Vážení přátelé a kamarádi.
Jak už víme některé servery zpomalují, možná i záměrně, rychlost jejich stažení.
Už delší dobu jsem měl v hlavě otázku, zda by se nedalo ....stahovat několik věcí souběžně. Vlastně provádět několik operací najednou. Tedy například spustit dva skripty zároveň. Vždy mě zajímalo, jestli se musí počkat až skončí jedna operace a až pak možnost zpracovat další. V podstatě odpověď nevím doteď. Ale přesto jsem něco zkusil a je to zde.
Upravil jsem stažení všech serverů do dvou skript. Spustí se první (hlavní) a z něho se načte rourou druhý. Prvním je klasické stahování serverů plus průběžné zobrazení stažených řádků (serverů) na obrazovku, tak jako do teď. No a současně během toho běží druhý skript ve kterém se stahují klasickou metodou s čekáním servery, které omezují svou rychlost stažení. No a než se dostane první skript nakonec, tak do té doby je už ukončen ten druhý a na závěr prvního se stažené servery z druhého připojí ve finále toho prvního skriptu, kde je na konci klasika ....převod + restart CAM. Nejsem si jist jestli je to celé rychlejší než předtím, ale je tam pak o něco víc serverů. Uvažoval jsem do budoucna zkusit časem vytvořit adresář a do něj umístit pouze tento hlavní skript a rozdělit ho na několik, které by se pak zpracovávaly souběžně. Ale předpokládám, že se stejně nezpracují všechny příkazy v jeden okamžik, ale na přeskáčku, ale to se asi nikdy nedozvím, musel bych udělat spoustu pokusů a vše stopovat. Možná jedině tak.
A druhá věc, tentokráte přidaná, je..... Kdysi dávno jsem žádal Alžírského uživatele mino6060 zda bych ve svém pluginu mohl použít jeho skript na jeden určitý server. A dále jsem mu napsal že tento systém stažení neznám a jestli by se tento postup nedal použít i na jiné servery či jiné věci. Ani na jedno mě neodpověděl i když do těchto vět se mnou komunikoval. Možná ho to urazilo nevím. Nebudu to brát jako že mlčení je souhlas, ale byla by škoda to nezpřístupnit více lidem. Takže přidán server do jednotlivých serverů, hned pod ty dva co u sebe mají vpn. V seznamu bude až po ....aktualizaci ZOOMu.
Tento server je hodně dobrý a pro jeho stažení je potřeba další modul. Takže jsem tento skript upravil, aby se pokusil potřebný modul stáhnout z feedu, pakliže již není instalován. Takže stáhne a nainstaluje a potom už přistupuje ke stránce se serverem a ten stáhne, zobrazí a uloží. Pokud budete chtít stáhnout server příště.... Instalaci modulu už to přeskočí a hned stáhne server. Ale jen za předpokladu, že se předtím ten chybějící modul stáhnul. Takže funkce nemusí fungovat každému, ale většině asi ano. Půjde všem, kterým přístroj dokáže na feedu najít a stáhnout chybějící modul. Do budoucna bych se chtěl naučit tuto metodu používat a sám sestavovat, ale bohužel ne vše se dá jako samouk najít a naučit na internetu. Tento nový server je pouze samostatně. Ale pokud funguje, tak dá za všechny. Některý den, nemusí jít stáhnout! Do stažení všech ho prozatím dávat nebudu. Ukáže až čas jak bude fungovat samostatné stažení. Pokud se to tedy někdy od někoho dozvím
Jsem zvyklý na to že mě zahltíte informacemi a slovy nešetříte. ....sarkazmus
pro přidání a změny ....aktualizujte ZOOM
Hezké čarodějnice.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500