Jak nastavit OSCam

Vše ohledně Oscamu
Odpovědět
Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

Přeji všem hezký večer.
Chtěla bych poradit s nastavením OSCam. Mám DVB přehrávač v počítači a v nastavení pluginu ACamd v souboru cardclient.conf je mimo jiné zakomentovaný řádek : #newcamd:192.168.7.54:34000:1/0000/0000:username:password:0102030405060708091011121314
Hledala jsem co to všechno znamená a zjistila jsem, že jsem nic moc nezjistila :54: Neporadil by mi prosím někdo?
Co jsem zjistila/nezjistila:
192.168.7.54 je IP adresa ale nevím čeho.
34000 je číslo portu
1 nevím
0000 nevím
0000 nevím
username je nějaké přihlašovací jméno ale nevím kam
password je nějaké přihlašovací heslo ale taky nevím kam
0102030405060708091011121314 asi nějaká klíč

Na satelitní přijímači mi běží OSCam na který se dostanu v prohlížeči přes OpenWebIf -> OSCam Webinterface.
Co je zde potřeba vytvořit/nastavit aby mi řádek v pluginu ACamd fungoval? Je potřeba vytvořit položku Add User nebo Add Reader nebo něco zcela jiného? Děkuji všem za případnou radu, tip atd..
Veronika L.


Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1038
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od efendy55 »

napr. takto .......... :89:

[reader]
label = Reader-share
protocol = newcamd
device = 77.777.77.777,77777
key = 0102030405060708091011121314
user = jozko
password = mrkvička
group = 2


Všetko4K,Linux E2
sawe Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 50
Registrován: 25 črc 2010, 20:16
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od sawe »

reader]
label=clinecenter.ns0.it
enable=1
protocol=cccam
device=clinecenter.ns0.it,34600
user=34600 acm1333
password=qt118
cccversion=2.1.2
group=1
inactivitytimeout=1
reconnecttimeout=30
lb_weight=100
cccmaxhops=10
ccckeepalive=1
cccwantemu=0


DreamBox 500HD, 520HD, 800HD, 68,5°E Intelsat 20 - 45°W Intelsat 14
Uživatelský avatar
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 1833
Registrován: 19 říj 2007, 18:38
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 257 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od marsim21 »

Vice mene se jedna o sablonu newcamd linky je to pravdepodobne vzor,jak to mas vypsat. Tak ze pokud mas sdilecku, tak vse na tom vzoru prepises.


Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

efendy55 píše:napr. takto .......... :89:

[reader]
label = Reader-share
protocol = newcamd
device = 77.777.77.777,77777
key = 0102030405060708091011121314
user = jozko
password = mrkvička
group = 2

Děkuji za informaci, zkusila jsem to ale nevím čím mám tato čísla nahradit 77.777.77.777,77777. Jedná se o IP adresu toho satelitního zařízení na kterém běží OSCam ?
Veronika L.


Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

sawe píše:reader]
label=clinecenter.ns0.it
enable=1
protocol=cccam
device=clinecenter.ns0.it,34600
user=34600 acm1333
password=qt118
cccversion=2.1.2
group=1
inactivitytimeout=1
reconnecttimeout=30
lb_weight=100
cccmaxhops=10
ccckeepalive=1
cccwantemu=0
Taky děkuji za informaci, a jak by pak měl ten řádek v cardclient.conf vypadat?
Veronika L.


Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

marsim21 píše:Vice mene se jedna o sablonu newcamd linky je to pravdepodobne vzor,jak to mas vypsat. Tak ze pokud mas sdilecku, tak vse na tom vzoru prepises.
Díky, ale čím to mám přepsat, nemůžeš trochu více napovědět?
Veronika L.


Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1038
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od efendy55 »

jednoducho .... skopírovať do oscamu/Files/oscam.server/ upraviť podla potreby / reštart oscamu cez web /a mal by si to tam mať . alebo vytvoriť si novú readers podla vzoru čo sme ti sem dali atd.atd... https://www.youtube.com/watch?v=-Gm6szeL8uc :89:


Všetko4K,Linux E2
Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1038
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od efendy55 »

hm , no predsa Device:192.168.1.111,33000

:89: :106:


Všetko4K,Linux E2
Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

efendy55 píše:jednoducho .... skopírovať do oscamu/Files/oscam.server/ upraviť podla potreby / reštart oscamu cez web /a mal by si to tam mať . alebo vytvoriť si novú readers podla vzoru čo sme ti sem dali atd.atd... https://www.youtube.com/watch?v=-Gm6szeL8uc :89:
Jenže já mám vlastní satelitní kartu. Nechci sdílet klíče na webu ale pouze ty své v lokální síti.


Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

efendy55 píše:hm , no predsa Device:192.168.1.111,33000

:89: :106:
tak že jsem dala do oscam.server

[reader]
label = Reader-share
protocol = newcamd
device = 192.168.1.111,33000
key = 0102030405060708091011121314
user = aaa
password = aaa
group = 2

a do cardclient.conf jsem dala

newcamd:192.168.1.111:33000:0/0000/0000:aaa:aaa:0102030405060708091011121314

restartovala jsem PC i satelitní přijímač ale programy nejedou :54:

Tady je výsledek https://pastebin.com/0QDbfWky

PS: a kde jsi vzal tu ip adresu?


Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1038
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od efendy55 »

uff....... :51: čo vlastne chceš v tom newccamde ?? napájať sa na vzdialený server ,alebo chceš vlastný server v newccamde ?? to je rozdiel ... :51: to čo sme ti tu dali to je presa vzor . ipečku, port si musíš predsa dať podla tvojej potreby . to je hádam každému jasné . :D


Všetko4K,Linux E2
Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

efendy55 píše:uff....... :51: čo vlastne chceš v tom newccamde ?? napájať sa na vzdialený server ,alebo chceš vlastný server v newccamde ?? to je rozdiel ... :51: to čo sme ti tu dali to je presa vzor . ipečku, port si musíš predsa dať podla tvojej potreby . to je hádam každému jasné . :D
Chtěla bych dekódovat v programu DVBViewer PRO v pluginu ACamd všechny programy které mi jedou v satelitním přijímači (tam je zasunuta dekódovací karta), a to pouze v lokální síti.


Uživatelský avatar
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1038
Registrován: 03 kvě 2014, 21:07
Bydliště: B.B. je nás ako sásovanov
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od efendy55 »

tak so satelitom v pc ti ja neporadím ,lebo to nepoznám a nepoužívam to . :51: ale oscam nastaviť si viem bez problémov podla mojej potreby . :106: :87: ak frčíš na oboch v oscame tak by to nemal byť žiadny problém . :89:


Všetko4K,Linux E2
Uživatelský avatar
verlip80 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 23 črc 2017, 20:54
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jak nastavit OSCam

Příspěvek od verlip80 »

Když to tady tak pročítám, tak každý dostane radu a já nic :54: Je to tím, že jsem ženská nebo se vážně blbě ptám?


Odpovědět

Zpět na „Oscam“