Problém s USB flash
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Nekromant
- Nováček

Problém s USB flash
Ještě nemám koupený externí disk tak jsem chtěl zkusit nhrávat na flashku.Mám A-DATA 2GB-FAT 32.Napíše mi to "Na zařízení nelze nahrávat".Pokud ji chci zformátovat v AZBOXu tak tento vytuhne a pomůže jenom vypnutí síťovým vypínačem.Přitom když na Flasku nahraju film nebo MP3 v PC a šoupnu ji do AZBOXu tak mi to taky nikde nic neukáže.Složky movie,music,picture jsou prázdný.Pokud vlezu v MENU do položky PAMĚŤ tak mi to ukazuje správně obsazené i neobsazené místo.
Děkuji všem předem za rady a připomínky co dělám blbě.Mám přístroj zapojený druhý den tak buďte prosím shovívaví.Jinak musím uznat že je to super mašinka a kupodivu jsem zvládnul sám nastavit parabolu a naladit programy.
Děkuji všem předem za rady a připomínky co dělám blbě.Mám přístroj zapojený druhý den tak buďte prosím shovívaví.Jinak musím uznat že je to super mašinka a kupodivu jsem zvládnul sám nastavit parabolu a naladit programy.
AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
- libco
- Mírně pokročilý

Re: Problém s USB flash
Nemám ešte ten box, ale kým sa ozvú skalný, vyskúšaj najprv zastrčiť USB do boxu a až potom ho zapnúť. Možno už potom pôjde sformátovať v pohode.Nekromant píše:Ještě nemám koupený externí disk tak jsem chtěl zkusit nhrávat na flashku.Mám A-DATA 2GB-FAT 32.Napíše mi to "Na zařízení nelze nahrávat".Pokud ji chci zformátovat v AZBOXu tak tento vytuhne a pomůže jenom vypnutí síťovým vypínačem.Přitom když na Flasku nahraju film nebo MP3 v PC a šoupnu ji do AZBOXu tak mi to taky nikde nic neukáže.Složky movie,music,picture jsou prázdný.Pokud vlezu v MENU do položky PAMĚŤ tak mi to ukazuje správně obsazené i neobsazené místo.
ICQ 563 123 279
-
Nekromant
- Nováček

To už jsem taky zkoušel.Nejde
AZBOX Elite HD,Emme Esse 90,Astra 19.2+23.5,držák na parabolu vlastní výroby asi 20kg
- libco
- Mírně pokročilý

Vedel by si ho v PC naformátovať na ext3?Nekromant píše:To už jsem taky zkoušel.Nejde
ICQ 563 123 279
-
Nekromant
- Nováček

Jo mám tady SLAX který jde spustit z CD tak to zkusím.Ale přece jenom radši bych ho provozoval ve FAT kvůli kompatibilitě s Win
- libco
- Mírně pokročilý

Ešte raz pripomínam, že box zatiaľ nemám, ale logicky by to malo fungovať, keď je v ňom linux. Prečítať vie aj FAT32, ale či tam vie aj zapísať........Nekromant píše:Jo mám tady SLAX který jde spustit z CD tak to zkusím.Ale přece jenom radši bych ho provozoval ve FAT kvůli kompatibilitě s Win
A čo sa týka kompability s win, nie je problém, vložíš USB do PC a keď ho dáš otvoriť, navrhne ti hneď formátovanie.
Asi ti ide o uloženie filmov do PC, to urobíš cez FTP total commander.
ICQ 563 123 279
-
Nekromant
- Nováček

Měl by umět FAT 32 psát i číst a dokonce i číst NTFS.Jde mi o to až si koupím HDD abych mohl na něj kopírovat DivX co mám v PC a AZBOX používat jako přehrávač (a samozřejmě přehrávat i filmy nahrané ze satelitu).
Jsem právě v SLAXu ale zformátovat flashku je nad moje síly.Já jsem spíš klikací typ a jak na něco kliknu pravým myšítkem a neobjeví se možnost ZFORMÁTOVAT tak jsem mimo.Každopádně díky za snahu a přeju s budoucím AZBOXEM mnoho úspěchů.Já se s ním teda rozhodně nenudím (akorát manželka drobek vyšiluježe do toho pořád čumím)
Jsem právě v SLAXu ale zformátovat flashku je nad moje síly.Já jsem spíš klikací typ a jak na něco kliknu pravým myšítkem a neobjeví se možnost ZFORMÁTOVAT tak jsem mimo.Každopádně díky za snahu a přeju s budoucím AZBOXEM mnoho úspěchů.Já se s ním teda rozhodně nenudím (akorát manželka drobek vyšiluježe do toho pořád čumím)
- libco
- Mírně pokročilý

Neboj, tiež mám manželku.Nekromant píše:Měl by umět FAT 32 psát i číst a dokonce i číst NTFS.Jde mi o to až si koupím HDD abych mohl na něj kopírovat DivX co mám v PC a AZBOX používat jako přehrávač (a samozřejmě přehrávat i filmy nahrané ze satelitu).
Len tak pre zaujímavosť, prečítaj si niečo v tomto vlákne.
ICQ 563 123 279
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)
najprv precitat forum, a ak nenadete, az potom zakladat novu temu...
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- libco
- Mírně pokročilý

Mám na teba otázku.
Máš skúsenosť s čítaním karty v boxe a zároveň share z CCcam serveru? To znamená, že by minimálne museli ísť spolu Newcs a CCcam, aj keď zatiaľ mám info, že CCcam nevie čítať zo serveru Newcs.
Hergot, tvoj nick som už nieke videl, len si neviem spomenúť.
Sorry, nebol to monkus ale MONK.
Máš skúsenosť s čítaním karty v boxe a zároveň share z CCcam serveru? To znamená, že by minimálne museli ísť spolu Newcs a CCcam, aj keď zatiaľ mám info, že CCcam nevie čítať zo serveru Newcs.
Hergot, tvoj nick som už nieke videl, len si neviem spomenúť.
Sorry, nebol to monkus ale MONK.
Naposledy upravil(a) libco dne 11 črc 2009, 22:17, celkem upraveno 2 x.
ICQ 563 123 279
-
Nekromant
- Nováček

No Linuxovým přkazům jsem se právě snažil vyhnout.Jak začnou ty zkratky a příkazy mmkfs.ext3 /dev/hdb1 tak absolutně nechápu o co GO.Jestli to mám někam napsat a kam vůbec nebo co s tím.......Prostě zastrčit Flashku do USB,přes FTP ji najít,něco na ní zkopírovat tnebo červeným tlačítkem na ovladači nahrát to jo.Asi jsem si to představoval moc jednodušemonkus píše:tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)
- libco
- Mírně pokročilý

Neboj, ono to pôjde presne ako píšeš, len všetko je zatiaľ beta verzia.Nekromant píše:No Linuxovým přkazům jsem se právě snažil vyhnout.Jak začnou ty zkratky a příkazy mmkfs.ext3 /dev/hdb1 tak absolutně nechápu o co GO.Jestli to mám někam napsat a kam vůbec nebo co s tím.......Prostě zastrčit Flashku do USB,přes FTP ji najít,něco na ní zkopírovat tnebo červeným tlačítkem na ovladači nahrát to jo.Asi jsem si to představoval moc jednodušemonkus píše:tato tema sa tu riesila uz x-krat (napr. http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3426)
S tým držiakom (20kg) si ma dostal, si kamarát.
ICQ 563 123 279
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
to je tak, ked si uplny nelinuxak kupi linuxovy reciever ....
- libco
- Mírně pokročilý

Len keby takých nebola väčšina, tak výrobca skrachuje.monkus píše:to je tak, ked si uplny nelinuxak kupi linuxovy reciever ....
ICQ 563 123 279
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
myslim, ze od beta testerov sa nieco ocakavalo ...