1080i - SCART/Component

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

milk
Nováček
Nováček

1080i - SCART/Component

Příspěvek od milk »

Mám Sony CRT TV 16:9 schopnou rozlišení 1080i, vstupy pouze SCART. Řeším způsob propojení s AZBoxem. Ve fw 0.9.2238 jsou k dispozici volby audio/video - scart,komponent ... Při volbě SCART je k dispozici pouze 576i. Zajímalo by mě, zda při volbě komponent je stejný sygnál jak v komponentním YCbCr tak i ve SCART výstupu? Chci zakoupit kvalitní kabel a nevím zda SCART-SCART nebo SCART-3xCINCH ( zde bych navíc musel řešit zvlášť připojení audia do TV ).

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: 1080i - SCART/Component

Příspěvek od visper »

Mělo by to být tak, že do scartu nesmí přijít signál jiný než 576i protože by k tomu mohl někdo připojit video a nestačil by se divit. To platí obecně nejen pro AzBox. Na komponentním výstupu 3x cinch může být cokoliv, tedy i 1080i. Ale víš jistě že to TV zobrazí? CRT TV které píší že jsou HD ready, tak většinou dělají stejně downscaling na 576i protože vychylovací obvody by těch 1080 řádků nezvládly. Takže to sice dokáže HD obraz zobrazit, ale HD nebude.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Obrazovka Sony Super Fine Pitch http://en.wikipedia.org/wiki/FD_Trinitron Nyní mám zapojen AZBox přes SCART. Zkoušel jsem všechny volby audio/video - SCART, Komposit, Komponent i HDMI a TV vždy zobrazila obraz. Změna rozlišení 576-720-1080 při volbě Komponent je znatelná na první pohled.

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Či budeš mať kábel SCART-SCART alebo SCART-3xCINCH je to jedno, viac ako 576p tam nedostaneš, SCART viac nezvládne. Vyššie rozlíšenie musíš riešiť komponentom alebo HDMI-čkom. To či nastavíš na AZBOXE vyššie rozlíšenie nemá vplyv na výstupe SCART.

milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

tato píše:Či budeš mať kábel SCART-SCART alebo SCART-3xCINCH je to jedno, viac ako 576p tam nedostaneš, SCART viac nezvládne. Vyššie rozlíšenie musíš riešiť komponentom alebo HDMI-čkom. To či nastavíš na AZBOXE vyššie rozlíšenie nemá vplyv na výstupe SCART.
Přečti si můj příspěvek výše. Neřeším zda je zobrazení 1080 nebo není. SCART přenáší i komponentní sygnál RGB. YCbCr je jeho obdobou. Potřebuji vědět, zda je rozdíl v sygnálu z komponentního a scart výstupu azboxu při zapnuté volbě komponent v menu audio/video.

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Čím vyššie rozlíšenie tým kvalitnejší signál, takže odpoveď máš už v mojom predchádzajúcom príspevku.

milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Nevím, jak jsi přišel na to, že SCARTem nelze vést komponentní sygnál HD rozlišení. Jak jsem již psal, změny rozlišení jsou znatelné na první pohled. Dokonce bych řekl, že AZBox provádí upscaling z SD vysílání. Chápu, že ti to hlava nebere, ale kdo neuvidí na vlastní oči, neuvěří. Kam se hrabe LCD. Ale tato diskuse není o mé TV. Už bych konečně rád znal názor odborníka na tuto problematiku... Potřebuji vědět, zda je rozdíl v sygnálu z komponentního a scart výstupu azboxu při zapnuté volbě komponent v menu audio/video.

Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Benny »

milk píše:Nevím, jak jsi přišel na to, že SCARTem nelze vést komponentní sygnál HD rozlišení. Jak jsem již psal, změny rozlišení jsou znatelné na první pohled. Dokonce bych řekl, že AZBox provádí upscaling z SD vysílání. Chápu, že ti to hlava nebere, ale kdo neuvidí na vlastní oči, neuvěří. Kam se hrabe LCD. Ale tato diskuse není o mé TV. Už bych konečně rád znal názor odborníka na tuto problematiku... Potřebuji vědět, zda je rozdíl v sygnálu z komponentního a scart výstupu azboxu při zapnuté volbě komponent v menu audio/video.
Proboha ze ti ten SYGNAL nevypichne oci. HD jsem na SCARTU tedy taky jeste nevidel.

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Je otázkou jestli vůbec AzBox má na scartu komponent (neplést s kompozitem). Přijímače které mají komponent na 3 cinchích ho už ve scartu nemívají.

milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Tak jsem pátral na netu. Např. Vantage 8000S disponuje jak scart tak komponentním výstupem. Ve specifikaci přístroje je uvedeno u scartu - RGB, YUV a CVBS. AZBox tedy není ojedinělý sat. přijímač s touto schopností. Objednal jsem si redukci RGB/Scart+komponentní kabely - budu trochu testovat. Buďte na příjmu, brzy dám vědět.

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Zrejme si nechceš dať poradiť, ale Scart nezvláda rozlíšeniel 720p a vyššie, či budeš brať zo scartky signál cez kompozit či RGB.

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Komponentní signál YCbCr není ve standardní specifikaci scartu. Nechci se přít, ale ne každý má možnost testovat AZBox na CRT TV s HD obrazovkou. Jak jsem již několikrát řekl, změny rozlišení jsou patrné na první pohled... Co říkáš na toto, když scart nedokáže vést HD signál http://profigold.bandridge.nl/en/products/?page_id=179 Možná jsou tam blbci a ještě se k nim nedostalo, že scart nemůže vést jiný signál než 576i.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Tady nejde o to, že by to scart nedokázal. To vyšší rozlišení se tam prostě nesmí pustit, protože lidi by tam připojovali běžné CRT TV a videa a ty by prostě neuměly zasynchronizovat dvojnásobný řádkový kmitočet. A nedejbože kdyby to některá TV zasynchronizovala, tak by to VN trafo vyletělo komínem, podobně bouchaly VGA monitory když začaly SVGA grafické karty.

milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Nic by nebouchlo ani nevyletělo komínem. Už tu to někde v diskuzi je. Uživatel se ptal co udělat, když si nastavil vyšší rozlišení než dokáže zobrazit jeho tv, protože na tv není obraz... Komponentní signál je možné přivést a zobrazit pouze ve scart vstupu tv, který má specifikaci RGB, což u starších tv není. Při volbě scart nebo composit v menu audio video nelze měnit rozlišení. Rolzlišení lze měnit při volbě component a hdmi. Není tedy možné přivést HD signál do starší tv. Většina plazmových tv má i scart a zde snad nebudeme diskutovat o rozlišení...

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“