Nastavení Elevace a natočení LNB

Diskuze a nastavení Parabol , Sat. Motorů LNB snímačů.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
Nekromant
Nováček
Nováček

Nastavení Elevace a natočení LNB

Příspěvek od Nekromant »

Ahoj.Tak jsem po přečtení všech možných recenzí a prostudování disk. fór konečně objednal satelitní přijímač a parabolu.Zkusím ji nastavit sám,ale není mi jasné když má Astra 19,2° elevaci 32,0° a Astra 23,5° elevaci 31,7° kolik mám vlastně nastvavit na stupnici na parabole.To samý u natočení LNB-u jedný píšou LNB 4,5° a u druhý 1°.Tak jak to teda je? Díky předem

AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Elevace a natočení LNB

Příspěvek od grantec »

kedze raster na stupnici drziaka paraboly je 2°, myslim,ze niet co riesit, ze ? Jednoducho, ozaj spravny a optimalny uhol nastav pohladom na meraci pristroj, alebo obrazovku tv so zobrazenymi ukazovatelmi sily signalu. Detto skew (natocenie LNB) . Nechaj na 0 , nastav parabolu, dolad pootocenim LNB - rozdiel v tebe udavanom rozsahu na stupnici ukazovatela satelitneho prijimaca aj tak nezbadas :)

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

Aha to já netušil že je to dělený po dvou stupních.Bude to můj první satelit takže podobných přiblblých otázek se ode mně ještě asi párkrát dočkáte. :15:

AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

To je v pohode. Mne imponuje hlavne, ze si si dokazal sam najst potrebne parametre este pred kupou zariadenia. To sa ceni. Pytat sa je dovolene a dokonca aj doporucujem - ak nenajdes pre teba vhodnu odpoved. Takze-ked dojde zariadenie ,aspon napis , ako sa ti dari s instalaciou atd. :87:

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

No to jsem se tedy nahledal.Měl jsem tady v záložkách parametry AB IPBox 91HD,AZBOX Elite,Ferguson HF8900 HD a Topfield TF7700 HSCI.Porovnával jsem parametry,hledal podrobnosti a nakonec mi vyšel AZBOX Elite.Sice vzhledově nic moc,ale co všecko přehraje z harddisku to je neuvěřitelné.Kartu koupím Skylink,pokusím se nainstalovat MULTICAS abych nemusel kupovat čtečku Cryptoworks......a dál se uvidí.

Odpovědět

Zpět na „Paraboly , Sat. Motory a LNB snímače“