Motor A USALS....
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Privatman
- Nováček

Motor A USALS....
Koupil jsem si motor s USALS pro zjednodušení hledání satelitů. Vložil jsem si pozici v nastavení USALS. Nastavil parabolu podle pozice Astry. Ale nějak se ro rozjíždí. Astra Hotbird v poho ale čím dále, tím se více rozjíždí. Musím pnastavit na Diceq a doladit ručně. Nevím v čem je chyba. Čím dále od Astry, tak tím více to nesedí. Můsím včechny ostatní polohy dojíždět Diseqem a ukládat pozici. Koupil jsem nový motor s tím, že nebudu muset nic hledat, ale nějak mi to nechodí. Neporadí někdo co s tím.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor A USALS....
Nemáš správne nastavený motor. / vonku /

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
bene1
- Mírně pokročilý

konzola /stojan/ musi byt v presnej vodovahe!!!
AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
a LATITUDE na Tvojej zemepisnej šírke

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
bibibo
- Nováček

Zle nastavený nulový bod.
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Ještě snad to že USALS se nenastavují stupně a minuty ale stupně a desetiny stupňů. Takže třeba 17st. 30 min. se nastaví jako 17,5 (děleno 60 krát 100). Mě jde USALS přesně od obzoru k obzoru s motorem SG2100.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- Primo
- Mírně pokročilý

Je fakt, ze motor chodi s AzBoxHD spolehlive, takze chyba je v nastaveni na tve strane. Nastaveni podle nuloveho bodu se da obejit nastavenim podle signalu na Astra 19.2 nebo Hotbird 13, v nasich zemepisnych sirkach. Podminky pro spravne nastaveni motoru jsou jak ti radi kolegove:
1/ kolmost drzaku
2/ spravne nastaveni elevace na stupnici motoru a deklinace stupnici paraboly podle tabulek a zemepisne sirky.
Je dobre mit "zpetnou vazbu" mezi prijimacem a parabolou, tedy nejake spojeni mezi tim kdo parabolu nastavuje a tim kdo hlida uroven signalu, pokud nemas specialni nastavovaci pristroj. Ty lacine jsou nanic. Pokud to delam sam vyuzivam program Satfinder a Skystar2 kartu. Vystup teto kombinace je hlasovy signal, ktery prenasim PMR pojitky k parabole. Hodnotu azimutu a deklinace nastavuji na nejsilnejsi signal. Z tohoto duvodu jsem se tady v minulosti primlouval na vytvoreni pluginu na zvukovou indikaci signalu primo v AzBoxuHD.
1/ kolmost drzaku
2/ spravne nastaveni elevace na stupnici motoru a deklinace stupnici paraboly podle tabulek a zemepisne sirky.
Je dobre mit "zpetnou vazbu" mezi prijimacem a parabolou, tedy nejake spojeni mezi tim kdo parabolu nastavuje a tim kdo hlida uroven signalu, pokud nemas specialni nastavovaci pristroj. Ty lacine jsou nanic. Pokud to delam sam vyuzivam program Satfinder a Skystar2 kartu. Vystup teto kombinace je hlasovy signal, ktery prenasim PMR pojitky k parabole. Hodnotu azimutu a deklinace nastavuji na nejsilnejsi signal. Z tohoto duvodu jsem se tady v minulosti primlouval na vytvoreni pluginu na zvukovou indikaci signalu primo v AzBoxuHD.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
Privatman
- Nováček

Prabolu a motor mám nastavené správně. Jsem někde na 18,7 a tak jsem motor vynuloval a vložil správné Lat a Lon (50,1 a 18,7). Většinou to tady nastaví na nulový bod a potom jenom doladění paraboly. Ale pro Usals, když nastavím na nulový bod, a zadám Astru, tak o malý kousek poodjede. Tak jsem vložil Usals parametry, zadal Astru, motor i s parabolou jsem natočil na ideální sílu signálu při zapnuté Astře a potom jsem nastavil parabolu, tedy jenom úklon(elevaci). Po orbitě mi chodí dobře!!! Ale čím dále od astry, tak musím na jednotlivé satelity vždy kouset dojet a čím dál od Astry tím samozřejmě více. A to na obě strany West i East. Kde může být problém?
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Tak asi je to v motore.

-
Privatman
- Nováček

Jediné co mě napadá, jestli namám vložit do nastavení Usals jako elevaci místo 50.1 které nastavím pro držák motoru, jemon 41 teda deklinaci po nastavení motoru. Jinak motor jsem reklamoval z jiného důvodu než tady řeším.
-
Privatman
- Nováček

Tam mě jaště napadlo, nemohl být problém v setingu, který jsem měl tenkrát nastavený, požíval jsem GoGo list, a měl jsem problémy už s tím, že některé transpordéry na jednotlivých satelitech nefungovaly. Mohl by mít i tento seting vliv i na nastavení Usals a vytáčení motoru na pozice jednotlivých satelitů? Nyní používám seting přimo s dbf4all a transpordéry fungují všechny jak mají. Vyzkoušet mohu až přijde nový motor po reklamaci.
- libco
- Mírně pokročilý

Myslím, že toto hovorí samo za seba. Nemáš poriadne kolmo nastavený držiak.Privatman píše:Ale čím dále od astry, tak musím na jednotlivé satelity vždy kouset dojet a čím dál od Astry tím samozřejmě více. A to na obě strany West i East. Kde může být problém?
ICQ 563 123 279
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Když převezmeš setting od někoho a přepíšeš souřadnice USALS, tak to musí jít. Ta hodnota 50,1 je správně.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100