Oscam L2B

Vše ohledně Oscamu
Odpovědět
kolja.satelit
Nováček
Nováček
Příspěvky: 38
Registrován: 20 led 2009, 12:43

Re: Oscam L2B

Příspěvek od kolja.satelit »

5k3p71k píše: 01 říj 2022, 16:56 Zdravim potreboval by som poradit ci l2b ide pouzit aj pri starej ICE Irdeto karte 0D96/0624 alebo je potreba zohnat novu kartu. Dakujem

ano mužeš použit i kartu ice


5k3p71k Slovakia
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 24 lis 2021, 22:25

Re: Oscam L2B

Příspěvek od 5k3p71k »

Dakujem lebo som prepisal binarku a chvilu trvalo pokial som to nastavil najskor to nechcelo spolupracovat tak ma napadlo ci by to nemohlo byt kartou chyba bola samozrejme na mojej strane. Keby to niekomu pomohlo neak sa mi podarilo zamenit regkey a rsakey


rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Dobrý den. Jsem naprostý začátečník. Mám přístroj Octagon SF8008 s E2 a OpenATV 6.4. Chci se zeptat, zda ta binárka pro úpravu Oscamu je nezávislá na přístroji, nebo je třeba ji vyhledat podle typu? Nemyslel jsem si, že budu až tak zasahovat do nastavení přístroje, ale vzhledem k tomu , že se Skylink chystá zdražovat, tak bych byl rád, kdyby fungovalo vše, za co platím. (mám kartu Ice+uni čtečka - takže bez nových programů a je otázka zda nebudou přidávat l2b k dalším) Díky za pomoc


Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 421
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 74 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od Warder »

Pre Octagon SF8008 potrebujes verziu pre ARM strojceky, najdes ju v tomto threade na strane 3, celkom na spodu. :89:


Nosce te ipsum.
rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Tak nevím, kde dělám chybu. Oscam zastavený. V nastavení je none a programy nejedou. Kopíruji přes ftp do usr/bin. Zeptá se zda přepsat původní soubor, jakoby běží i kopírování, ale po refresh tam je stále ten původní (datum i velikost). Díky za radu.


Uživatelský avatar
Warder Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 421
Registrován: 05 črc 2010, 16:47
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 74 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od Warder »

Ved ked si ho akoze "zastavis" tak si jednoducho skontroluj cez jeho Webif, ci je ozaj stopnuty alebo bezi.
1.jpg
Cez Webif si ho mozes aj stopnut, ked kliknes na Restart a potom na Shutdown.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nosce te ipsum.
rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Jak jsem psal jsem začátečník. Ve WebIf si dokážu upravit menu přistroje, ale nikde jsem nenašel možnost podívat se na stav oscamu, jak je na obrázku.


Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 499
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Oscam L2B

Příspěvek od EnoSat »

Pokial ho nevidis vlavo dole v ponuke webinterace oAtv tak nebezi


Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD , TBS-5925 , TBS-5520SE , TBS-5220
rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Tak opravdu běžící je vidět. Nicméně jsem zjistil, že ve dcc_e2 při použití ftp je vidět jen původní soubor oscam, ale pokud se připojím přes TC tak vidím dva soubory oscam (přestože se při kopírování ptá, zda přepsat) a ten druhý má atribut 644 (původní 755). Tak se ještě zeptám, zda mám natvrdo smazat původní oscam a zda se tedy nový objeví, a pak jen změnit atribut.


rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Nakonec jsem zjistl, že přestože názvy vypadaly úplně stejně, tak se oscam kopíroval jako nový soubor a hlášení o přepisu bylo až u toho nového. Protože jsem ho ale neviděl, tak jsem to bral, jako že se má přepsat ten původní. Po druhém přejmenování, jsem už nahradil původní oscam novým, nicméně kódované programy nejedou. Takže jsem na začátku.


Uživatelský avatar
EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 499
Registrován: 26 úno 2010, 20:48
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Oscam L2B

Příspěvek od EnoSat »

Pokial ho nevidis vlavo dole tak ti nebezi
capture_002_08102022_183632.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD , TBS-5925 , TBS-5520SE , TBS-5220
rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Psal jsem to už v posledním příspěvku, že se mi nakonec podařilo oscam přepsat. Bohužel nedekóduje. Na kódovaných programech je tma. Ve výpisu na Webif je, něco o tom, že dekódování čeká na odpovídající čtečku (is waiting for matching reader).


Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 338
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od baranček »

už to tu dlho rozoberáš čo keby si sem hodil config a hneď budeme múdrejší :89:


VU+SOLO 4K,OCTAGON sf8008mini, DM-520mini,ET-4000,karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:
rocker07 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 12
Registrován: 04 říj 2022, 17:20
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od rocker07 »

Jak jsem napsal jsem začátečník, tak nevím, zda je toto to správné, co jsem sem měl hodit, ale je to výpis souboru oscam.conf


# oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r11061
# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/tru ... m.conf.txt

[global]
disablelog = 1
logfile = /tmp/test.log
clientmaxidle = 99999
nice = -1
maxlogsize = 1024
preferlocalcards = 2

[cache]


[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
user = dreambox
read_sdt = 1
boxtype = dreambox

[monitor]
port = 988
nocrypt = 0.0.0.0-255.255.255.255
aulow = 9
hideclient_to = 60

[webif]
httpport = 8080
httprefresh = 5
httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255
aulow = 9
hideclient_to = 60
http_status_log = 1


Uživatelský avatar
baranček Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 338
Registrován: 27 lis 2008, 17:35
Bydliště: Banská Bystrica
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Oscam L2B

Příspěvek od baranček »

oscam.user,oscam.server,oscam.dvbapi aby to bolo komplet. :89:


VU+SOLO 4K,OCTAGON sf8008mini, DM-520mini,ET-4000,karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION :89:
Odpovědět

Zpět na „Oscam“