KGD - Neoficialni firmware

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: KGD - Neoficialni firmware

Příspěvek od Stevo102 »

Ano presne ako píšeš, ja som to skúšal v PC prerobiť, ibaže to bolo nanič. Vedel by si mi poradiť dáky program na to? Mám dosť mkvčiek a rád by som si ich pozrel, niektoré sú full HD 1080p, lenže tie box nevie plynule prehrať ako som už vyššie písal. Takže kľudne by som to nehal v kompe prerobiť z 1080p na 720p + aby tam bolo potom 25fps. Mám core2quad 2,3GHz tak snáď by to mohlo ísť pomerne rýchlo, len neviem v akom programe to urobiť...

AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Stevo102 píše:Ano presne ako píšeš, ja som to skúšal v PC prerobiť, ibaže to bolo nanič. Vedel by si mi poradiť dáky program na to? Mám dosť mkvčiek a rád by som si ich pozrel, niektoré sú full HD 1080p, lenže tie box nevie plynule prehrať ako som už vyššie písal. Takže kľudne by som to nehal v kompe prerobiť z 1080p na 720p + aby tam bolo potom 25fps. Mám core2quad 2,3GHz tak snáď by to mohlo ísť pomerne rýchlo, len neviem v akom programe to urobiť...
To není tak jednoduché. 25fps tam dáš snadno, to umí třeba VirtualDub, dokonce bez renderování. Jenomže bude problém - rozjede se ti zvuk. Musel bys ho oddělit, zpracovat zvlášť a potom to pracně zesynchronizovat. Musíme tlačit na vývojáře aby přidali možnost 24p, nemusí to být ani automat, stačilo by na ruční přepnutí. Jenomže každá TV to neumí. Některé se sice dokážou po HDMI domluvit a přepnou režim 24p, ale neumí přemluvit panel aby změnil obnovovací frekvenci na násobek 24 Hz a dělají jen vnitřní puldown. Azbox taký umí puldown když se dá NTSC 60Hz a 1080i, nesmí to být "p". Na to už se dá dívat, Američanům odjakživa pouští filmy v TV jenom takto.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

visper píše: ..... Američanům odjakživa pouští filmy v TV jenom takto.
To jako fakt?

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Dnes se mi stala zvláštní příhoda, kdy jsem si hrál s Panelem KGD a aktivoval vše možné. Po rebootu mě vždy AZ ostal vyset na LOGU a dál už nešel. Takže doporučuji opatrně v tom panelu. Zničit se asi nic nedá, ale zabere pak čas přeinstalace. Myslim že za to mohla jedna ze dvou funkcí, nevim na co jsou Aktivace Take Control a Aktivace Crond. Tak jedna z nich způsobyla to zamrznutí při bootu.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

shibal píše:
visper píše: ..... Američanům odjakživa pouští filmy v TV jenom takto.
To jako fakt?
Jo, fakt. Filmy se točí od nepaměti 24fps (přesně je to 24/1.001 = 23,976). V Evropě se to od nepaměti pouští v TV zrychleně na 25 fps. V Americe by to neprošlo protože 24 a 30 už by poznali, tak dělají puldown 3:2. Američani si myslí, že kameramanovi trochu drhne ložisko :) Kameramani to ví a snaží se vyhýbat některým záběrům. Jinak to vymyslet nejde.

Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

Tak toto je vzadku, a oni sú spokojný hahaha tak to sú fakt tupci...

AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

BextrH píše:Dnes se mi stala zvláštní příhoda, kdy jsem si hrál s Panelem KGD a aktivoval vše možné. Po rebootu mě vždy AZ ostal vyset na LOGU a dál už nešel. Takže doporučuji opatrně v tom panelu. Zničit se asi nic nedá, ale zabere pak čas přeinstalace. Myslim že za to mohla jedna ze dvou funkcí, nevim na co jsou Aktivace Take Control a Aktivace Crond. Tak jedna z nich způsobyla to zamrznutí při bootu.
Tak Take Control sa tu už rozoberalo, ale to keby si nastavil všetko na najvyššiu úroveň tak sa ti to nestane to mám odskúšané. Musel si niečo úplne iné pobabrať :D

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Spíš by mě zajímalo k čemu to Take Control je.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

BextrH píše:Spíš by mě zajímalo k čemu to Take Control je.
No presne na čo to je to ti neviem povedať, ale myslím že je to niečo na optimalizáciu výkonu procesora pri jednotlivých funkciách ako je to napísané vyššie. Pri TV, médiach, youtube, RSS... Tie prvé dve možnosti by si mal mať vypnuté alebo na minimum a mal by byť obraz lepší, médiá na maximum a youtube som mal tiež naplno. Po pravde ani som rozdiel nebadal a ak tak možno trošku...

PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrT30 »

Stevo102 píše:Ano presne ako píšeš, ja som to skúšal v PC prerobiť, ibaže to bolo nanič. Vedel by si mi poradiť dáky program na to? Mám dosť mkvčiek a rád by som si ich pozrel, niektoré sú full HD 1080p, lenže tie box nevie plynule prehrať ako som už vyššie písal. Takže kľudne by som to nehal v kompe prerobiť z 1080p na 720p + aby tam bolo potom 25fps. Mám core2quad 2,3GHz tak snáď by to mohlo ísť pomerne rýchlo, len neviem v akom programe to urobiť...
není to tak složité, je to rychlé a bez rekomprese zvuku a obrazu:
Řiď se podle toho co píše uživatel Pytkin -

Kód: Vybrat vše

http://forum.acomp.cz/viewtopic.php?f=88&t=4027
myslím, že se o tom kecalo i na

www.tvfreak.sk

AZBox Premium-E2
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

S nikým se nechci hádat, ale to první je všeobecný výkon a to druhé výkon TV a to třetí výkon pro multimedia další dvě jsou pro mě nepodstatné RSS a youtube. Nechápu proč by se mělo u něčeho snižovat výkon. Jestli jsem to dobře pochopil, je to nejspíš kůli životnosti TV a očí. Tipuji že to je přidání na frekvenci TV blikání, takže i kvality. Myslím že tím také bylo myšleno že je možné tímto výkonem na druhou stranu zpomalit chod AZ, proto snížit.
Ty funkce Aktivace Take Control a Aktivace Crond, budou hlavní aktivace čehosi, možná vcelu všech těchto nastavení.
Neberte to prosím jako fakt, pouze jako mou domněnku. Díky pokud k tomu ude mít někdo své vyjádření.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

BextrH píše:S nikým se nechci hádat, ale to první je všeobecný výkon a to druhé výkon TV a to třetí výkon pro multimedia další dvě jsou pro mě nepodstatné RSS a youtube. Nechápu proč by se mělo u něčeho snižovat výkon. Jestli jsem to dobře pochopil, je to nejspíš kůli životnosti TV a očí. Tipuji že to je přidání na frekvenci TV blikání, takže i kvality. Myslím že tím také bylo myšleno že je možné tímto výkonem na druhou stranu zpomalit chod AZ, proto snížit.
Ty funkce Aktivace Take Control a Aktivace Crond, budou hlavní aktivace čehosi, možná vcelu všech těchto nastavení.
Neberte to prosím jako fakt, pouze jako mou domněnku. Díky pokud k tomu ude mít někdo své vyjádření.
S TV frekvencí a blikáním si nemůže každý hejbat jak ho napadme :) Je to spíš přelozdělování výkonu procesoru do míst kde je zrovna potřeba. Jestli chceš udělat výzkum, tak zkoušej různé činnosti a přitom měň to nastavení Take Control a sleduj v telnetu příkazem top zatížení procesoru.

Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

visper píše:
BextrH píše:S nikým se nechci hádat, ale to první je všeobecný výkon a to druhé výkon TV a to třetí výkon pro multimedia další dvě jsou pro mě nepodstatné RSS a youtube. Nechápu proč by se mělo u něčeho snižovat výkon. Jestli jsem to dobře pochopil, je to nejspíš kůli životnosti TV a očí. Tipuji že to je přidání na frekvenci TV blikání, takže i kvality. Myslím že tím také bylo myšleno že je možné tímto výkonem na druhou stranu zpomalit chod AZ, proto snížit.
S TV frekvencí a blikáním si nemůže každý hejbat jak ho napadme :) Je to spíš přelozdělování výkonu procesoru do míst kde je zrovna potřeba. Jestli chceš udělat výzkum, tak zkoušej různé činnosti a přitom měň to nastavení Take Control a sleduj v telnetu příkazem top zatížení procesoru.
Neviem ako vy, ale ja som ten procesor nedostal na viac ako dákych 50%, tak mi to príde ako zbytočné...

Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

PetrT30 píše:
není to tak složité, je to rychlé a bez rekomprese zvuku a obrazu:
Řiď se podle toho co píše uživatel Pytkin -

http://forum.acomp.cz/viewtopic.php?f=88&t=4027
myslím, že se o tom kecalo i na

www.tvfreak.sk
Super návod, ďakujem ti a tak som to skúsil, ale keď som videl ten čas do konca že 6 hodín, :D tak to si pozriem aj keď to bude sekať alebo stiahnem rovno divx...

PetrT30 Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrT30 »

Super návod, ďakujem ti a tak som to skúsil, ale keď som videl ten čas do konca že 6 hodín,
Tak děláš něco špatně. Je to otázka minut.
Bohužel nemám teď na disku v PC žádné mkv tak nemohu sloužit :sad:

AZBox Premium-E2
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“