Koupil jsem přístroj kterému nerozumím - ani můj dodavatel
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Jirka 52
- Nováček

Koupil jsem přístroj kterému nerozumím - ani můj dodavatel
Mám problémy u HD Premium správně rozpohybovat časování pro nahrávání. Nejde mi to ani přes EPG, ani přes Rezervaci nahrávání pro pravidelné opakování . Okamžité nahrávání funguje. Chybí mi podrobný popis jednotlivých činností, který do ofic. návodu nedali. Nechápu, jak mohli dát na trh tak náročný přístroj bez náležitého návodu k obsluze, který by toto řešil včetně všech důležitých souvislostí . Něco málo jsem okoukal na Parabole, ale to nestačí. Jsem proto vděčný za každou radu a zkušenost.
Pokud nastavím jeden čas na nahrávání, tak se program nahraje (někdy ne).Pokud nastavím dva časy po sobě, tak se nahraje až ten druhý program (někdy ani jeden)
Děkuji
Pokud nastavím jeden čas na nahrávání, tak se program nahraje (někdy ne).Pokud nastavím dva časy po sobě, tak se nahraje až ten druhý program (někdy ani jeden)
Děkuji
AZBox HD Premium, GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Openbox X-810
-
tato
- Nováček

Re: Časové nahrávání - nastavení
Zrejme to nerozchodíš, presne ten istý problém som si všimol aj ja. Skúsil som rôzne kombinácie pluginov, či to nespôsobuje niektorý z nich, ale nezabralo nič, teda aspoň nie u mňa. Snáď niektorý nový fw. A pri časovom nahrávaní by som pristal nastavenie začiatku času nahrávania nie šípkami, ale priamo zadaním číslami, a aj nastavenie dlhšieho času ako tri hodiny veď mnohé najmä športové prenosy sú dlhšie ako tri hodiny.
-
Kuna
- Nováček

idealni by bylo zadat pocatecni datum a cas a pak koncove datum a cas
jako je to u dreamboxu
stejne tek kdyz vytvorim rezervaci pres epg tak uz nejde nijak editovat
aby se dal prodlouzit cas nahravani kvuli reklamam
jako je to u dreamboxu
stejne tek kdyz vytvorim rezervaci pres epg tak uz nejde nijak editovat
aby se dal prodlouzit cas nahravani kvuli reklamam
Premium posledni FW diseq EMP164 HDD 2,5" WD 250GB
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
s novym fw som este nahravat neskusal, ale s 2032 som mal podobne spravanie. pockam, kym skonci lets dance a vyskusam :-)
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
romko1
- Nováček

To Jirka 52: Aky mas HDD (znacka, kapacita, typ)? Ake pripojenie (interne, externe)?Jirka 52 píše:Mám problémy u HD Premium správně rozpohybovat časování pro nahrávání. Nejde mi to ani přes EPG, ani přes Rezervaci nahrávání pro pravidelné opakování . Okamžité nahrávání funguje. Chybí mi podrobný popis jednotlivých činností, který do ofic. návodu nedali. Nechápu, jak mohli dát na trh tak náročný přístroj bez náležitého návodu k obsluze, který by toto řešil včetně všech důležitých souvislostí . Něco málo jsem okoukal na Parabole, ale to nestačí. Jsem proto vděčný za každou radu a zkušenost.
Děkuji
Formatoval si dany HDD, kde? (pod W, utilitou format32, alebo v STB)?
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
-
klinger007
- Nováček

S FW 2163 mě jede vše, Epg nahrávání chybí možnost přidat hned pár minut (lze až když se nahrávání spustí),timeshift funguje bezvadně, okamžité nahrávání také bez problému. Ale tohle vše mě jede až po upgrade FW. V předchozích verzích mě AZbox tuhnul už jen když jsem připojil disk přes S-ata.
AZBoxPrémium,WD5000AVVS,Inverto BLACK Pro monoblok Twin,AL80cm
-
Jirka 52
- Nováček

Disk mám GREEN WD10EADS 1TB 32MB, interní, formátovaný v STB.
Původní fw. 2032 dělal problémy s časováním. Nyní mám fw. 2238 a v něm časování funguje zatím uspokojivě. I když zase tento fw. má jiné mouchy.
Původní fw. 2032 dělal problémy s časováním. Nyní mám fw. 2238 a v něm časování funguje zatím uspokojivě. I když zase tento fw. má jiné mouchy.
-
Jirka 52
- Nováček

Je velmi mrzuté, že byl dán do prodeje přístroj, na který se ani po více než roce nepodařilo vytvořit spolehlivý a plně funkční FW. Všechny nové verze vždy něco málo odstraní a pak se ukáže, že nastaly problémy jinde. Nespolehlivost je základním rysem těchto přístrojů a to mám oba typy za účelem sdílení. Pravidelné vytuhávání-nutnost neustálého restartování, nestabilnost setingu- nefunkčnost původního nastavení, chyby časovače - klidně signalizuje nahrávání a pak tam není nic, nebo jen část. Proklamovaná tvoutunerovost je také jen spíše snem. Mám jako druhý tuner DVB-T za dalších 1.200,- a k ničemu. Musel jsem si koupit další set-top-box,abych mohl jedno nahrávat a jiné sledovat. Těch problémů jistě ostatní větší odborníci vypočítají více. Mám jen obavy, že po nějaké době se úplně přestane s vývojem, protože to zatím nikam nevede, a je předpoklad, že bude brzy vyvinut perspetivnější přístroj a o současné modely již výrobce i prodejci ztratí zájem. Naše investice a nervy tak přijdou nazmar. Nic proti záměru výrobce spolupracovat na vývoji s testery apod. Ale v tomto stavu to pustit do volného prodeje bylo přinejmenší předčasné. Mám za to, že i nás běžné spotřebitele potřebují pro zajištění odbytu a návratnosti. Proto jsme vděčni za každý nový FW, který se objeví, protože může být také posledním. Trvá to však příliš dlouho a konečný výsledek je nejistý.
A.- verze je v nedohlednu.
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
zmysluplnejsi prispevok na tomto fore hadam ani nie je.... jedine, co mi nie je jasne, ci si ho pisal sam, alebo ti niekto pomahal?
ak tvoj pristroj nedokaze nieco, co mal, reklamuj ho u predajcu.
mne vsetko fici, co ma :-)
ak tvoj pristroj nedokaze nieco, co mal, reklamuj ho u predajcu.
mne vsetko fici, co ma :-)
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Nie je to prvý raz čo zastavujem takéto výlevy pri zrode. Čo je to dvojtunerovosť ?Jirka 52 píše: Proklamovaná tvoutunerovost je také jen spíše snem.
Urobil si chybu pri objednávaní, alebo Ťa nejako zavádzal predajca ?
Ja používam aj DVB-S a aj DVB-T tuner v Azbox Elite HD.
Ak nespĺňa prijímač Tvoje predstavy alebo proklamované parametre - rieš to so svojim predajcom.
Ak si myslíš že Tvoj výlev patrí na toto fórum - mýliš sa.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Jirka 52 - Co to trepes?! pristroj je spolahlivy a funkcny. Prisiel si plakat na nespravne miesto. Ak potrebujes poradit, tu ti vzdy niekto pomoze a poradi co a ako. Ale ze to mas mozno zle nastavene a mozno pouzivas nespravne postupy, za to ten pristroj nemoze a ani vyrobca a toboz nie nikto tu na fore. A kedze pises do sekcie casove nahravanie - nastavenie, tak ti mozem napisat, ze funguje a vyuzivam to kazdu chvilu.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
Jirka 52
- Nováček

Pokud je nutné jiné zkušenosti a názory "zavčas utnout jako nepatřičné výlevy...", tak vám za to bude výrobce jistě vděčný. Můžete se nadále jako hrdinové poplácávat po zádech, jak vám to šlape a ostatní jsou nepatřičně otravní, když mají jiné zkušenosti. Všiml jsem si, že takové jednání je zvykem i na jiných forech, mnohdy ještě horší. Asi je to nakažlivé a nutné, místo toho, abyste tyto nedobré zkušenosti s nedokonalým SW vyvrátili praktickými zkušenostmi pokročilých harcovníků. Mohu vás ubezpečit, že si tato asi značně troufalá slova skládám sám a mínil jsem je upřímně. Ještě jednou děkuji a jen tak dále. Asi ani nevíte ja se např. taková technika nakupuje mimo velká centra. Ani ten prodejce nic neví a po objednání pouze předá zabalenou krabici, ve které je jen nedokonalý polovičatý návod na zpuštění. A to jsme si pro přístroje museli jet v té době do jiného města, protože na zač. roku 2009 nikde nebyli a nikdo o nich nic nevěděl. A zbývající zkušenosti jsem již popsal tak, že vás to poněkud zvedlo ze židle. Do kapitoly o Časovém nahrávání jsem to dal proto, že to je zrovna ta poslední věc, která mě nyní dopaluje. Nahrávky se samovolně rozdělují na 2-3 díly, při nahrávce z Quide je problém přidat čas nahrávání, abych tam měl i konec fimu atd. Ale tím se již netrapte. Tak díky.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Vidím že písať sa Ti chce, horšie to asi bude s čítaním. Ak máš pocit že keď napíšeš dopis nespokojného zákazníka a tu sa niekto z pocitu viny zblázni a bude sa Ti extra špeciálne venovať tak by si mal prehodnotiť Tvoj prístup k vedomostiam a poznávaniu.
Ten kto predáva takúto techniku by mal mať - aj keď nie v cene prijímača - znalosti o tom čo predáva a na tom základe by mal aj prehodnotiť komu a čo predáva a prípadné základné nastavenia zakazníkovi zabezpečiť.
Je prinajmenšom úsmevné keď to tak nie je.
Tému zrejme premenujem a zamknem, aby si to uvedomili aj iní čo a za akých okolností tu sme ochotní riešiť a čo nás naozaj nezaujíma.
Ten kto predáva takúto techniku by mal mať - aj keď nie v cene prijímača - znalosti o tom čo predáva a na tom základe by mal aj prehodnotiť komu a čo predáva a prípadné základné nastavenia zakazníkovi zabezpečiť.
Je prinajmenšom úsmevné keď to tak nie je.
Tému zrejme premenujem a zamknem, aby si to uvedomili aj iní čo a za akých okolností tu sme ochotní riešiť a čo nás naozaj nezaujíma.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupil jsem přístroj kterému nerozumím - ani můj dodavatel
ja len doplnim, ze tieto vylevy su spojene aj s neznalostou uzivatelou.
to, ze sa nahravky rozdeluju na viac casti je koli uzivatelom, ktory na disku pouzivaju fat32, ktory nepodporuje velke subory. takze nie je to bug, ale feature.
to, ze sa nahravky rozdeluju na viac casti je koli uzivatelom, ktory na disku pouzivaju fat32, ktory nepodporuje velke subory. takze nie je to bug, ale feature.