Jak nasdílet HDD v PC s Vistama

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jak nasdílet HDD v PC s Vistama

Příspěvek od panborat »

Nedaří se mi nasdílet složku v PC s Vistama. AZ box sice název složky vidí (tzn. do PC se prokope) ale složka je prázdná. Použil jsem tento návod:
Computer settings: Select “Start” > “Network”
Select “Common Network(User Define)” and set the option to “Individual”.
In “Share and Search” menu, set the “Network Search” option to “Use”, “Share File” option to “Use”, “Share Folder” option to “Use” , “Share Printer” option to “Use”, “Share protected with Password” option to “Not Use” and “Share Media” option to “Use”.
Check your selection carefully and move to the “My Computer”.
When you place your mouse on the folder that you want to share and click the right mouse button, you pop up a limited menu of commands. Select the Share option.
Add the Everyone(All users in this list) option and choose “Share”.
In “Network Search and File Sharing” item, select the “Network Search and File sharing” option.
Move to “Control Panel” > “Security Center”. And disable firewall of your computer. (You must reboot your computer to adjust it.)
Digital receiver settings: Move your cursor to the File Management > Network option, then the receiver will search for the network automatically.
Předem moc díky za radu

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
tato
Nováček
Nováček

Re: Jak nasdílet HDD v PC s Vistama

Příspěvek od tato »

Načo tak zložito, pracuj priamo s priečinkom - pravý klik na priečinok, vlastnosti, rozšírené zdielanie, povoliť zdieľanie, potvrdiť a je to.

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

Už jsem to vyřešil, byla to prkotina ... ale ať aspoň něčím přespěju - pro takové lamy, jako já :89:

Nastavení parametrů sdílení ve Vista:

Obrázek

Obrázek

A konečně nasdílení složky => Počítač => najít příslušný adresář a přes pravé tlačítko
vybrat "Sdílení" a doplnit tam pro tuto složku tuto skupinu:

Obrázek
Naposledy upravil(a) panborat dne 23 čer 2009, 19:38, celkem upraveno 3 x.

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petinek77 »

postupoval som podla popisu vyssie, ale stale mi to nejde. AZ vydi zdielanu zlozku, ale jej obsah nie.

AZboxHD Premium E2, SG 2100, fte 85cm
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

To je těžká rada ... napadá mě:
1) Skupinu Everyone nestačí jen vybrat ale musí se kliknout na "Přidat" a pak zvlášť pro ni nastavit parametry
2) Zkusit na PC vypnout firewall (ani ne tak windows) ale jestli tam máš nějaký jiný (Kaspersky)
3) Zkoušel jsi to i po novém nabootování PC po tom co jsi to ve Vistách nastavils?
4) Vidíš obsah složky v PC s Vistama z jiného PC?

petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petinek77 »

panborat píše:To je těžká rada ... napadá mě:
1) Skupinu Everyone nestačí jen vybrat ale musí se kliknout na "Přidat" a pak zvlášť pro ni nastavit parametry
2) Zkusit na PC vypnout firewall (ani ne tak windows) ale jestli tam máš nějaký jiný (Kaspersky)
3) Zkoušel jsi to i po novém nabootování PC po tom co jsi to ve Vistách nastavils?
4) Vidíš obsah složky v PC s Vistama z jiného PC?

tak bod cislo jedna bol problem "PRIDAT".
dikes....

AZboxHD Premium E2, SG 2100, fte 85cm
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

Ahoj, mam AZbox jen několik dní. Nejde mi sdílení souborů ve Windows Vista. Zkoušel jsem vše uvedené v tomto topicu a neúspěšně. Když na AZboxu zadam v manu 7/síť a nastavim IP počítače tak se nedokáže připojit. Není tam ani název složky nic. Nefunguje to ani na druhý počítač kde je také Windows Vista. AZbox nevidím ani v sítových zařízeních. Azbox je normálně připojený k internetu a přes progrqam maz, který mi poradil jednen hodný pán odsud, komunikace probíhá bez problemu. Sdílení bohužel už ne.
Protože neumim dobře anhlicky tak nevim jestli sem udělal vše podle prvního příspěvku.
Neměl jste někdo stejný problem?

tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Neviem načo a kedy zadávaš IP. V PC by si mal vytvoriť pracovnú skupinu a potom by si ho mal vidieť pod názvom, ktorý si zadáš pre pracovnú skupinu. Ešte si prekontroluj nastavenie firewallu ak nejaký máš, možno by pomohlo ho nachvíľu zakázať a potom zistíš či ti nebráni v prístupe on.

elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

Tohle právě všechno už mam:) A stejnak to nešlo. Kuriozní je že druhý den zapnu AZbox a najednou tö funguje. Sice pouze jen z jednoho počítače a to zrovna z toho nepravého ale funguje. U obou je stejný operační system a je stejně nastaven:) Nevim proč to začalo fungovat. Je to trochu divný. Restartem AZBoxu ani počítače to nebude, protože to jsem u obou zařízení dělal několikrát během nastavování a nepopmohlo to.
Jen jsem nezkoušel úplné vypnutí všech zařízení v síti ke kterýmu došlo tu noc.
Chce to pevné nervy a nestrácet s tim krámem naději, protože co neni dnes může být zítra.
tato píše:Neviem načo a kedy zadávaš IP. V PC by si mal vytvoriť pracovnú skupinu a potom by si ho mal vidieť pod názvom, ktorý si zadáš pre pracovnú skupinu. Ešte si prekontroluj nastavenie firewallu ak nejaký máš, možno by pomohlo ho nachvíľu zakázať a potom zistíš či ti nebráni v prístupe on.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“