Zvuk a podporované formáty videa

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zvuk a podporované formáty videa

Příspěvek od ltrejbal »

grantec píše:je to peklo, ale ignoruje user nastavenia - ale robia to aj ine linux prijimace.
Kdyby alespon na DO bylo nejake tlacitko, kterym se to jednoduse prepne. Ale behat po tom menu je fakt strasne.
Planuju koupit nejaky lepsi DO od Logitechu (asi Harmony 895), tak treba to pujde vyresit nejaky makrem.

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

nemusíš do menu zvu přece na rychlovku přepínáš žlutým čudlem ne? a jako default není potřeba mít nastaveno ac3

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

danmark píše:nemusíš do menu zvu přece na rychlovku přepínáš žlutým čudlem ne? a jako default není potřeba mít nastaveno ac3
No ale stejne musis pouzit jeste sipky/kurzor nahoru dolu a potvrdit. Ja mluvil o tlacitku klasickeho "sekvencniho" precvakavani.
Ale to nastaveni je dobra rada. Dal jsem v nastaveni Off (druha volba misto AC3) a jiz to drzi cestinu. Ocekavam, ze to jinde bude zase opacne :-(((

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Pokracujem v skusani a testovani STB na FW. 2371 (neviem ako na starsich FW).. a zistil som, ze mi neprehra audio subory wma....nic neurobi... :90:
Dalsi video format - wmv mi STB vypise, ze nepodporovany kodek...
Kolega predo mnou sa tu vyjadril, ze su rozdielne verzie wmv...tak neviem....

Ake mate vy skusenosti s prehravanim wma a wmv suborov?
:confused: Vdaka.

PS: Druha moznost je previest nejakym free wma to mp3 konvertorom dane subory do formatu mp3.... to iste urobit s wmv subormi do ineho formatu...

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

wmv 7,8,9 . Najnarocnejsi na vypocet je v9 . Poznat to aj pri nastavovani prekreslovania na grafike. Presnu info o verzii kodeku ti poskytne windows program mediainfo -je tu :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 104&t=3142
Priznam sa, mam len skusobny film (cca 3 min) vo wmv9 . Ale uz som ho davno nepouzil.
Tazkew- ked uz testujes, skus aj podrobne info o konkretnej verzii .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

Zdravim,

zohnal som mkv-cko s velmi vysokym datovy tokom (cca. 8000kb/s) a ide mi len zvuk... obraz je cierny...stretli ste sa s tym? Mam posledny fw...
Vdaka za odpoved.

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

pánové, když se točíte kolem toho zvuku 5.1. Funguje někomu nějaký satelit HD v 5.1?
Myslel jsem, že aspoň ASTRA HD test to bude vysílat, je tam možnost AC3(S), ale leze mi jen stereo. Toto je i u všech ostatních HD, které jsou volně přístupné včetně našich. Že by to (S) znamenalo stereo?

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
ocino
Nováček
Nováček

Příspěvek od ocino »

funguje bez problemu Brava HD. / mam to napojene cez optiku /

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

a můžeš prosím zkusit tu Astru HD Test, zda ti tam také 5.1 pojede?

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
ocino
Nováček
Nováček

Příspěvek od ocino »

vysiela len stereo / Astra HD Demo /

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

díky, takže označení AC3(S) znamená stereo? Jak je označen zvuk 5.1, co přijímáš?

ocino
Nováček
Nováček

Příspěvek od ocino »

na KD Home filmoch AC3

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

romko1 píše:Zdravim,

zohnal som mkv-cko s velmi vysokym datovy tokom (cca. 8000kb/s) a ide mi len zvuk... obraz je cierny...stretli ste sa s tym? Mam posledny fw...
Vdaka za odpoved.
To není vysokým tokem, mě jdou i 12Mbits. Je to tím že autoři mají moc volnosti a mohou na tom kodéru nakroutit co je napadne. Měl by někdo konečně praštit do stolu a nařídit jak by mělo mkv vypadat, jinak se nikdy nedomluvíme. Většina mkv možná 80 procent mi jde.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

jarsou píše:díky, takže označení AC3(S) znamená stereo? Jak je označen zvuk 5.1, co přijímáš?
AC3 = DD = Dolby Digitál. Ale Dolby Digitál může být 1.0 (mono), 2.0(stereo), 4.0, 5.0, 5.1. Takže když přepneš na AC3 tak máš možnost poslouchat 5.1 ale až to tam vysílatel pustí (jen u některých pořadů).

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
ocino
Nováček
Nováček

Příspěvek od ocino »

presne tak, ale funguje bez problemov

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“