek. Docela mne to bavilo a nádherně se oprošťuji od své choroby.
Tak ještě jednou zdravím a přeji krásný rodinný 1. máj
ottosch
:jednicka: :38:

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:idea: Původně jsem teď přišel na tuto stránku oznámit, že jsem z čistého zázraku, objevil ještě jeden server a dva další opravil.
Takže tato informace pro všechny lidi, používající náš plugin, zkráceně nazvaný .....(ZOOM)
Tohoto dne jsem se tak trochu obával. Nevadí mě že se objevil člověk, který chce oprášit zašlou slávu AZBOXu.
Ale spíš je tak trochu prů...ser že to je v moment, kdy nemohu zaručit, že se ti to povede. Může tomu být několik dnů, kdy mě google na jejich síťovém uložišti které používám tak nějak změnilo možnosti stažení věcí z tohoto serveru. Toto uložiště používá ZOOM na stažení spousty věcí a doplňků.
Nejsem si jist, co vše nyní jde stáhnout a říkal jsem si že velkou kontrolu provedu, až budu někdy potřebovat přeinstalovat AZBOX, netušil jsem, že to budu muset udělat okamžitě, protože to bude potřebovat někdo jiný. Za tu dobu, co to tady pytlikuju, jsem udělal spousty úprav a funkcí a pluginů atd. Ač jsem si to sám přál, objevilo se spoustu (sat) přátel, kterým jsem jednomu po druhém hodiny a dny psal a vysvětloval, jak to vše funguje. Slovo důchodce, tu není vůbec vzácné, ba naopak bych řekl, že jsou tu ve většině :-) No a jak jsem vytvářel a vytvářel, nestíhal jsem pak už zpětně opravovat staré. Je to jak stím mostem, na jedné straně začneš a když nejsi ještě ani na konci, mohl by sji začít natírat znovu. Z toho seznamu co jsi poslal na mě působí myšlenka, že muselo dát spoustu času to jen opsat. Buď máš spoustu času, nebo jsi opravdu tak zapálený. Když se zpětně ohlédnu, spoustu věcí bych dnes udělal jinak, nebo je nedělal vůbec. Popravdě všechny ty pluginy v seznamu, bych dnes už neinstaloval. Od té doby co jsem vytvořil ....Stream Hunter, je v podstatě vše v něm. Proběhlo v něm něco, čeho jsem kdy chtěl docílit. Může přehrávat videa z různých www stránek, dokáže přehrát videa z PC, dokáže najít libovolný film, dokáže najít film z TV vysílaní, je v něm spousta legendárních filmů. Takže pokud chceš sledovat dejme tomu sky..ink nainstaluješ si ZOOM, nějaký CAM, dejme tomu Ncam, dáš stáhnout servery a koukáš. U AZBOXu ještě několik věcí předtím. A pokud chceš koukat na nějaký film ze streamu nebo z PC, nainstaluješ si ze ZOOMu ...Stream Hunter. Nic dalšího mě nenapadá, co by jsi mohl chtít. Na nějaké prohlížení obrázků je AZBOX pomalý.
Takže co pro tebe momentálně mohu udělat! Naobědvám se a půjdu zkontrolovat všechny soubory určené pro AZBOX a ostatní důležité věci, zda jdou stáhnout, případně udělám opravu. Tobě mohu doporučit podívat se na stránku 35 o jednu zpět, je tam místo, které jsem věnoval AZBOXu.
Je tam napsáno, co za image nainstalovat a co potom nainstalovat. Hledej kresleného ježka na obrázku. No a zde je zase ten prů...er.
Ty stáhneš jen ten image a nainstaluješ, OpenPLI 7.0 Nejlepší image pro AZBOX. ZOOM si nainstaluješ ten co je zde někde u konce ke stažení.
Ty body co a jak instalovat tam jsou na té stránce 35 popsány. Jinak nebylo by jednoduché vše od začátku vysvětlovat, co a jak funguje a co se kam nainstaluje atd. Co se týká karty, měl jsem ICE. Před lety jsem jí dal do skříně a už jí nepoužívám. Kdysi dávno mě jela přes CCcam 2.3.0 ten jako jediný ji uměl číst. Pokud by jsi chtěl použít Oscam nebo jiný, musel by ti poradit někdo jiný. Já už těm .... posílat peníze nebudu, stačilo že jsem dal několik tisíc za kartu, která měla být doživotní a zůstala mě na parádu. BextrH@seznam.cz
Omlouvám se, ....Nestíhám to po sobě přečíst, mám tu akci ....plná plína
pro ostatní.....aktualizujte ZOOM

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

:!: :!: :arrow: Takže teď jsem na rychlo provedl kontrolu v doplňcích a mělo by jít vše stáhnout a nainstalovat, ...doufám že se nepletu.
Můžeš tedy postupovat tak jak jsem tam psal. Nainstalovat ten ...OpenPLI 7.0 přesně ten co tam je odkaz, pro sichr i teď zde. Ideálně na flešku nebo větší DOM.
Pro víc místa byl myslim potřeba AZUP 2.2.8 Mohu případně poslat. Po instalaci by tam mělo být okolo 170MB volného místa.
Pokud použiješ klasický DOM tak tam bude cca 4MB, což je naprd. Potom nainstaluj ZOOM. V něm v ...doplňcích (podle volného místa) body
1.Jednička je nutná. 2.Pokud máš dost místa, tak první dvojku, pokud nemáš místo tak druhou dvojku. 3.Pak doporučuji (setting) druhou trojku.
Z ostatního nic nepotřebuješ, maximálně pětku, uschopnění virtuální klávesnice. Pak si ze (ZOOMu) nainstaluj ...Ncam ideálně nějaký prostřední.
Instalovat (ipk) ne deb! Pak si nainstaluj z pluginů ....Stream Hunter. Můžeš ho hned začít používat. AZBOX má cpu jak kalkulačka, ale ještě to dá, ale chce to trpělivost a čas a to ty máš :-) Ještě doplním co jsem přeskočil, že po instalaci image (na začátku) nastavíš rozlišení TV, (síť) pokud již není. A nastavíš družici, ideálně 23,5E Astra 3A. Nic víc. Na hlavní obrazovce TV zmáčkneš modré a vybereš softcam panel. V něm přepneš na Oscam, který tam je od základu, nebo dáš, Ncam a aktivuješ. Zapneš ZOOM a v něm dáš stáhnout jedinečné servery a pak třeba viditelné (nebo) neviditelné stažení všech serverů. Za moment by měl naskočit obraz, (pkud máš zapnutý nějaký kanál). A můžeš koukat :-)

https://drive.google.com/uc?id=1YRYHiBy ... t=download

https://drive.google.com/uc?id=1o18zUWK ... b30a978e2b
doplňky.jpg

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Tak jsem prostudovat 34 stránek Tvých skvělých příspěvků, ale poslední stránky 35 a 36 jsem jen tak nějak prolítnul, což byla chyba a připadám si jako somàr. No nic, každopádně dík za info. Teď mi právě není moc OK, ale jak to jen půjde, hodím svůj HP notebook na klín a budu přes LAN komunikovat se svojí mašinkou. Dle mých naivních dotazů správce usoudil, že jsem začátečník, jenže nejsem, jen jsem spousta věcí zapomněl, což vzhledem k mému věku není nic zvláštního. Musím se pochlubit tím, že jsem svého času, když jsem byl ve formě, oživil svůj totálně "mrtvý stroj" pomocí adaptéru USB na RS232 s IO MAX a aplikace putty. Přesný popis mé práce jsem nezištně zveřejnil tady na sardigitalne, ještě to tam někde "visí". Dělal jsem na tom tehda celou noc a k ránu radostné mé zařvání, vítězství člověka nad technikou, vzbudilo i manželku. Bohužel milovaná osoba mne před 3 lety opustila a jako vdovec a navic nemocný mám spousta času. Jinak jsem bývalý učitel ajťàk, který ve 40 letech přesedlal z televizní techniky na techniku výpočetní, která mne dokonale chytila!! Také jsem měl ve městě první americký PC Sinclair Spectrum, který jsem úplně překopal, doplnil dalšími integrovanými obvody a dokonce upravil operační systém toho malinkého počítače. Mám ho ještě schovaný na půdě a s odstupem času na to jen zírám a nechápu vůbec, jak jsem to mohl zvládnout?!? Můj syn tím načichnul rovněž a je také ajťàk. Má svoji malou firmičku, kde prodává veškeré věc kolem VT a zároveň staví stolní PC dle požadavků a přání zákazníka. Samozřejmě dělá i různé opravy. Já mu opravují PC zdroje a síťové adaptéry notebooků. Za mlada jsem melouchařil, opravoval televize. To byly ještě ty těžký krávy s elektronikami. To byly časy!! Pardon, teď jsem se trochu rozkecal, tedy písemně, ale to víš, stařec holt potřebuje trochu "vypustit páru". Tak se nezlob, to sem ale na fórum nepatří!!! Už se těším na laborovaní s Tvými výtvory a dám vědět, jak jsem uspěl či nikoliv a zase budu žadonit o pomoc.
S pozdravem ottosch
:jednicka: :89:

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Jen ještě na doplnění. Když jsem zase oživil svůj zájem o AZBOx, tak jsem na svém jednom záložním HDD vytáhnu svůj archiv AZBox Premium HD a doslova čuměl udiveně, co všechno v tom archivu mám. Zase plno věcí že serveru Satdigitalne, pečlivě roztřiděné s pokecy. Všechny aplikace kolem Azboxu azupy, maty a spousta dalších, všechny uveřejněné patch.e2 atd. Prostě archiv jako hrom. Tak jsem do toho byl tehda zapálený, jako mnoho a mnoho dalších azboxàků. No teď jsem prostě, obrazně řečeno, vstal z "mrtvých" a snažím se oživit starou slávu. Mám svůj vymakaný settings, který přes FTP zkopiruji do /etc, takže s tím se nemusím zdržovat. V tomhle směru mám vše k dispozicí a po ruce. Ale přesto děkuji za nabídku poslání Azupu a dalších.
Zdraví ottosch

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Já ještě doplním, co se týká AZBOXu, ....ten OpenPLI 7.0 co jsem dal odkaz, má spoustu výhod a je zde i důležitý důvod, proč použít zrovna tento. Je potřeba použít tento, aby se dal bez problémů doinstalovat (curl) který je potřeba k veškerému stahování a je upraven přímo na tento image a je jako (jediná) součást, umístěn přímo v ZOOMu, aby nebylo nutné ho někde shánět a nějak bez možnosti stažení, ho stahovat do AZBOXu. Takže se tou instalací pouze překopíruje do AZBOXu (automaticky). Další výhoda tohoto image je to že už má v sobě softcam panel a nějaké CAMy. Pak má pěkné logo, bílé AZBOX. Mám rád jednoduchost. Dále má v sobě dobrý přehrávač videa, teď si nevzpomenu jak se to jmenuje, asi GSstreamer. Mám vyzkoušených spousty image a strávených stovky hodin jejich zkoušením. Každý má něco dobrého a špatného. Tento je ze všech nejrychlejší, nejstabilnější a nejjednodušší. Proto když jsem to zveřejnil, chtěl jsem aby ostatní nemuseli jako já hodiny a dny a týdny zkoušet, ale jen nainstalovat a koukat. Možná si dnes říkám, že jsem mohl udělat balík, vše v jednom, ale bohužel neumím vše nacpat do image, nebo udělat jednu extra instalačku. Image se dá rozbalit pomocí programu 7zip, ale netuším jestli by to šlo stejně i zabalit, možná ano, ale zkoušet to nebudu. Připomínáš mi jednoho člověka s kterým jsem se zde také seznámil, jako s jedním z mnoha, který je taky AZBOX nadšenec a má doma obrovskou zálohu všeho, pluginů, image atd. Má spousty CF karet s image a jen je mění. Pak má spousty úprav, od regulace chlazení po různé přídavné bejkárny. Fakt, šikulka a borec, navíc super člověk. Já osobně už jsem skončil s bádáním na AZBOXu, už jsem jen jeho uživatelem. Navíc mám rodinu plnou koukačů, od pohádek až po zprávy atd. Takže pokusy a úpravy, pouze na Octagonu. Jak člověk jednou zkusí čtyřjádro procesor asi cca 4x1600MHz tak už nechce 1x300MHz a zkoušet na tom něco. Ten Octagon ....restart, rovná se mžik. Mě to připadá jako 4 vteřiny. AZBOX a restart, rovná se uvařit kafe, nebo menší velká potřeba :-) AZBOX na běžné koukání na TV s OpenPLI 7.0 je stejně svižný jako Octagon. Používání bych přirovnal, jako když bych jel do práce 20Km na babetě a nebo na 750ccm kterou mám. Na babetě se mohu kochat a kochat a kochat, ale když bych zaspal, jsem v háji, na 750 jsem tam za pár minut a doženu to. Jinak ten archiv co máš, super věc, škoda že se to nedá někde dát na net. Kdysi jsem někomu nahrával Vitamin, nebo HDBOX, šílené stroje. Sehnat na ně image, to je masakr. Všude odkaz nefunkční. Ten AZBOX, pokud dáš OpenPLI 7.0 a neuděláš nějakou divočinu, nebo nezaplníš paměť, smrt tam neuvidíš. Tamty dva přístroje skoro pořád. Když začínala E2 tak to bylo taky skoro stále. No nic, dost jsem toho nakvákal, doufám že se ti zadaří. Možná si občas tyto moje žvejky i rád někdo přečte ;) Třeba to někoho i pobaví.

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Právě jsem vstal, skoro 3 hod jsem spal, neboť mi nebylo dobře. Teď jsem READY a strčím do DOM adapteru SD kartičku zformátovanou na FAT32, zapnu mašinku síťovým spínačem a podržím VOLUME+, počkám až naběhne IP adresa, zapíši IP adresu do osmičky AZupu a budu čekat, jestli tuhle kartičku vezme na milost. Jak jsem se již zmiňoval, tak na některá média mi to instalaci nedokončí. Jen s vykřičníkem sdělí nějaké bla bla bla a šmitec, neveme to ani na více pokusů. Dám jinou a jde to. Jsem moc zvědav, jak mé bádání, dle Tvých pokynů, dopadne. Říkaš, by měla jít číst Skylink karta po instalaci OpenPli 7.0 ? Že tam jsou již některé emulátory součástí? Mne to chodilo kdysi na CCcam v.2.3.0. Uvidíme, dopiji čaj a pustím se do díla. Jen taková otázka, jak pracuješ s paměťovými médií tj. HDD, flash, SD karty. To je zase moje parketa. Používám aplikace Acronis Disk Director v.12 a aplikaci HxD, což je super věc. V HDD můžeš číst jako v slabikáři, upravovat a či mazat sektory i oblast Boot a z média, rozparcelovaného na více oddílu (4 až 5), což je případ Flash či SD karet zformátovaných pro potřebu Linux boxu. Během pár vteřin udělám z média čisté médium a musím jej ale znovu inicializovat a následně vytvořit znovu svazek dle mé potřeby, což je otázka necelé minuty. To mne také baví hrát si s disky. Tuhle mi můj druhý starší HP noťas hodil nečekaně po zapnutí "modrou smrt". Tak holt šel HDD z noťasu ven a druhém noťasu jsem se na něj podíval pomoci aplikace HxD a změnil opět na bootovací. Jinak jsem si koupil SSD disk a něm mám kompletní aktuální zálohu mého noťasu, takže mohu spouštět systém i přes USB. Je to super, protože mohu instalovat různé zajímavé aplikace, které ovšem použiji jen občas, na záložní SSD disk a tím nezahlcovat pracovní notebook. Navíc mám jistotu, že v případě havárie mohu počítač rychle opět oživit. Data mám pochopitelně na druhém vestavěném disku 100 GB a navíc všechna data pravidelně zálohují. Takže v tomhle směru mohu případně pomoci zase já. Pošlu i zmiňovaný SW.
Tak zatím tšus
ottosch
Jsi :jednicka: !!!

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Bohužel jsem mohl pokračovat s bádáním až nyní. Nebyl jsem zase READY. Jenže má činnost skončila velmi rychle a jsem jaksi v koncích. Pouze jsem úspěšně na 3. pokus nainstaloval na DOM (redukce čtečky SD karty na IDE) patch.e2 OenPLiv.7.0 Zase mi to 2 karty nevzalo, ač přes USB jsou funkční. Musel jsem tam vrazit češtinu neb OpenPLi 7. ji v sobě bohužel nemá. Pak jsem pomoci příkazů v telnetu: opkg install enigma2-plugin- glasssysutil_5.34_mipsel.ipk úspěšně instaloval tuto aplikaci, kterou běžně používám pro instalaci dalších pluginů s koncovkou .ipk. Jenže ouha, plugin se sice v seznamu objevil, ale bez nabídek, které běžně nabízí!! Tedy žádná instalace pluginů s ipk na konci!! Jinak bohužel neumím instalovat pluginy, tedy pouze příkazy přes Telnet a pomoci aplikace glasssysutil. Pokoušel jsem se ten super plugin>> cfg_Zoom_Final_FIX7x_all.ipkk<<instalovat přes Telnet, ale bohužel to pořád házelo chybu. Možná, že to neumím přesně zadat, aby to Telnet akceptoval a ten Zoom nainstaloval. Dále, jak jsem byl zvyklý už všech pokusů s různými image, kde jsem prostě do složky etc/enigma2/ překopíroval můj vymakaný settings a po restartu enigmy to tam bylo včetně setříděných programů ve Favorite. Vůbec ale tahle verze OpenPLi na tohle prostě nefunguje!! Zkusil jsem tedy aspoň ručně vyhledat nějaký transpordér SkyLinku, abych si ověřil, že to vůbec funguje. Tady byl sice úspěch, objevili se v nabídce Satelity. Jenže další nepříjemné překvapení mne čekalo v sekci Nastavení/ Vyhledávat ručně, nejdou vůbec ručně přepsat kmitočty, rychlost atd. pouze pomoci tlačítek vlevo nebo vpravo se mohou vybírat přednastavené kanály, které ovšem nemají správně nastavané parametry např. rychlost místo 29 900 je tam 27 500 a nedá se to prostě změnit!! Zkoušel jsem čtení karty Skylink přes sekci Nastavení /Softcam, ale výběr CCcam2.3 kartu nepřečte, s ostatními softcamy, které se tam nabízí nemám zkušenosti a karta mi dříve bez problémů chodila přes CCam v.2.3.0 Takže má badatelská činnost se prostě rychle zastavila, protože nevím jak dál. Aspoň bych si vytvořil ručně settings pro Astru 23,5°E, ale bohužel si nemohu ručně nastavit jednotlivé kanály, kmitočty se sice vyberou posunem tlačítek vlevo či vpravo, ale bohužel nemají odpovidajicí aktuální parametry kanálu. Takže co teď, babo raď!! Tedy bába mi žádná nepomůže, zbýváš tedy pouze ty, milý kamaráde, jako jediná záchrana tak, abych mohl pokračovat v mé bohulibé badatelské činnosti. Takže, jak dostanu do své mašiny ten >> cfg_Zoom_Final_FIX7x_all.ipk << ???? První věc k řešení a já zatím budu bádat ten problém se Settings. Je to záhada, protože když pomoci DreamBoxEdit stáhnu ten blbej Settings co ho mám před sebou na obrazovce, tak ten následně stažený z boxu je OK!!??!! Já si jej pomoci DreamBoxEdit zobrazím a nemá chybu, také favorite jsou OK!??! Tak tady tady logika jde stranou. Je tam nějakej hajzlík, co mi to schválně kazí, ha ha haaa!!
Tak toť zatím vše. Teď jen doufám, že přijde brzo pomoc a budu moci pokračovat ve své výzkumné činnosti. Jenom dotaz, jaký maš Přístroj Octagon_ Starší nebo poslední model?
S pozdravem ottosch
:89: :?:

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Ach jo, chlape chlape. Dobře, tak dejme tomu že začínáš s enigmou atd. poprvé. Nevím co máš a nemáš za redukce, taky mám na SD kartu, místo DOM. Pokud ti nic nejde, neřeš to a píchni ze zadu flešku (stačí i 1-2 giga), já ji formatuju přes Rufus. Ale asi je to jedno. Píchni ji tam, podrž tlačítko na AZ, IP adresu opiš do AZUPU. Přepni to v něm z DOM na USB. A dej Flash. Za pár minut najede přístroj s enigmou, nastavíš na něm HDMI, já dávám 1080i. Nastavím síť na pevnou IP. Nastavim družici na Astra 3A 23,5E. Zapneš v PC Total Commander, nastavíš v něm připojení na AZBOX. IP adresa přístroje, jmeno ...root heslo ...azbox
Připojíš se. Na pravé straně máš složky v PC. Na levo máš AZBOX adresáře. Najdeš si kde máš ten můj plugin ...cfg_Zoom_Final_FIX7x_all.ipk
Na levé straně otevřeš adresář (/tmp/) do něj přetáhneš ten plugin z počítače. Z jedné strany do druhé. Zapneš si na TV v menu (PLUGINS) použiješ plugin ...Media Scaner vybereš tam /tmp/ Pomocí (ok) zaškrtneš plugin a pomocí zeleného tlačítka nainstaluješ. Po restartu budeš mít ZOOM v ...PLUGINS.
V něm si pak zajedeš skoro úplně dolů a vybereš ...Doplňky ...pro AZBOX. Naninstaluješ jedničku (curl) po restartu (pokud máš dost místa) tak první dvojku, pokud nemáš dost místa tak druhou dvojku. Po restartu opět ze stejného místa ...číslo3(druhý setting, ) No a pak už se na to vyprdni a začni používat přístroj.
Na hlavní obrazovce zmáčkni modré, aktivuj v softcampanelu Oscam. Otevři ZOOM a dej stažení jedinečných serverů a pak viditelné stažení všech serverů, za chvilku naskočí obraz pokud máš zvolen kanál. Pokud toto vše zvládneš, budeš připraven začít zkoušet další věci. Bez tohoto to nemá smysl. Vyprdni se na nějaké glas utility atd. Nainstaluj to co jsem napsal a budeš spokojen. Někde jsem měl i video, ale youtube mě ho zablokovalo. Pokud nebudu počítat pár minut instalace image a čas věnovaný restartům, máš toto vše nainstalováno za pár minut. Ať nežeru, dáš u toho jedno kafe. Tento OpenPLI nemá češtinu, to je jedno malinkaté mínus. Já popravdě češtinu nepotřebuji, jen mě ruší, ale ze ZOOMu jde doinstalovat. Ale menu je tak jednoduché, že to ovládáš po slepu.
Tak ať se daří, kdyby něco napiš na email. BextrH@seznam.cz Já za chvilku mažu na dvanáctku, tahat paleťák, ráno budu úplně vyhořelej, ale případně odepíšu než vytuhnu s kafem v ruce. :57:

ps. pokud by ti nešel Total Commander, hoď plugin na flešku, píchni to tam a nainstaluj to (ipk) zní. (AZ má zezadu dvě USBčka) Instaluje se to na stejném místě, jen místo /tmp/ vybereš flešku, zaškrtneš plugin a zeleným nainstaluješ. Nevím jestli to dělá i AZ, ale často když se tam píchne fleška, přístroj se zeptá, co sní má udělat. Tam se to dá řekl bych, taky nainstalovat.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Zapamatuj si složku /tmp/ v linux hantýrce .....(adresář) /tmp/
Tato složka slouží k většině operací. Říká se jí (pracovní adresář).
V ní se mohou zpracovávat různá data, instalují se z ní pluginy, kopírují se do ní dočasné soubory atd.
Záměrně píšu (dočasné), protože když dojde k vypnutí přístroje (odpojení od elektřiny) tato složka se úplně vyprázdní.
Vše se v ní zpracovává z důvodu, aby nebyl system zaplácán soubory, které by tam pak zůstaly na pořád.
Většina mých funkcí, vytvoří v adresáři /tmp/ dočasnou složku například /test/ a do té se například pomocí příkazu (curl) stáhne nějaká stránka a zní se pomocí dalších příkazů , například (grep) vytáhne nějaký text a ten se očeše, například pomocí (sed) a pak se někam pošle například pomocí (cat), nebo se vypíše na obrazovku pomocí příkazu (echo). No a po všech těch činnostech se smaže dočasná složka pomocí (rm -rf /tmp/test) a /tmp/ je zase prázdná.
No a teď jsi připraven, začít psát skripta :D To na vysvětlenou k ...../tmp/

Co se týká settingu. Není to zas až tak jednoduché. Ano, nalezneš ho v ..../etc/enigma2/....
Setting je seznam kanálů a má určité přiřazené kody kanálů. Je to třeba soubor ....userbouquet.skylink__tv_.tv
nebo .....userbouquet.skylink_r__radio_.radio pozoruj tu koncovku na konci (.tv) nebo (.radio)
A pak tam je druhý důležitý soubor a to je ....bouquets.tv v něm musí být napsán název seznamu, každý který tam přidáš, například ...
#NAME User - Bouquets (TV)
#SERVICE 1:7:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.skylink__tv_.tv" ORDER BY bouquet
pak tam jsou další soubory, ale ty jsou pro uložení nastavení enigma, ale to už jde trochu mimo mě.
Pokud v settingu uděláš nějakou změnu, musíš následně restartovat enigmu, aby se změna projevila.
Případně na to existuje i příkaz, který to načte bez restartu. Ale stím ti teď nebudu zatěžovat hlavu.
příkaz pro restart enigma je .... killall -9 enigma2
příkaz pro načtení settingu bez restartu je .... wget -q -O - http://root%s@127.0.0.1/web/servicelistreload?mode=0 >>/dev/null 2>&1 </dev/null &
Na příkazy, používej program ...putty (pro zprovoznění, Telnet,IP přístroje,jmeno ..root,heslo..azbox, save) Pak ...Open

Odpovědět

Zpět na „Emulátory/softcamy E2“