Návrhy na úpravy MENU a změny

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

karab
Nováček
Nováček

Návrhy na úpravy MENU a změny

Příspěvek od karab »

1.Po uložení naladěných programů, je třeba asi pětkrát zmáčknou tlačítko EXIT a pak přepnout volbu TV, aby se člověk dočkal obrazu.Jako optimalní bych viděl po potvrzení o uložení programů přímé přepnutí na první nebo poslední právě naladěný kanál.
2.Něco podobného u volby Vše-Satelit-Provider-Oblíbené.Příliš mačkání tlačítka EXIT.
Raději něco jako v Dreamu.Jedno tlačítko- nabídka-pohyb vpravo vlevo-enter.

Jijirka
Nováček
Nováček

Re: Návrhy na úpravy MENU a změny

Příspěvek od Jijirka »

Myslím, že vyjadřovat se ke všem nedostatkům by nemělo cenu a tak jsem toto zařízení testoval spíše jako možnou náhradu multimediálního přehrávače - eGreat tank nebo Popcornhour.

Vylepšení hlavního MENU:
1/ V nastavení HOME je možno přepínat tlač. VPRAVO a VLEVO nebo také číslicemi.
Při přepínání číslicemi je volba NASTAVENÍ dostupná pod položkou 10 ale to nelze zadat z numerické klávesnice. Snad by tuto volbu mohli dát jako číslici 0.

2/ V TV je nedostatečná informace o tom jaké je rozlišení přijímaného signálu. /720x576, 1920x1080,../

Vylepšení přehrávače filmů:
1/ Uvítal bych možnost manuální synchronizace audia. Už mnohokrát se mi stalo, že neseděla zvuková a obrazová stopa a to nejen u zaznamenaného filmu, ale i u satelitní TV.

2/ Je fajn, že je v MENU při přehrávání videa možnost doladit spoustu parametrů např. jas, kontrast, zvětšení, titulky,... ale je docela problém se k těmto funkcím opakovaně proklepat. Možná by bylo možné poslední použité nastavení regulovat některými volnými tl. / VPRAVO-VLEVO nebo 4-6,.../ přímo bez vyvolání funkce MENU. Hlavně bych to uvítal u titulků. Někdy je nutné špatně synchronizované titulky měnit i několikrát během filmu.

3/ U přehrávaného videa chybí informace o počtu snímků. /23.97-24-25-30/

4/ Při výuce jazyků, ale i při jiných činnostech by se hodila funkce přehrávat video od bodu A do bodu B a to opakovaně. Udělat si prostě smyčku.

5/ Také by se mi líbilo mít možnost při přehrávání videa zobrazit informaci o hodinách.

6/ Při větším množství filmů a seriálů, a pro zrychlení přístupu po síti by bylo dobré vytvořit nějaký alias nebo nějakou zrychlenou volbu k určitým adresářům.

7/Doladit a opravit titulky - jejich umístění, proporcionalita a také možnost nastavení jen ve třech krocích 5,10,15 +- není zcela v pořádku. Chtělo by to větší rozsah i plynulost a to se týká i ostatních nastavování.

Nevím jestli se to dostane někam kde se vytváří firmware, ale rozdíl mezi "NONAME" přehrávačem-satelitem a "DOBRÝM" přehrávařem-satelitem je v maličkostech. Hodně štěstí v další práci.

ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
AzMaster
Nováček
Nováček

Příspěvek od AzMaster »

Pokud to napíšeš v angličtině jako Wish a něco jako Bugs a dáš to tady :
http://azboxworld.com/index.php?page=Th ... eadID=4669
Tak si myslím že se to dostane do správných rukou .....

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Mne v oblubenych programoch pri pokuse o zmenu poradia kanalov pise hlasku "Can't move channel list". Neda sa premiestnit ani jeden kanal ani vyznacena skupina...firmware 0.9.1314

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

myslim, ze by bolo vhodne pre youtube a webprehliadac doplnit podporu pre normalnu USB klavesnicu... Cez DO je ovladanie hnus

rege245
Nováček
Nováček

Příspěvek od rege245 »

u tohto prijimaca mi chyba vymozenost na ktoru som bol zvyknuty z AB DSR300, a sice ze pre kazdy naladeny kanal mal vlastne nastavenie hlasitosti... myslim ze by to nemal byt problem dorobit...

Azbox Premium fw 0.9.latest , WD Blue 320GB/7200/SATAII , motor SG2100,#MultiCAS + newcs + mgcamd + SCD, Skylink Standard HD
jirka64
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirka64 »

Doplnil bych WEB radio, což asi nejsem sám, jak jsem četl na stránkách. Případně vyměnil za prohlížeč, protože ten je v tomto stavu NEPOUŽITELNÝ, je strašně pomalý, přitom s You tube není problém, a něco v něm napsat je na mrtvici.

old_tux
Nováček
Nováček

Příspěvek od old_tux »

Bylo by fajn kdyby se dalo při napřiklad kopírování z externího disku na interní nebo obráceně přepnout na sledování TV sat. Aby se to prostě kopirovalo na pozadí.

Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

old_tux píše:Bylo by fajn kdyby se dalo při napřiklad kopírování z externího disku na interní nebo obráceně přepnout na sledování TV sat. Aby se to prostě kopirovalo na pozadí.
Suhlasím. Tiež by som navrhol aby pri nahrávaní TV programu a následnom hrabaní v menu alebo sledovaní videa z HDD, nezrušilo nahrávanie.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

bibibo píše:
old_tux píše:Bylo by fajn kdyby se dalo při napřiklad kopírování z externího disku na interní nebo obráceně přepnout na sledování TV sat. Aby se to prostě kopirovalo na pozadí.
Suhlasím. Tiež by som navrhol aby pri nahrávaní TV programu a následnom hrabaní v menu alebo sledovaní videa z HDD, nezrušilo nahrávanie.
Ide o tzv. MULTITASKING. O tejto poziadavke vyvojari vedia.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
ewzenek Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od ewzenek »

Ocenil bych seznam programů v jedné řadě a vedle stanice hned EPG. Současný dvojřadý přehled s EPG dole mi vůbec nevyhovuje. Asi jsem rozmazlen z Gemini :)

AZBOX Elite-Firmware 0.9.2371 4xLNB, HTPC, Dream500S, WDTV, Plazma Samsung 107"
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

1. Nech nevnucuje AUTO pre ludi, co maju tiahlovy motor a chcu tam zadat cislo pre pozicioner. Cize poviem mu, ze pouzi DiseQc a pre druzicu A sa posun na poziciu X.

2. Nech nevynucuje Macrovision.

3. Nech si pamata podla coho su triedene kanaly.

4. Po oznaceni kanalu nech sa posunie na dalsi.

5. Prepinanie stanice niekedy trva snad 10sec. Na inom prijimaci to bolo 1-2sec. Dost podstatny rozdiel.

6. Podpora Irdeto EMM. Nech netreba kvoli aktivacii karty kupovat - zhanat original moduly.

7. Nech siet nabehne vzdy po restarte. Niekedy vyzaduje potvrdenie cez menu.

8. Ladenie stanic je komplikovane. Najprv pridat nove, potom znovu odskusat ci ma signal a potom ladit. Da sa to spravit snad v jednom kroku? Snad by bodol rychlejsi pristup do ladenia - napr. zacnem pisat frekvenciu a vyvola sa pridanie noveho kanalu.

9. Zisiel by sa nejaky autoscan - dam freq od - do, SR a hlada sam...

10. Nech sa sipkami da prepnut medzi skupinami favoritnych kanalov.

11. Nech vypisuje detaily o kanali: presne rozlisenie, typ kodovania CAID, PID,...

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

5. Prepinanie stanice niekedy trva snad 10sec. Na inom prijimaci to bolo 1-2sec. Dost podstatny rozdiel.
Tak toto sa mi s AZ HD nestalo už 4 mesiace. Niečo máš zle alebo používaš úžasne starý fw
Mne prijímač prepína programy do 2 sec. Aj HD

6. Podpora Irdeto EMM. Nech netreba kvoli aktivacii karty kupovat - zhanat original moduly.
Skúšal si použiť posledný MultiCAS a načítať kartu v ňom ?

PS: zeiny Ti na inom fóre odpovedal a mám pocit, že s aktiváciou karty / Euro 1080 / boli vždy problémy a to vo väčšine prijímačov.

A úsmevná je aj forma Tvojich poznatkov a prianí.

Nech sa ....
Nech toto...
Nech tamto ....

:87: :87: :87: :46: dobré...

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

Forma stylizacie patri asi skor jazykarom, ale "nech" je podla mna logicka navaznost na "navrhoval by som zmenu, nech ... ". Myslim, ze je mudrejsie opierat sa o obsah / zmysel prispevku ako jeho formulaciu / stylizaciu.

To prepinanie som mal na mysli, ked sa pokusa pripojit na jeden z newcamd525. Nie FTA stanicu ci emu KD. Rychlost viem porovnat, kedze mam aj SS1 aj SS2 v pc, kde to nabieha v sekunde a ihned vidim stav co nabehlo resp. preco nenabehlo. Komicke je, ked nabehne, ze program je zakodovany a o 2 sek. uz ide ;-)

FW mam samozrejme najnovsi a rovnako som skusal aj najnovsi multicas. Bez uspechu. Irdeto 2 resp. Euro 1080 ma v tomto asi zatial smolu.

Posledny mgcamd mi pre zmenu nebezal vobec, preto som nahodil jeho predch.verziu.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja som tým myslel samozrejme tiež kódované programy. FTA nepozerám hádam nič.
Používam mgcamd s newcs a zdieľam všetko slovensko-české okrem digi.
Takže sťažnostiam na pomalé prepínanie programov vôbec nerozumiem.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“