Napajacie napatie a AZbox

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Napajacie napatie a AZbox

Příspěvek od grantec »

Skuste, prosim Vas, ti, co mate problem so spolahlivostou AZboxu nejak zistit napajacia napatie v zasuvke , z ktorej AZbox napajate.
Ja mam vsetky prijimace cez Huga (Hugo je moj zalozak :) ) , ale stretol som sa uz s pripadmi, ked mrznutie bolo sposobene kolisanim napajania, dlhodobim nizkym napajacim napatim atd atd . Chcel by som nejaky spolahlivy prehlad ziskat . Dakujem.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Napajacie napatie a AZbox

Příspěvek od visper »

Mohu zjistit, mám tady regulační trafo. Ale myslím si, že napájecím napětím to nebude, protože tyto typy spínaných zdrojů mají obrovský rozsah regulace a pracují bez přepínání kdekoliv na světě. Premium má ve specifikaci 90-240V. Taky mne zajímá proč někdo má problémy se stabilitou a někdo (třeba já) nemá. Napadlo mne jestli se nemůže zatáhnout nějaké rušení třeba LAN kabelem (rozdíl zemí). Já používám výhradně wifi.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
obrousek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od obrousek »

visper píše:Mohu zjistit, mám tady regulační trafo. Ale myslím si, že napájecím napětím to nebude,.
Mne ide premium celkom dobre,ale dnes som mal pekelny den. Asi 6x ztuhol. sekol obraz a na display pisalo LOAD... a tak ostal. Potom som ho cez dialkovy resetol a vypisalo BOOTING a tak ostal seknuty. Nechapem. Znova reset a potom nabehol. Dnes asi 6 x cez den.(manzelka uz nema pochopenie a ze ona chce naspat echosmart, sakra..) fm mam 2371, zatial som nemal vaznejsi problem.(neratam 1x denne restart) Zeby to kolisanie napatia?

DM800
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

grantec píše:Skuste, prosim Vas, ti, co mate problem so spolahlivostou AZboxu nejak zistit napajacia napatie v zasuvke , z ktorej AZbox napajate.
Ja mam vsetky prijimace cez Huga (Hugo je moj zalozak :) ) , ale stretol som sa uz s pripadmi, ked mrznutie bolo sposobene kolisanim napajania, dlhodobim nizkym napajacim napatim atd atd . Chcel by som nejaky spolahlivy prehlad ziskat . Dakujem.
Hugo je offline, line-interactive alebo online ?

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Hugo je online ale kazdu chvilu cvaka . potom mi soft napise ze bol Black out - skoro ako ked nebol plyn :)

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ja mam veci pripojene do mge protection box-u, a ci mi verite, alebo nie, mne premium nemrzne, nepada, neblbne. prepatovu ochranu pouzivam koli nestabilnej el. sieti, ktoru mi v novostavbe (!!!) spravili pani elektrikari z vychodu slovenska :-(

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
obrousek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od obrousek »

monkus píše:ja mam veci pripojene do mge protection box-u, a ci mi verite, alebo nie, mne premium nemrzne, nepada, neblbne.-(
Tak to otestujem z nejakym zaloznym zdrojom a uvidim, ci je v tom problem..

DM800
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

monkus píše:ja mam veci pripojene do mge protection box-u, a ci mi verite, alebo nie, mne premium nemrzne, nepada, neblbne. prepatovu ochranu pouzivam koli nestabilnej el. sieti, ktoru mi v novostavbe (!!!) spravili pani elektrikari z vychodu slovenska :-(
Musím sa Ti poďakovať, že používaš zariadenie značky MGE pretože sú to produkty našej firmy. :)
Prepäťovka však v prípade poklesu napájania nedokáže dostať napätie na správnu úroveň. Online UPS je najlepšia technológia ale málo kto si to môže doma dovoliť lebo online UPS je dvojitá konverzia a to znamená, že viac kúry, ide ventilátor atď. Volil by som UPS line-interactive.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“