Problém s USB
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Privatman
- Nováček

Problém s USB
Mám problém s USB připojením, mám 4gb Werbatim Storage and Go a zkoušel jsem to naformátov FAT,FAT32 i přímo v Azboxu HD Premium a pořád mi ho přístroj nevidí při instalaci Pluginů ani třeba při pokusu něco přehrát z USB. Mám poslední FW 2238 jinak vše celkem šlape. Jediné co se mi podařilo, byla instalace FW po celkovém vypnutí. Je to volbou Flash zařízení nebo problém přístroje. Poraďte co s tím, jestli je problém ve FW nebo USB. Případně, jestli se to dá nějak řešit.
- old_tux
- Nováček

Re: Problém s USB
Ja mám zase zkušenost, že když jsem strčil 2.5" disk WD do předního konektoru USB vedle čteček tak mi disk nechtěl fungovat(stále se odpojoval a připojoval), fungují mi tam jen flash. Proto už raději přístroje připojuji k zadnímu USB kde to funguje spolehlivě. ZDK USB čtečka v přední zdířce jede o.k.
Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
- Primo
- Mírně pokročilý

Obecna zkusenost je ta, ze AzBoxHD nespolupracuje s nekterymi typy flash pameti nebo disku. Jedna se zrejme o urcitou hardwarovou nekompaktibilitu a proto je treba pri vyberu zarizeni sledovat forum a vybirat ze zarizeni, ktere jsou popisovany jako funkcni. Pri pripojovani USB zarizeni hraje take velkou roli proudovy odber, ktery je specifikovan do 0.5A.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
romko1
- Nováček

Zvazujem kupu USB a chcem sa spytat jestvuje na nete seriozny zoznam 100% funkcnych USB klucov?Primo píše:Obecna zkusenost je ta, ze AzBoxHD nespolupracuje s nekterymi typy flash pameti nebo disku. Jedna se zrejme o urcitou hardwarovou nekompaktibilitu a proto je treba pri vyberu zarizeni sledovat forum a vybirat ze zarizeni, ktere jsou popisovany jako funkcni. Pri pripojovani USB zarizeni hraje take velkou roli proudovy odber, ktery je specifikovan do 0.5A.
Ide mi predovsetkym o vysokorychlostne kluce (12MB a viac zapis).
Vdaka.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- Primo
- Mírně pokročilý

Myslim, kdyz zvolis Patriot XT 16GB neprohloupis. Pouzivam ho i nekolik lidi tady na foru. Ale 100% zaruku ti dat nemuzu. Pokud se chces zabyvat hloubeji parametry, podivej se na:
http://www.svethardware.cz kde vychazeji podrobne testy hardware, tedy i flash pameti a USB disku.
http://www.svethardware.cz kde vychazeji podrobne testy hardware, tedy i flash pameti a USB disku.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
rada
- Mírně pokročilý

z pevných disků jedou bez potíží externí disky A-data ( ve skutečnosti Hitachi ), Patrioty XT ( nyní verze 200x - čtení cca 28M/s, zápis 15-20M/s ) bez potíží, Corsair Survivor a GT bez potíží
-
romko1
- Nováček

Presne zvazujem kupu toho Patriota XT, lenze jeho rychlost bola nizsia ako ma Apacer 200x. Ma niekto skusenosti s USB klucom Apacer?rada píše:z pevných disků jedou bez potíží externí disky A-data ( ve skutečnosti Hitachi ), Patrioty XT ( nyní verze 200x - čtení cca 28M/s, zápis 15-20M/s ) bez potíží, Corsair Survivor a GT bez potíží
Vdaka za info.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- panborat
- Mírně pokročilý

Když chci připojit / odpojit USB, je potřeba něco dělat s přístrojem (vypnout, stadby, ...)?
AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Nie, samo by malo detekovat USB.panborat píše:Když chci připojit / odpojit USB, je potřeba něco dělat s přístrojem (vypnout, stadby, ...)?
Ked odpajam USB tak stlacim USB tlacidlo na dialkovom.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
- aladin79
- Nováček

Já mám 8GB Verbatim Storage and Go a funguje v pohodě..naopak nějaká starší flashka tuším nějaká 256mb mě nejde vůbec. 
AZ BOX HD Elite+Skylink+MGcamd+E2+Multifeed DiSEqC 8/1 LED TV SAMSUNG U46 B6000+PS3+1,5TB WD+1TB Seagate
-
romko1
- Nováček

Vcera sa mi podarilo rozbehat externy 2.5" USB disk 80GB Hitachi v hl.puzdre Canyon....
Predtym ani tuk, teda len cvakal.... Mam pocit, ze vela 2.5" ext.diskov bez ext.napajania
len cez USB by mohlo fungovat... Trik je v tom, ze treba co najkratsi avsak co najhrubsi (max. tienenie) kablik zapojit medzi STB a disk (nie tie co davaju vyrobcovia ramcekov - napr. 2m dlhe a tenke...atd).
Pozeral som na e-shopoch a je problem taky kratky kablik zohnat, avsak da sa vyrobit, kupit konektory napr. v Tened-e a troska sikovnosti a kablik je na svete.... :)
Predtym ani tuk, teda len cvakal.... Mam pocit, ze vela 2.5" ext.diskov bez ext.napajania
len cez USB by mohlo fungovat... Trik je v tom, ze treba co najkratsi avsak co najhrubsi (max. tienenie) kablik zapojit medzi STB a disk (nie tie co davaju vyrobcovia ramcekov - napr. 2m dlhe a tenke...atd).
Pozeral som na e-shopoch a je problem taky kratky kablik zohnat, avsak da sa vyrobit, kupit konektory napr. v Tened-e a troska sikovnosti a kablik je na svete.... :)
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
cele zariadenie je designovane tak, aby papal co najmenej (aj ked to po prvych meraniach tak nevyzera). z toho vyplyva aj to, ze usb porty nedokazu utiahnut niektore zariadenia.
moja skusenost:
- ano, kratky kablik, 2.5usb disk v zadnom usb bez interneho disku OK
- kratky kablik, 2.5usb disk v zadnom usb s internym diskom NOOK
- dlhy kablik, 2.5usb disk, predny usb port NOOK
- kratky kablik, usb cdrom v zadnom usb bez interneho disku OK
- kratky kablik, usb cdrom v zadnom usb s internym diskom NOOK
jednoznacne som dosiel k tomu, ze externe napajany usb hub je moj kamarat ...
moja skusenost:
- ano, kratky kablik, 2.5usb disk v zadnom usb bez interneho disku OK
- kratky kablik, 2.5usb disk v zadnom usb s internym diskom NOOK
- dlhy kablik, 2.5usb disk, predny usb port NOOK
- kratky kablik, usb cdrom v zadnom usb bez interneho disku OK
- kratky kablik, usb cdrom v zadnom usb s internym diskom NOOK
jednoznacne som dosiel k tomu, ze externe napajany usb hub je moj kamarat ...
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
whisky
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
to si dels srandu, tak co to je? nekdo prijde s filmem, nebo s fotkama na flešce a on to neprehraje? tak poletim k PC a budu to kopirovat na svoji, nebo na hdd v azboxu...proste takovej pristroj by mel byt tak technicky na urovni, ze by mel nacist kazdou flashku. me uz nevzal 4druhy tak si myslim, ze to je nejaka vada a ne nekompabilita.Primo píše:Obecna zkusenost je ta, ze AzBoxHD nespolupracuje s nekterymi typy flash pameti nebo disku. Jedna se zrejme o urcitou hardwarovou nekompaktibilitu a proto je treba pri vyberu zarizeni sledovat forum a vybirat ze zarizeni, ktere jsou popisovany jako funkcni. Pri pripojovani USB zarizeni hraje take velkou roli proudovy odber, ktery je specifikovan do 0.5A.
Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ja mam asi 10 flashiek, a len s jednou som mal problem. sandisk cruzer. nejde mi namountovat. samozrejme, ked mi nejde flashka napajana z azboxu, pripojim ju cez externe napajany usb hub -> TOTO JE ZAKLADNY PREDPOKLAD PRACE S USB ZARIADENIAMI!
ten sandisk cruzer 32GB som spojazdnil cez jeden plugin z monkus openxcas tools (usbmount)
pred mountom spravi rychly chcek usb zariadenie (fdisk -l /dev/sd[a-z]), a potom sa chyti.
mozno to mas zle naformatovane, mozne je chyba medzi azboxom a televizorom :-) ale genericky pisat, ze ti nefunguju flashky, by som si nedovolil.
ten sandisk cruzer 32GB som spojazdnil cez jeden plugin z monkus openxcas tools (usbmount)
pred mountom spravi rychly chcek usb zariadenie (fdisk -l /dev/sd[a-z]), a potom sa chyti.
mozno to mas zle naformatovane, mozne je chyba medzi azboxom a televizorom :-) ale genericky pisat, ze ti nefunguju flashky, by som si nedovolil.
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
whisky
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
proc nedovolil? nechapu. psal jsem, ze ve storage je vidno - je uvedena jeho kapacita, ale ve filemanager neni USB nacteno. Takze AZBOX je HW schopen nacist, ale jaksi se to neprojevi tam kde ma.
Vidim ze novy FW, takze zkusim...jinak diky
Vidim ze novy FW, takze zkusim...jinak diky
Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)