Nejde napětí do LNB
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
tykadlo
- Nováček

Nejde napětí do LNB
Mohl bych poprosit nějakého šťastného majitele Azbox HD Elite, zda by mi přemeřil napětí vycházející z F-konektoru po odpojení koaxu? Já to koupil v pátek a nemohl jsem to rozchodit. Tak jsem vylezl na střechu a i když mi to hlásilo, že se motor natáčí, tak parabola stála. Nakonece jsem přeměřil toto napětí, které jde do LNB a tam naprostá nula.
Psal jsem o radu již na několik jiný (i zahraničních for) a nikdo mi zatím moc nereaguje. Díky moc.
Psal jsem o radu již na několik jiný (i zahraničních for) a nikdo mi zatím moc nereaguje. Díky moc.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde napětí do LNB
14,1(vertikal) a 17,9(horizontal) - bez motora. Pri povele GoTo kratkodobo klesne o cca 20% a hned sa vrati do normalu. Motor -2100 . Zaujimave ,ze horizontal napajnie je maksie a pri nizsej frq. je napatie 18,1 , pri vyssej zas 17,9. Ale je to v norme.
Nastavenie
LNB power: ON
22 khz: off
12V: off
Nastavenie
LNB power: ON
22 khz: off
12V: off
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
cslu
- Nováček

doufám , že víš u azboxu hd je LNB IN ten spodní F konektortykadlo píše:Mohl bych poprosit nějakého šťastného majitele Azbox HD Elite, zda by mi přemeřil napětí vycházející z F-konektoru po odpojení koaxu? Já to koupil v pátek a nemohl jsem to rozchodit. Tak jsem vylezl na střechu a i když mi to hlásilo, že se motor natáčí, tak parabola stála. Nakonece jsem přeměřil toto napětí, které jde do LNB a tam naprostá nula.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Ozaj - ved to kludne moze mat pripojene v LOOP
To by ma nenapadlo.
-
tykadlo
- Nováček

Diky, ja mam 0V na obou konektorechcslu píše:doufám , že víš u azboxu hd je LNB IN ten spodní F konektortykadlo píše:Mohl bych poprosit nějakého šťastného majitele Azbox HD Elite, zda by mi přemeřil napětí vycházející z F-konektoru po odpojení koaxu? Já to koupil v pátek a nemohl jsem to rozchodit. Tak jsem vylezl na střechu a i když mi to hlásilo, že se motor natáčí, tak parabola stála. Nakonece jsem přeměřil toto napětí, které jde do LNB a tam naprostá nula.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Aha - uz viem, to je ten box s odlepenym krytom displaya. Vymen ho u dodavatela. Ja mam ozaj podozrenie,ze si ho prepravcovia pohadzovali ....
-
tykadlo
- Nováček

jj to je on. Koukal jsem se dovnitř s baterkou, jestli neuvidím, že je tam nedomáčklý konektor do tuneru, ale nic takového jsem tam neviděl. Je zvláštní, že se mi ty konektory docela hřejí, asi opravdu mám smůlu, já totiž reklamuju skoro úplně všechno. Teda manželku mám už skoro 20 let 
-
cslu
- Nováček

před reklamací zkus, zkontroluj v menu nastavení-tv kanál-nastavení anteny-ok-napájení lnb on, vytáhni kabel za "spodního F konektoru"! strč tam kousek drátu a bez zatížení změř jaké tam je napětí ,jestli tam nenaměříš nic pak to je na reklamaci ,pokud tam bude 14V resp. 18V naprázdno, tak tom zatíž odporem cca 200 ohmů a měř na odporu nesmí to klesnout o moc tak o desetiny voltů.
-
tykadlo
- Nováček

skoro jsem si myslel, že jsem ten tvuj příspěvek psal já. Takhle jsem to před chvílí psal v němčině skopčákům, když nevěděli, co mám za problém
Ale díky za ochotu. Mám tam samozřejmě nulu nulovatou - a to naprázdno. Ani nevíš, jak mě svrbí ruce, to rozšroubovat a proměřit to! Ale záruka je záruka.
teď se rozmýšlím, jestli míto toho nevezmu Octagon SF-918HD. Koukal jsem na YouTube a to menu je balzám na duši. Náhled kanálu v menu, rychlost procesoru. Docela mě tam upoutalo, že tam se nastavuje napájení LNB ještě v jiné separátní nabídce. Nemá to AZBox taky? Asi ne co?
Ale díky za ochotu. Mám tam samozřejmě nulu nulovatou - a to naprázdno. Ani nevíš, jak mě svrbí ruce, to rozšroubovat a proměřit to! Ale záruka je záruka.
teď se rozmýšlím, jestli míto toho nevezmu Octagon SF-918HD. Koukal jsem na YouTube a to menu je balzám na duši. Náhled kanálu v menu, rychlost procesoru. Docela mě tam upoutalo, že tam se nastavuje napájení LNB ještě v jiné separátní nabídce. Nemá to AZBox taky? Asi ne co?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Octagon vobec nieje zla volba. Ja tie prijimace volam nescafe - teda zalejes horucou vodou(rozumej nahras soft a keys) a ides. Nahlady azbox nema a chvilu mu este potrva, ak bude menu sviznejsie. Pekny obraz ti prajem. Azbox je viac na hranie aj moznosti bude mat neskor vacsie,ale ak chces viac pozerat a hlavne hned- Octagon ti to splni.