instalace souboru ipk

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
michuck
Nováček
Nováček

instalace souboru ipk

Příspěvek od michuck »

Mám několik otázek k instalaci souboru s koncovkou ipk. Používám image pli a nevin jak takový soubor "et9000-dvb-modules_2.6.18-7.4+20110117-r1.1_et9000.ipk" v tomto image nainstalovat, když to nejde přes menu? Ještě mi dost dobře nefunguje přetáčení nahrávek. Dvakrát a čtyřikrát to točí dobře, ale větší rychlostí se obraz trhá a rozpadá a ta rychlost se mi nějak nezdá. Má stím někdo zkušenost a poradí mi. Díky za každou radu.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

instalace souboru ipk

Příspěvek od vikino »

Instalacne subory ipk sa instaluju v OPEN PLI pre ET9k nasledovne:
-prekopirovat instalacny subor do tmp (cez ftp)
-otvorit telnet a zadat prikaz opkg install /tmp/cely_nazov_balicka_aj_s_priponou_ipk
-enter
Subor sa nainstaluje a priebeh instalacie vidiet aj v telnete.

Iny sposob instalacie spociva v pouziti nejakeho nastroja (pluginu) priamo v boxe, napr. Glass utiliti, alebo Dreamexplorera s pomocou ktoreho nakopirovany subor v tmp instalujeme.

Konkretne v Tvojom pripade sa jedna o instalaciu ovladacov, mimochodom starych.
Tie sa daju instalovat aj inak a to stiahnute ovladace rozbalime a prekopirujeme do / lib/modules/2.6.18-7.4/extra a restartujeme box.
Posledny img od PLI uz obsahuje posledne ovladace z 14.2.2011.

Odporucam upgradovat posledny img od PLI. NIGHTLY OPENPLI BUILDS Ma posledne ovladace a funguje v nom vsetko ako ma, aj pretacanie vpred a vzad.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
serfig Czech Republic
Nováček
Nováček

Re: instalace souboru ipk

Příspěvek od serfig »

Prosím co je telnet? Díky

Clarke-Tech ET9000 - OpenPLi-2.1-beta
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

staci zadat do googla a vysledok napriklad:
"Telnet je jednoduchý, textový program, ktorý umožňuje pripojenie k inému počítaču pomocou siete Internet. Ak vám bolo udelené právo na pripojenie k danému počítaču od majiteľa alebo správcu počítača, služba Telnet vám umožní zadávať príkazy pre prístup k programom a službám, ktoré sú na vzdialenom počítači, ako keby ste pracovali priamo s ním.. Službu Telnet je možné používať na mnoho účelov vrátane prístupu k e‑mailom, databázam alebo súborom."

"k inemu pocitacu" - moze byt aj sat prijimac pripojeny do domacej siete Lan
"do siete internet" - moze byt aj domaca LAN siet - prijimac - router - PC
"udelené právo" - meno a heslo, u et9000 je meno root a heslo nic-prazdne
.
pre nase ucely pre pristup na telnet sluzia hotove programy pre PC, s ktorymi prave cez telnet zadavame rozne prikazy pre enigma 2 - v prijimaci.
. napr. program DCC - stiahnes aj tu na fore, staci pouzit tlac "hladat" a najdes a dozvies sa aj viac, treba citat a citat... :70:

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
sweet
Nováček
Nováček

Příspěvek od sweet »

zdravim...mam taký istý problem s instalaciou ipk.teraz mam octagon sf 8008. na starom mi to islo aj z usb kluča. ale tento vzdy vypíše že na kluči nieje nič..tak nechapem kde jechyba.skúšal som aj cez putty,ale ked otvorí okno,nedá sa tam nič písať. ttcm mi zase nejde pripojiť..ešte skúsim flash,ale ani tomu neviem či sa to podarí.možno spomínane dcc,lenže neviem komplet názov programu,lebo vždy mi najde len somarinu Dik za rady :87: :sherlock:

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“