Skusenosti s nahravanim

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

dugi
Nováček
Nováček

Skusenosti s nahravanim

Příspěvek od dugi »

Skusal som nahravat z roznych stanic, kodovane aj volne.
Napr. Filmbox HD alebo Animal Planet ide super.

Je to zvlastne, ine - cudzie mpeg2 v pc mi prehra a vlastne nechce.
Na vlastne nahravky pise "nepodporovano" alebo su tam len prazdne subory alebo ide obraz bez zvuku.

Ale Ct4 Sport alebo ine stanice mi nechce prehrat ani cez prijimac ani cez pc.
Nie je nejaka moznost, aby to nahral AZbox v rovnakom formate ?
Hoci s nizsou kvalitou.

Zrejme to nebude stihat, kedze procak bude zabity uz samotnym spracovanim signalu...

Beam Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Skusenosti s nahravanim

Příspěvek od Beam »

jedno je MPEG4 (HD), druhy je MPEG2
Doufam ze AzBox nahrava co mu prijde a ne ze to nejak konvertuje, takze ne, neslo by to mit ve stejnej formatu.

AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

mas vo windowsoch vsetky kodeky? doporucujem k-lite codec pack. hod to do googlu. v prijimaci mi prehrava vsetko, co nahram. jedine co mam ja problem, ked si prekopirujem nahraty film do movies ako subor, tak mi nefunguje zvuk.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

Dik. Hmm a daju sa nejak refreshnut kodeky aj v prijimaci ?

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ano, kazdym novym firmwarom :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
dugi
Nováček
Nováček

Příspěvek od dugi »

Hmm, takze som to odskusal.

- nahral som na starsi USB klub, obraz bol trhany (zrejme nestacil zapisovat?).
- nahral som na PATA disk cez USB suflik a videa dopadli ako som pisal vyssie,
- nahral som na USB Corsair vo FAT32 - nechcelo nahravat

a na preformatovany USB Corsair na EXT2 idu aj MPEG2 aj MPEG4.

Cize je to jednoznacne od toho aky HW a v akom formate mu pripojime.

Ak mu "nechuti", tak sa tvari, ze nahrava, ale asi nie tak ako sme chceli.

obrousek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od obrousek »

Skusal som nahravat zaujimave to je. Ked sa idem pozriet na to cez folder manager a v recordoch kliknem na nahravku, tak mi ide bez zvuku. A ked som normalne v okne pri beznom pozerani satelitu, dam si podrobne menu/zoznam nahravok a vyberem ju, tak vsetko ide jak ma aj zo zvukom. Nerozumiem preco.

DM800
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Elaborujem trocha s nahravanim, som celkom spokojny (aj EPG funguje - az na tu casovu presnost zaciatku nahravky)...
Avsak vsimol som si, ze film ktory mal mat zvuk Dolby Digital mi nahralo ako stereo.
Nahraval som z d**i tv, je mozne, ze dany provider ponuka len stereo zvuk?
Alebo mam nieco nespravne nastavene, pretoze ked som po nahravke kontroloval subor.ts v programe MediaInfo tak len 2 kanaly :90:
Vdaka za vase postrehy...

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

romko1 píše:Elaborujem trocha s nahravanim, som celkom spokojny (aj EPG funguje - az na tu casovu presnost zaciatku nahravky)...
Avsak vsimol som si, ze film ktory mal mat zvuk Dolby Digital mi nahralo ako stereo.
Alebo mam nieco nespravne nastavene, pretoze ked som po nahravke kontroloval subor.ts v programe MediaInfo tak len 2 kanaly :90:
Digi TV a Dolby digital? Ti ještě ani neví co je to 16:9, neumí to přepínat signálem WSS a všechno vysílají jako letterbox na 420 řádcích. Buď rád že umí barvu. :razz:

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
old_tux
Nováček
Nováček

Příspěvek od old_tux »

Nevíte čím se dá nejlépe zpracovat HD streamy z Azboxu *.ts, myslím tím sestříhat začátky a konce, reklamu. Ono to sice přehraje vlc perfektně, ale lepe je z toho udělat nějakou matrošku.

Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
old_tux
Nováček
Nováček

Příspěvek od old_tux »

romko1 píše:Elaborujem trocha s nahravanim, som celkom spokojny (aj EPG funguje - az na tu casovu presnost zaciatku nahravky)...
Romko proboha cigi tv je nejhořší provider u nás, co se týče kvality a to ani nemluvím o servisu a přístupu k zákazníkovi. Byl jsem klient, takže vím o čem mluvím. Hrůza a děs. Kup si kartu na skylink a budeš určitě více spokojený než s parodií na kvalitní sat signál ala cigi.

Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

old_tux píše:
Romko proboha cigi tv je nejhořší provider u nás, co se týče kvality a to ani nemluvím o servisu a přístupu k zákazníkovi. Byl jsem klient, takže vím o čem mluvím. Hrůza a děs. Kup si kartu na skylink a budeš určitě více spokojený než s parodií na kvalitní sat signál ala cigi.
Old_tux: ja viem... mam aj kartu, ale na cigi tv su stanice, ktore bohuzial na karte nie su a zaujal ma na zaciatku filmu napis DD... tak ma zaujimalo ze ci len stereo ide... a bohuzial asi len stereo a ako kolega napisal mozme byt radi, ze farebne... ;)

Co sa tyka editacie (strihania, upravy ts suborov) ma najviac zaujal soft: TMPGEnc 4 XPress, prip. VideoReDo 3.

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
pneumat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pneumat »

Chcel by som sa spytat ci mate niekto podobny problem.
Mam AZBOX HD Elite, posledny fw 3877, nahodenu zalohu pluginov od dempseyho a pri nahravani napr. z Markizy mi po nejakych par sekundach zasekne obraz, ikonka nahravania na boxe sa toci a po nejakej minute sa obraz znova rozbehne. Ked pozriem nahraty subor, zaciatok je nahraty dobre ale po tom seku je seknuty aj obraz v nahravke az po rozbehnutie sa obrazu, kedy zase nahravka bezi dalej.
USB mam nejaky apacer 1GB, skusal som naformatovat na FAT32 aj ext3, vysledok ten isty.

Chcem sa len uistit ci to podla vas je pomalou rychlostou zapisu na USB, alebo viete o inom probleme?

95cm, SG2100, DM800 HD(clone),1GB USB
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

V prvom rade máš chudiatko USB.
V druhom rade mgcamd s povolenými zápismi nenahráva / treba použiť zálohu bez zápisov

Edit: S MultiCASom na nejaký normálny USB / najlepšie HDD / sa nahráva normálne

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“