Dojmy z AZbox Elite

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Dreamer
Nováček
Nováček

Dojmy z AZbox Elite

Příspěvek od Dreamer »

Dlouho do této sekce nikdo nepřispěl, je to škoda, protože AZbox skutečně potřebuje hodně oprav, opravdu nikdo z VIP uživatelů nemá čím přispět? Myslím, že je to box, který má velké možnosti, ale kvalita a stabilita současného firmware, stejně jako uzavřenost API i nedostatečná podpora ze strany neoficiálních emulátorů ho hodně sráží. Věřím, že autoři software pracují na něčem lepším, než je současný firmware, ale alespoň by měli informovat betatestery co připravují a naslouchat jejich připomínkám. Protože těch chyb je zatím příliš mnoho .... Nevím, jestli jsem sám, co má tento pocit, ale podle toho co jsem četl na jiných zahraničních fórech, tak i jiní mají podobný názor.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dojmy z AZbox Elite

Příspěvek od dempsey »

Snažím sa byť trpezlivý a tak čakám...

Tých pár zmien k lepšiemu určite zaregistroval každý, kto ho má od českého dodávateľa a myslím, že v ďaľšom vydaní by toho malo byť viac aby sa mohlo začať s bežným predajom - čo logicky znamená že na to treba aj viac času.

Jediný nedočkavý - a to evidentne - je tu jankohrac, ale to je zrejme preto lebo nie je testerom, ale len náhodným majiteľom boxu.

Trpezlivosť...

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

AZbox ma multimedialny chip -je to aj vidno. To, ze pre chip nieje dostupne SDK znamena len jedno - priblizil sa tym k boxom s chipom 71xx. Stal sa tak jednym z dalsich boxov, ktore sa tvaria ako open ,ale open niesu. Treba si zvykat. V kazdom pripade ako beta verzia prisiel na trh funkcnejsi - nez konkurencia. To je ale jedine plus. Kym nebude API pre 3d party - nebude podpora klucovych emulatorov. Incubus moze celkom lahko s CCcam 3.0.0 padnut - stat sa len nepotrebnym priveskom. MultiCAS, gCam a podobne hracicky z SD boxov maju cas svojej slavy davno za horizontom a ani nieje v silach jedneho cloveka,alebo dajme tomu 3 ludi, aby sa venovali rovnako kvalitne vyvoju sw a zaroven dokazali drzat krok s potrebami pre moderny emulator .
Vsetci vyrobcovia , ktory sa snazia napodobnit DM a jeho schopnost vyvoja, nizkou cenou a zdanlivo dobrou podporou, sa raz stanu ucebnicovym prikladom naplnenia prislovia - "Chcela stara mladou byt- vytrela si trnom r.t.". Ani Azbox nieje nahradou za DM - aj ked v oblasti multimedii je lepsi , progres sw vyvoja aky dokaze zabezpecit Dream Multimedia je pren len vzdialenym snom - vdaka firemnej politike a ich nopublic API .
Nic tak strasne sa zas nedeje - takychto firmiciek bude postupne pribudat a je len na nas, ako razne im dame najavo, ze niesu potrebny .
Priznam sa - na zaciatku ma celkom zaujal. Opat som sa nechal dobehnut, ak v pripade ineho boxu. Dovod je jednoduchy - namyslal som si ,ze to co si dovolili predchadzajuci dvaja vyrobcovia je neopakovatelny jav. Och ja somar.....
Mozem Vam aj povedat scenar dalsieho postupu - asi rok sa bude vsetko riesit stylom - cakaj na upgrade. Neskor sa zacnu v novych upgrade verziach opakovat chyby uz davno odstranene . A to bude neklamny znak, ze vyrobca chysta novu HW verziu , na ktorej vsetky tie nadsencami sat. techniky utrpne naprogramovene pluginy fungovat samozrejme nebudu a hra - kup a cakaj na upgrade sa zacne znovu.
Mam tu uz viac "skrinovych prijimacov" a AZbox bude len dalsi v poradi. :96:

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
AzMaster
Nováček
Nováček

Příspěvek od AzMaster »

Určitě se časem najde plno různých boxů , které zasvítí a pak zhasnou , ale co se týče AZ HD tak tak si dovoluji vyslovit svůj názor ,že se minimálně udrží v těsném závěsu za Dreamboxem , a bude díky jednoduché aktualizaci z netu (až bude plně funkční) a jeho multimediálním funkcím daleko lidovější než je v současnosti DM .
Kde se bude ubírat DM , to se uvidí časem ..
Každopádně než bude AZ HD vychytán na 99.99% tak to potrvá ještě minimálně několik
verzí softvérů ....
A co se táče emulátorů , tak vše se dá koupit je to jen otázka peněz a jestli je někdo ochoten koupit , ten kdo prodá se vždy najde .
To co jsi popsal výše bych více viděl na Qbox HD, tam je vidět že když je třeba zvednou prodejnost - popularitu tak zaplatit někoho za Digitalb apod jde ...
A zrovna firma DUOLABS je tvůrcem pravidelných HW upgradů ...... $$$

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Caka sa na novy driver pre Sigmu. Funkcnu verziu sw odhadujem tak na cca 1 rok. Som optimista. AZboxHD nieje hviezdicka! Bude tu, ci si to zelame ,alebo nie. Uz len preto,ze procesor je stavany ako multimedialny univerzal - tak preco nevyuzit jeho potencial. Jedna podstatna vec mi na nom vadi - prezentacia ako linoxovy (s podtonom open). Linuxove su v podstate dnes vsetky - napriklad aj Opticum - len sw je cryptovany - teda nie je open. AZboxHD je prijimac nad ktorym linuxovy fanda ohrdne nos. Viem si ale predstavit ludi, ktorim bude funkcna verzia tohto prijimaca vyhovovat a budu sa moct chvalit, ze maju "linuxaka". Aka je skutocna pravda , bude vediet len malo zasvatencov.

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

@dempsey: No ale já se Jankovi (jankohrac) vůbec nedivím, taky bych byl na jeho místě netrpělivý. On si koupil přijímač v dobré víře že bude fungovat. A je ostuda toho co mu ho prodal, že ho v tom nechal. A že mu neřekl, že to co se tvrdí že přijímač umí bude umět snad někdy v budoucnu.

@grantec: Amen.

Ale třeba se dočkáme i příjemných překvapení, nový firmware přidává to, bez čeho bych ten přijímač vůbec nevyužil - a sice DiseqC 1.1. Mám totiž 7 LNB :D A taky pokrok v novém emulátoru mbox mě příjemně překvapil, snad se tedy blýská na lepší časy. Ale pořád je to přijímač v nejlepším případě jen pootevřený, nikoli Linux open. A chyb je v něm pořád jako máku. Jo kdyby tam tak byla Enigma, to by bylo jiné kafe. Dreambox to není ...

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Ja mam Azbox asi 3 dni, vela som od neho necakal, bol som zvedavy co to bude, tak sa s nim babrem. Mam niekolko dreamboxov nie HD, PC kartu SS HD2. Mam ho s vedomim, ze moze skoncit nakoniec v skrini. Neva az tak vela nestal...

Napak od Granteca si myslim, ze potencial na presadeni AZBOXU tu je, moze to byt dobry box pomer vykon/cena. Podmienkou je aby mal kvalitny emulator, kompatibilne zdielanie...

Je potrebne implementovat do neho kvalitejsi web prehliadac, integrovane YOU TUBE je super - touto cestou sa v ucastnosti sa ubera vela vyrobcov boxov, providerov IPTV. Trh YOUTUBE rastie, v tomto roku maju poskytovat video v HD a toto ma fakt buducnost. Zameranie na net a prehravanie videi alebo napriklad live sportovych prenosov z netu je dobra volba.

Jasne, Dreambox je Dreambox, ale vysolit za DM 8000HD nejakych 900 € je nezmysel, neviem, kde tu cenu vzali a kolko si myslia, ze tych boxov predaju. Ani ja si ho nekupim a nenahradim svoj stary DM 7000S. V tomto ma velku sancu sa AZBOX presadit masovejsie, no nesmie si pokazit nejakymi zlymi krokmi.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

No- ved tvoj stary DM7000 nestal o mnoho menej ako dnes DM8000 .
AZbox je o inom. V skrini neskonci - lebo nejaky ten soft na tom pojde vzdy. Ale hlavnym tahunom bude vyrobca- co sa tyka vyvoja. Na azbox su dost odlisne zvyklosti - aj pri neof. podpore. Iste ste si vsimli,ze ak sa aj najde nejaky ten plugin - je zasadne bez podpisu, popisu a clovek, ktory nema ziadne znalosti s pracou s DM - nema sancu.
Zatial chyba pre ten prijimac najpodstatnejsi doplnok - sw na spravu programov. Aj ked som nasiel uz sice ponuku pre tvorbu takeho sw, neviem, preco to neriesi vyrobca vlastnymi zdrojmi, ale ponuka moznost realizovania sa tretim stranam.
AZbox je sranda - ktoru je dobre mat doma - lebo jeden nidky nevie.

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

KONECNE tu mame Mgcamd a Newcs co velmi vylepsi dojem z boxu. mame tu kompatibilitu s inymi boxmi co sa tyka klucov, zdielania...

Vnimam to ako vyrazny krok vpred

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

fyzik píše:KONECNE tu mame Mgcamd a Newcs co velmi vylepsi dojem z boxu. mame tu kompatibilitu s inymi boxmi co sa tyka klucov, zdielania...

Vnimam to ako vyrazny krok vpred
Přesně tak - tyto dva EMU dělají z AZboxu konečně plnohodnotně použitelný přístroj pro share. Tleskám :55: Konečně .... jen tak dál ....

jirka64
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirka64 »

Mé první dojmy, nejsou špatné, mám zkušenost i s horším strojem. Zatím ho mám krátce, takže nemohu dělat nějaké velké soudy. Co se mi ale nelíbí je USB. Sic 2x, ale mají slabé napájení a tak ex. hard z jednoho konektoru neutáhne. Nad nim je RJ 45 a tak když ho máte zastavěný ve věži, nebo někde na polici a chcete si ext. HDD prohodit s "fleškou" poslepu, tak vás z toho co nejdříve trefí. Skoro každý výrobce elektroniky již pochopil, že čelní USB je nutnost! A výhrady mám i k malým tlačítkům a rozmístění na DO.

Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

Ja mám box len veľmi krátko, uvažoval som najprv nad kúpou AB IPBox 910HD, chvála bohu že som ho nekúpil lebo by skončil v skrini, dúfam že tento tak nedopadne.Pravdupovediac mal som trocha obavy ako pôjde, aká bude stabilita, určite je veľa vecí ktoré bude traba zlepšovať napr. prepínanie ale celkovo ďaleko prekročil moje očakávanie, dúfam že FW podpora výrobcovi vydrží a že sa budeme tešiť z ďalších vylepšení. :55:

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
the.max
Nováček
Nováček

Příspěvek od the.max »

jirka64 píše:Mé první dojmy, nejsou špatné, mám zkušenost i s horším strojem. Zatím ho mám krátce, takže nemohu dělat nějaké velké soudy. Co se mi ale nelíbí je USB. Sic 2x, ale mají slabé napájení a tak ex. hard z jednoho konektoru neutáhne. Nad nim je RJ 45 a tak když ho máte zastavěný ve věži, nebo někde na polici a chcete si ext. HDD prohodit s "fleškou" poslepu, tak vás z toho co nejdříve trefí. Skoro každý výrobce elektroniky již pochopil, že čelní USB je nutnost! A výhrady mám i k malým tlačítkům a rozmístění na DO.
Jop, tak to me taky hned rozstiplo. Schvalne mam 2,5" disk prave kvuli jeho (fyzicke) velikosti a ze nemusim k tomu tahat dalsi zdroj. Po pripojeni do AZB se disk mel snahu pouze roztacet ale zastavoval se. Uvazujuz e udelamnejaky HW hack, aby na USBcku bylo alepson tech 500mA co na nem ma standardne byt.

AZBox Premium HD | AB IPBox 250S | DBox (Nokia) | Toroidal 90 + EMP Centauri S16/1PCP-W3 | Linux only user
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Takže dojmy po 3 dnech.
Prvotní zklamání, kdy nechtěl spolupracovat a připojit se k síti. Problém byl vyřešen updatem na poslední FW ppřes USB.
Nastavení antány proběhlo stylem pokus-omyl. Jen mi mate, že u jednoho výstupu Diseq mi to neukazuje sílu ve spodním ukazateli, i když při hledání jsou programy naladěný a běží (ještě pořešim).
Nainstaloval jsem MultiCAS a po otočení karty vzhůru nohama :15: se rozběhla i ta.
Poznámka: Mozná by nevylo od věci označit kde je čtecí konektor u čtečka karet :D
Dále budu zkoušet další možnosti a uvidíme :21: doufam :D

limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

Ahoj. Přečetl jsem si tvůj příspěvek a tam píšeš, že používáš satelitní PC kartu. Nyní přemýšlím co použít k mé nové TV Full hd. Mám tip na AZ BOX elite nebo HTPC ze sat kartou HD. Jde mi o to, abych neměl u TV mnoho jedno účelových krabiček a k nim spoustu ovladačů. Zatím ze sat nemám zkušenosti. Na stavbu HTPC bych si troufnul, ale mám obavy, jestli zprovozním sat kartu. Bylo kolem toho napsáno na fórech dost článků, které mě od toho odrazují. Další možnost by byl ferguson 200 a k němu popcorn 110 ale tam už se dostávám k tomu, co jsem nechtěl další přístroj na víc. AZBOX se mě zamlouvá nejvíc, podpora přehrávání médií, HD satelit, síťové připojení, to vše by mě u TV stačilo + nahrávání. Na hry mám PC. Chtěl bych v AZBOXU zprovoznit skylink + digi v emu. Linux jsem zatím nezkoušel, ale podle návodu, který tu jsou na fóru bych snad něco svedl, V PC a Windows jsem zdatný uživatel aspoň si myslím. Co by jsi mi doporučil., případně poradil, ke zprovoznění AZBOXU.
Zdravím Kamil

fyzik píše:Ja mam Azbox asi 3 dni, vela som od neho necakal, bol som zvedavy co to bude, tak sa s nim babrem. Mam niekolko dreamboxov nie HD, PC kartu SS HD2. Mam ho s vedomim, ze moze skoncit nakoniec v skrini. Neva az tak vela nestal...

Napak od Granteca si myslim, ze potencial na presadeni AZBOXU tu je, moze to byt dobry box pomer vykon/cena. Podmienkou je aby mal kvalitny emulator, kompatibilne zdielanie...

Je potrebne implementovat do neho kvalitejsi web prehliadac, integrovane YOU TUBE je super - touto cestou sa v ucastnosti sa ubera vela vyrobcov boxov, providerov IPTV. Trh YOUTUBE rastie, v tomto roku maju poskytovat video v HD a toto ma fakt buducnost. Zameranie na net a prehravanie videi alebo napriklad live sportovych prenosov z netu je dobra volba.

Jasne, Dreambox je Dreambox, ale vysolit za DM 8000HD nejakych 900 € je nezmysel, neviem, kde tu cenu vzali a kolko si myslia, ze tych boxov predaju. Ani ja si ho nekupim a nenahradim svoj stary DM 7000S. V tomto ma velku sancu sa AZBOX presadit masovejsie, no nesmie si pokazit nejakymi zlymi krokmi.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“