G-Share nastavenie
-
emge
- Nováček

G-Share nastavenie
Konečne som si našiel čas, aby som vyskúšal G-Share na DSR-7500. Nahral som posledný softvér 2.12, prijímač pripojil k routeru, zapol Ethernet CSC. Prijímač sa pripojil, bola mu pridelená IP adresa routerom. Pripojenie k internetu by malo byť funkčné - keď vyskúšam "Upgrade Via Internet", nájde mi cez FTP softvér 2.08.
V "server setting" som cez F1 potvrdil "východzie nastavenie" serverov. V "IP setting" mám stále server status: Disconnect(0). V "server setting" mám stále prázdne tabuľky - 1-10 server type: NewsCS a 11-20: G-Share. V nastaveniach OPURL, TCP Port... sú len bodky, resp. nulky. Predpokladám správne, že v tabuľkách by sa mali zobraziť údaje o prednastavených serveroch pre zdieľanie? Čo je potrebné ešte nastaviť, aby sa mi načítali údaje o serveroch? Po stlačení F1 v "server setting" sa mi už zobrazí len otázka, či chcem vymazať G-share servery.
Za odpovede ďakujem.
V "server setting" som cez F1 potvrdil "východzie nastavenie" serverov. V "IP setting" mám stále server status: Disconnect(0). V "server setting" mám stále prázdne tabuľky - 1-10 server type: NewsCS a 11-20: G-Share. V nastaveniach OPURL, TCP Port... sú len bodky, resp. nulky. Predpokladám správne, že v tabuľkách by sa mali zobraziť údaje o prednastavených serveroch pre zdieľanie? Čo je potrebné ešte nastaviť, aby sa mi načítali údaje o serveroch? Po stlačení F1 v "server setting" sa mi už zobrazí len otázka, či chcem vymazať G-share servery.
Za odpovede ďakujem.
Naposledy upravil(a) emge dne 23 úno 2009, 19:28, celkem upraveno 1 x.
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky DSR-7500, motor DG-380
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: G-Share nastavenie
Nie som si úplne istý, ale mám pocit že by to mohlo byť typom kábla.
Ak máš krížený - skús použiť rovný.
Ak máš rovný - skús použiť krížený.
DHCP by malo nájsť IP a preto myslím že je to káblom.
Daj vedieť ako to dopadlo.
Ak máš krížený - skús použiť rovný.
Ak máš rovný - skús použiť krížený.
DHCP by malo nájsť IP a preto myslím že je to káblom.
Daj vedieť ako to dopadlo.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
emge
- Nováček

Použil som rovný kábel, na odskúšanie s kríženým ho musím najskôr prerobiť. Potom dám vedieť.
Prepojenie prijímača s routerom rovným káblom však bolo v poriadku. Router pridelil prijímaču IP adresu a v menu routera som videl pripojený prijímač. Pre istotu som ešte v routeri vypol firewall.
Prepojenie prijímača s routerom rovným káblom však bolo v poriadku. Router pridelil prijímaču IP adresu a v menu routera som videl pripojený prijímač. Pre istotu som ešte v routeri vypol firewall.
- Tomaško
- Nováček

Starší router DHCP nemusí mať .Ak ho nemá v IP SETTING treba dať DHCP Vip a Address Mask a Gate Way zadať ručne .
-
emge
- Nováček

Odskúšal som prepojenie kríženým káblom, a výsledok bol rovnaký.
Používam 4-portový aDSL router ZyXEL 660H - ten DHCP server má. Má aj funkciu MDI/MDI-X, takže sa dokáže prispôsobiť aj typu kábla. Vyskúšal som aj ďalší jednoportový aDSL modem/router.
Problém v prepojení medzi routerom a prijímačom nevidím. Myslím, že problém by mohol byť v tom, že v "Server Setting" nevidím žiadne nastavenia serverov. Ako som už písal - server 1-10 je typu NewCS a 11-20 je G-Share. Všade sú však v údajoch len bodky a nulky. Po stlačení F1 mi ponúkne vymazať G-share servery a po opätovnom stlačení F1 nahradenie "default" servermi. Ak sú servery zadefinovaé vo firmvéri, nemali by byť po kroku F1 - "replace with default servers" v tabuľkách viditeľné údaje o nastaveniach serverov pre zdieľanie G-share?
Používam 4-portový aDSL router ZyXEL 660H - ten DHCP server má. Má aj funkciu MDI/MDI-X, takže sa dokáže prispôsobiť aj typu kábla. Vyskúšal som aj ďalší jednoportový aDSL modem/router.
Problém v prepojení medzi routerom a prijímačom nevidím. Myslím, že problém by mohol byť v tom, že v "Server Setting" nevidím žiadne nastavenia serverov. Ako som už písal - server 1-10 je typu NewCS a 11-20 je G-Share. Všade sú však v údajoch len bodky a nulky. Po stlačení F1 mi ponúkne vymazať G-share servery a po opätovnom stlačení F1 nahradenie "default" servermi. Ak sú servery zadefinovaé vo firmvéri, nemali by byť po kroku F1 - "replace with default servers" v tabuľkách viditeľné údaje o nastaveniach serverov pre zdieľanie G-share?
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ak nie si pripojený - server a porty v G-share sa nezobrazia aj keď dáš defaultné nastavenie serverov.
Ak sa pripojíš - objavia sa zostupne od zadu. Mmt je ich 10 a to na pozícii 11 až 20.
Pár ľudí už písalo o podobných problémoch a pomohlo manuálne nastavenie IP
Ak sa pripojíš - objavia sa zostupne od zadu. Mmt je ich 10 a to na pozícii 11 až 20.
Pár ľudí už písalo o podobných problémoch a pomohlo manuálne nastavenie IP

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
emge
- Nováček

Skúsil som aj manuálne nastavenie IP a zatiaľ som sa k ničomu nedopracoval.
Aký má byť správny port (Internal Port)?
V tabuľke Server Setting má byť EMM Vyp., alebo Zap. (modré tlačítko)?
Aký má byť správny port (Internal Port)?
V tabuľke Server Setting má byť EMM Vyp., alebo Zap. (modré tlačítko)?
- Tomaško
- Nováček

Dnes som trošku špekuloval nad servermi čo zverejnil idenisov a skúsil som po zatlačení F1 vymazať servery -vymazal som ich :???: .Vložil som nanovo FW2.18 a bol som prekvapený že nabehla iba ART/ST/PELHA a cifra+.Cifru+ som mal pred pokusom disconnekt teraz je connekt ale stanice neotvorí.V FW 2.18 mi g-share pracovalo krásne až na idenisové servery.Myslel som si že prehrantm FW vrátim všetko naspäť ale vyzerá to že som spravil hlúposť.
Kto vie raďte čo s tým.
Kto vie raďte čo s tým.
- Tomaško
- Nováček

Skúsil som už FW1.97,v ňom som musel dať prvotné nastavenia ethernet csc ale nič nového,ani v ňom ani v FW 2.xx .
-
bergomi
- Nováček

aké pakety otvárá- ked mám nastavené g-share?vidim uz mi nabehlo free x+sexview+mct,,,,,,,co este dokáze otvorit?redlight?ale uprgde via internet mi nefunguje--co moze byt problem?
- Tomaško
- Nováček

Poriešené.Tomaško píše:Skúsil som už FW1.97,v ňom som musel dať prvotné nastavenia ethernet csc ale nič nového,ani v ňom ani v FW 2.xx .
-
emge
- Nováček

A ako si to poriešil? Mne sa G-Share zatiaľ nepodarilo rozchodiť.Tomaško píše:Poriešené.
Mám dojem, že aj po továrenskom nastavení a po nahratí nového fw stále zostávajú uložené nejaké staršie údaje/nastavenia.