jaký disk k azbox elite

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jaký disk k azbox elite

Příspěvek od jc.jaroslav »

chci si koupit disk a rámeček a mám několik dotazů

jaký typ disku případně i rámečku je 100% funkční?
jak funguje usínání disku - pokud se nepoužívá, nebo jen po vypnutí AZ box do standby, nebo ho musím vytahovat z USB?

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
fyzik
Nováček
Nováček

Re: jaký disk k azbox elite

Příspěvek od fyzik »

zatial si nekupuj ziaden, dokial nebude USB disk fungovat. Zatial to akotak chodi na USB kluc. Ja mam doma disky 2,5" dva - jeden novy WD 320GB original USB a jeden stary WD 80GB v noname ramceku a nefunguje ani jeden. Kazdy robi ine psie kusy

Al ak chces, tak si nieco pories a vyskusaj, daj vediet ako si dopadol aby sme mali info....

danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

Já mám WD My Book 250GB externí a funguje už od 2 firmwarů zpět fpohodě.Nahrává se přehrává se usíná všechno jak má být.

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
tykadlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od tykadlo »

Zítra si koupím Seagate 1TB, tak se pak podělím o zážitky :)

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

tykadlo píše:Zítra si koupím Seagate 1TB, tak se pak podělím o zážitky :)
Ako si dopadol s ext. HDD? Funguje?

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

ja si tam pripojil 1TB disk od Samsungu a vse OK, od fw 0.9.1173 fungoval...

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

dobre, ale to mas 1TB HDD 3,5" a externe napajanie... Skusal niekto 2,5" disky bez externeho napajania? ktore Vam idu?

riddle
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddle »

jo zo jo... 2,5 jsem nemel moznost otestovat...

tykadlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od tykadlo »

Tak jsem místo 1T zkusil půjčený 320GB WD a nic. Asi to bude tím napájením. Nevím. Nicméně jsem AZBox vyměnil za Octagon, protože se mi nelíbilo, že to ve standby topí a žere kolem 20W, přičemž je psáno jen 5W. No, nicméně ten Octagon těch skoro 20 bere taky :-). Obraz je srovnatelný a hlavně to chodí celkově svižněji. Tak se tu s Vámi loučím, rýsuje se tu dobrá parta. Třeba se tu ještě objevím až si uvědomím, že mi chybí: multimediální přehrávač, web prohlížeč, YouTube, RSS, 1080p.... AZBoxům zdar a ať to brzy řádně vyladíte! :106:

cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

už jsem to jednou psal ,fakt nefungují 2,5" USB bez napájení ,odzkoušeno Verbatim 160GB, WD 250GB, Samsung taky ne , odzkoušeno i na AZbox premium, WD po prvním připojení se ukázal a jel asi 5minut , zkusím je připojit Y kabelem v pondělí mi příjde, je to 100% napájením všechny tři HDD mi funfují na Vantage.

fira
Nováček
Nováček

Příspěvek od fira »

Ano je to tak.Ext.napajeni je dulezite,pokud neni hadr napajen,tak USB port ma ochranu proti pretizeni (u PC je to asi 500mA) a ta zafunguje a tim padem o nem prijimac nevi.Ja jsem na PC zkousel 2.5 z notebooku a ta je sakra stary hadr (novejsi uz nemaji takovy odber) a na PC me ho USB port vubec bez ext.napajeni nevzal.S ext. napajenim me ho vzal i Elite a prehral jsem asi dvou hodinovy film v pohode.Ale nahravat neslo,protoze nebyl naformatovany FAT 32.Dal uz jsem se s laborovanim nedostal,protoze jsem jej vratil majiteli.Myslim si,ze uz 2.5 palcove HD pro notebooky a nebo jeste mensi uz nemaji takovy odber.Ale to nic nemeni na tom,ze by mel byt USB HD urcite napajen externe uz jen kvuli bezpecnosti USB portu v prijimaci.

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Zdravim pani,

mate niekto najnovsie skusenosti s fungovanim 2.5 palcoveho HDD pripojeneho
cez USB bez ext. napajania? Zatial sa to javi, ze to nefunguje... :12:
Vdaka za odpovede. :D
R

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
formis
Nováček
Nováček

Příspěvek od formis »

Včera jsem zrovna zkoušel 2,5" WD 250. Zformátoval jsem ho v AzBoxu, potom automatický restart. Po najetí ale nahrávat nešlo. Je to podle mě tím napájením, protože když disk zrovna zasunu do USB tak se na chvíli objeví USB1 že ho Box vidí, ale asi po půl minutě se zase odpojí a už není vidět. Zkusím sehnat ten Y kabel dnes to prubnu.
Doplněno: Y kabel jsem nesehnal , ale koupil jsem napájený USB rozbočovač a s ním to taky nefunguje. Doma mám ještě WD60GB a ten jede úplně v pohodě bez jakéhokoli přídavného napájení.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“