Problém s USB flash

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Nekromant
Nováček
Nováček

Problém s USB flash

Příspěvek od Nekromant »

Ještě nemám koupený externí disk tak jsem chtěl zkusit nhrávat na flashku.Mám A-DATA 2GB-FAT 32.Napíše mi to "Na zařízení nelze nahrávat".Pokud ji chci zformátovat v AZBOXu tak tento vytuhne a pomůže jenom vypnutí síťovým vypínačem.Přitom když na Flasku nahraju film nebo MP3 v PC a šoupnu ji do AZBOXu tak mi to taky nikde nic neukáže.Složky movie,music,picture jsou prázdný.Pokud vlezu v MENU do položky PAMĚŤ tak mi to ukazuje správně obsazené i neobsazené místo.
Děkuji všem předem za rady a připomínky co dělám blbě.Mám přístroj zapojený druhý den tak buďte prosím shovívaví.Jinak musím uznat že je to super mašinka a kupodivu jsem zvládnul sám nastavit parabolu a naladit programy.

AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s USB flash

Příspěvek od libco »

Nekromant píše:Ještě nemám koupený externí disk tak jsem chtěl zkusit nhrávat na flashku.Mám A-DATA 2GB-FAT 32.Napíše mi to "Na zařízení nelze nahrávat".Pokud ji chci zformátovat v AZBOXu tak tento vytuhne a pomůže jenom vypnutí síťovým vypínačem.Přitom když na Flasku nahraju film nebo MP3 v PC a šoupnu ji do AZBOXu tak mi to taky nikde nic neukáže.Složky movie,music,picture jsou prázdný.Pokud vlezu v MENU do položky PAMĚŤ tak mi to ukazuje správně obsazené i neobsazené místo.
Děkuji všem předem za rady a připomínky co dělám blbě.Mám přístroj zapojený druhý den tak buďte prosím shovívaví.Jinak musím uznat že je to super mašinka a kupodivu jsem zvládnul sám nastavit parabolu a naladit programy.
Nemám ešte ten box, ale kým sa ozvú skalný, vyskúšaj najprv zastrčiť USB do boxu a až potom ho zapnúť. Možno už potom pôjde sformátovať v pohode.

ICQ 563 123 279
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

To už jsem taky zkoušel.Nejde

AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Nekromant píše:To už jsem taky zkoušel.Nejde
Vedel by si ho v PC naformátovať na ext3?

ICQ 563 123 279
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

Jo mám tady SLAX který jde spustit z CD tak to zkusím.Ale přece jenom radši bych ho provozoval ve FAT kvůli kompatibilitě s Win

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Nekromant píše:Jo mám tady SLAX který jde spustit z CD tak to zkusím.Ale přece jenom radši bych ho provozoval ve FAT kvůli kompatibilitě s Win
Ešte raz pripomínam, že box zatiaľ nemám, ale logicky by to malo fungovať, keď je v ňom linux. Prečítať vie aj FAT32, ale či tam vie aj zapísať........
A čo sa týka kompability s win, nie je problém, vložíš USB do PC a keď ho dáš otvoriť, navrhne ti hneď formátovanie.
Asi ti ide o uloženie filmov do PC, to urobíš cez FTP total commander.

ICQ 563 123 279
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

Měl by umět FAT 32 psát i číst a dokonce i číst NTFS.Jde mi o to až si koupím HDD abych mohl na něj kopírovat DivX co mám v PC a AZBOX používat jako přehrávač (a samozřejmě přehrávat i filmy nahrané ze satelitu).
Jsem právě v SLAXu ale zformátovat flashku je nad moje síly.Já jsem spíš klikací typ a jak na něco kliknu pravým myšítkem a neobjeví se možnost ZFORMÁTOVAT tak jsem mimo.Každopádně díky za snahu a přeju s budoucím AZBOXEM mnoho úspěchů.Já se s ním teda rozhodně nenudím (akorát manželka drobek vyšiluježe do toho pořád čumím)

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Nekromant píše:Měl by umět FAT 32 psát i číst a dokonce i číst NTFS.Jde mi o to až si koupím HDD abych mohl na něj kopírovat DivX co mám v PC a AZBOX používat jako přehrávač (a samozřejmě přehrávat i filmy nahrané ze satelitu).
Jsem právě v SLAXu ale zformátovat flashku je nad moje síly.Já jsem spíš klikací typ a jak na něco kliknu pravým myšítkem a neobjeví se možnost ZFORMÁTOVAT tak jsem mimo.Každopádně díky za snahu a přeju s budoucím AZBOXEM mnoho úspěchů.Já se s ním teda rozhodně nenudím (akorát manželka drobek vyšiluježe do toho pořád čumím)
Neboj, tiež mám manželku. :cry:
Len tak pre zaujímavosť, prečítaj si niečo v tomto vlákne.

ICQ 563 123 279
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)

najprv precitat forum, a ak nenadete, az potom zakladat novu temu...

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Mám na teba otázku.
Máš skúsenosť s čítaním karty v boxe a zároveň share z CCcam serveru? To znamená, že by minimálne museli ísť spolu Newcs a CCcam, aj keď zatiaľ mám info, že CCcam nevie čítať zo serveru Newcs.

Hergot, tvoj nick som už nieke videl, len si neviem spomenúť.

Sorry, nebol to monkus ale MONK. :D
Naposledy upravil(a) libco dne 11 črc 2009, 22:17, celkem upraveno 2 x.

ICQ 563 123 279
Nekromant
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nekromant »

monkus píše:tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)

No Linuxovým přkazům jsem se právě snažil vyhnout.Jak začnou ty zkratky a příkazy mmkfs.ext3 /dev/hdb1 tak absolutně nechápu o co GO.Jestli to mám někam napsat a kam vůbec nebo co s tím.......Prostě zastrčit Flashku do USB,přes FTP ji najít,něco na ní zkopírovat tnebo červeným tlačítkem na ovladači nahrát to jo.Asi jsem si to představoval moc jednoduše :51:

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Nekromant píše:
monkus píše:tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)

No Linuxovým přkazům jsem se právě snažil vyhnout.Jak začnou ty zkratky a příkazy mmkfs.ext3 /dev/hdb1 tak absolutně nechápu o co GO.Jestli to mám někam napsat a kam vůbec nebo co s tím.......Prostě zastrčit Flashku do USB,přes FTP ji najít,něco na ní zkopírovat tnebo červeným tlačítkem na ovladači nahrát to jo.Asi jsem si to představoval moc jednoduše :51:
Neboj, ono to pôjde presne ako píšeš, len všetko je zatiaľ beta verzia. :D
S tým držiakom (20kg) si ma dostal, si kamarát. :D :46:

ICQ 563 123 279
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

to je tak, ked si uplny nelinuxak kupi linuxovy reciever ....

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

monkus píše:to je tak, ked si uplny nelinuxak kupi linuxovy reciever ....
Len keby takých nebola väčšina, tak výrobca skrachuje. :D

ICQ 563 123 279
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

myslim, ze od beta testerov sa nieco ocakavalo ...

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“