zdravim,
musim vymenit parabolu a mam dve moznosti.
pozinc za 300kc a hlinik za 1000kc.
stoji ten hlinik za to? firma mi rika ze pozink zasem
strati vlastnosti kladne pro prijimani.
dekji za info.
m.
hlinik neb pozink
Moderátor: 005jon
- condor
- Nováček

Re: hlinik neb pozink
ale ten superexpert z tej firmmi Ti nepovedal preco,tazko bi hladal odpoved.Rozdiel je tam len vo vahe a v cene,aj auta z pozinkovanov karoseriov maju garanciu 10 az 12 rokov proti prehrdzaveniu
-
mike68
- Nováček

dik za odpoved. v tomto jsu novacek a jsem vdecny za odpoved.
jeste jeden dotaz, planuji 2-druzic. pripojeni, je nejaky rozdil mezi
velikosti? 85cm je jedna velikost. co je doporucena velikost?
dik dopredu...
dik dopredu...
- libco
- Mírně pokročilý

Ak chceš na jednu parabolu družicu 30W a 45A, tak by asi musela mať priemer 7 metrov.mike68 píše:dik za odpoved. v tomto jsu novacek a jsem vdecny za odpoved.
dik dopredu...
Napíš presne čo chceš, inakšie je odpoveť taká, akú si dostal.
ICQ 563 123 279
-
vlado.ucho
- Nováček

Samozrejme, že na danú otázku nie je jednoduchá odpoveď, lebo káždá z uvedených parabol má svoje klady a zápory.Plechová je ťažšia o niekoľko kilo oproti hliníkovej,plechová lepšie odoláva nárazom vetra a tým deformáciám,čím si dlhšie zachováva príjmové vlastnosti.Plechová,hoci aj pozinkovaná po piatich rokoch stráca povrchovú úpravu vplivom poveternostných podmienok,čím si vyžaduje povrchovú úpravu obnovovať.Plechová zavesená na natáčacom motore ničí po krátkom čase prevody a tým aj presnosť natáčania,ale to až od rozmeru 100cm a viac.Hliníková je ľahšia,nepotrebuje dodatočnú povrchovú opravu,nezaťažuje tak motor na natáčanie,lahšie sa s ňou narába pri montáži.Nevýhoda je,že pri prudkých nárazových vetroch sa ľahšie v mieste úchytu zdeformuje a tým stratí dobré príjmové podmienky,ale to až časom.Preto je len na tebe pre ktorú sa rozhodneš.Doporučná veľkosť praboly je minimálne 80 cm a viac a ak chceš chytať viac satelitov, tak si zaobstaraj motor a máš problém vyriešený,tak ako ja.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
-
mike68
- Nováček

- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hlinikova parabola ma este jednu neprijemnu vlastnost. Kym samotna parabola je skutocne zo zliatiny hlinika, drziak na nej je uz zelezny. Co by sice nevadilo, ale vzhladom na vyrazne odlisne fizykalno- mechanicke vlastnosti oboch kovov, pri zmene teploty dochadza k deformacii paraboly (prudky mraz, prudke oteplenie... ) Jednoducho - oba kovy nereaguju rovnako na zmenu teploty, co pri upevneni paraboly bez distancnych podloziek k uchytu, znamena zmenu tvaru a co asi tak zmeni tvar skor ? hlinik,alebo zelezo ?. Nikde som taketo podlozky k hlinikovym parabolam nevidel prilozene a pritom ich mozu nahradit obycajne silikonove podlozky M10 . Vtedy ma AL parabola aj "spravny zvuk" pri poklepani a dostatocnu volu pri prudkych zmenach teploty.
Len pripomeniem, ze Kovosat kedysi prikladal aj k zeleznym parabolam aspon gumene podlozky - oni o tomto jave vedeli pred x rokmi. Preto su ich paraboly este stale funkcne a maju rovnake vlastnosti ,ako v case montaze.
Len pripomeniem, ze Kovosat kedysi prikladal aj k zeleznym parabolam aspon gumene podlozky - oni o tomto jave vedeli pred x rokmi. Preto su ich paraboly este stale funkcne a maju rovnake vlastnosti ,ako v case montaze.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00