Ako spustit nahravanie cez internet?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ako spustit nahravanie cez internet?

Příspěvek od paleaaro »

Ahoj. Vie niekto ako by bolo mozne spustit nahravanie programu cez internet? Je to/bude to vobec mozne? Kedze AZBOX moze byt pripojeny k internetu, teoreticky by nemal byt problem.

Taketo mieco sa moze zist ked ste v praci nadcas a chcete vidiet napr. hokej. Jednoducho si mozete spustit nahravanie s prace. Myslim ze takuto sluzbu ponuka T-COM vo svojom MAGIU.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
jankohrac
Nováček
Nováček

Re: Ako spustit nahravanie cez internet?

Příspěvek od jankohrac »

toto je vec softu ale pochybujem ze v dohladnej dobe sa dockas.Ja uz od decembra cakam kym sa mi bude dat pozerat satelit aj na pc pomocou lan kabla a stale nic.Ach ten dreambox tam to slo hned a tu je vsetko len otazka casu ak vobec

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

No hej. O tom Magiu mas pravdu. Lenze Magio je Magio, vies? :grin: To je sluzba od providera a za Magio sa plati.

Toto je vecou toho, ci bude mat azbox webrozhranie ako ma napr dreambox a ak mas pevnu IP od poskytovatela netu, tak by si sa mohol na svoj box normalne cez net pripojit. Predpokladam, ze nieco taketo bude ale az neskor, treba vyriesit este ine dolezitejsie veci

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

a Magio nebude dostupna vsade . neviem si predstavit,z e by sa sem doi hor niekto unuval s optikou :)

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

No Grantec, nekric HOP, su uvahy o tom, ze Magio pojde aj na Satelit AMOS 4W, lebo Madarsky T-Home uplne upustil od IPTV a idu len cez satelit.

Viem, ze tento rok bola velka aktivita ist smerom k pridaniu naseho paketu k Madarom a spominal sa aj termin sptember 2009. Samozrejme, v T-Come je to zatial velkym verejnym tajomstvom :-) Pracovny nazov Magio-SAT. Uvazuje sa hlavne o tom, kvoli pokrytiu, co je pochopitelne.

Jasne, ze zakaznici, ktory nemaju pristup na net aspon DSL stratia niektore funkcionality, ale obraz im nikto nevezme. Na Magio nepotrebujes uplne optiku, ide aj cez aDSL 2+ a telefonnej dvojlinke,ale aj tam kde kable su to nie je s pokrytim take jednoduche. obycajne DSL ma mensie limity a kombinacia DSL + Magio SAT uz pokryje viac.

Ale to len na okraj, toto do tejto diskusie asi nepatri...

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Jasne - T-com ma jeden velky problem - komunisti nestihli natiahnut ani meter optickeho kabla :)
Ale aspon bude sranda.

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

To s Tebou musim nesuhlasit, lebo za komunistov o vlaknach este nechyrovali a ked, boli to vlakna, ktore nedaju teraz ani GBit, boli strasne drahe a nebolo co po nich posielat aby sa vyuzili.

Dnes je situacia ina - v kazdej posranej dedine musi byt na ustredne dotiahnuta optika. Takze optika je vsade, kde je DSL aj v mnohych dedinach so 100 domami. Teraz sa zaoptikovalo Zahorie, napriklad Lozorno, Pernek.... Vacsi a financne neunosny je problem s dotiahnutim vlakien do jednotlivych domov a bytov. Takze z tranzitnej optiky sa DSL dalej siri po telefonnych vedeniach, ktore su roznej kvality kablov, rozneho veku, rozneho izolacneho stavu a este nam tam zohrava ulohu vzdialenost. Kym DSL do 3,5MBit spustime do 5,5 Km v extremoch aj cez 6km, Magio uz potrebuje rychlejsie profily a to sa standartne robi do 1,5Km co je jeden limit. Druhy je obsadenost kabla, kvoli interferenciam a to, ze pri tychto rychlostiach na aDSL 2+ /tie linky na 2 zilach daju aj 22MBit ale potrebnych je minimalne 12/ mozeme obsadit Magiom len 20% z kapacity kabla. Cize ak cez dedinu alebo do bytovky vdie kabel 25xN s 50 linkami, mozeme do neho pustit len 10 Magii.

A v neposldnom rade prenos TV dost vytazuje kapacity aj optiky, preto sa uvazuje o satelitnom rieseni. Len je chyba, ze Telekom sa viac - menej zbavil Skylinku...

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

To je mozne. Ja byvam 11 km od poslednej ustredne a tu ide po linke max. dialUP. K nasej ustredni v dedine optika urcite nieje dotiahnuta- tie kable s papierovou izolaciou nam idu cez zahradu (ze vraj dialkove vedenie ),ale vsimol som si,ze tipos si na poste zriadil sat. internet - koli online stavkam . :)
Vsetky tie pekne vyzerajuce akcie sa tykaju vsetkych -okrem nas. Ale reklamne prospekty dostavame vsetci . :57:

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Ved mas satelit... A Azbox :grin: Bud rad, ze nemas okolo seba este same stromy cez ktore nie je vidno ani na orbit, bol by si uplne odpileny... Zasa mas ien vyhody.

Len pristup na normalny net je problem, to chapem. A zasa kopat 11km optiky a viac kvoli par pripojeniem je utopia, na to nikto neda prachy ani za socializmu. To by si musel byt iny papalas...

Pre tych, ktori namaju net ma Azbox casovac na nahravky. Cez EPG sa da rovnako ako na Magiu nechat nahrat seriova nahravka, no asi to este velmi nefunguje, predpokladam.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“