Zvuk a podporované formáty videa

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

jarsou
Nováček
Nováček

Re: Zvuk a podporované formáty videa

Příspěvek od jarsou »

Aby také zaznělo něco pozitivního. Myslel jsem, že Dolby se dá vysílat jen při HD televizi, ale např. Select Kino jej u některých filmů vysílá a kupodivu to i funguje. Paráda!!!!! :92:

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

DD audio stopa je např. i u HBO (CSlink+skylink) na 23,5st, tp:11875.00 H , akorát jsem během 20test dní neměl štěstí na film u kterého by to bylo, ale myslím, že i tam to pojede

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Teď HBO pustili na měsíc zdarma, tak uvidíme, jestli něco chytnem...
Ale je to paráda, zrovna koukám na Bonda.... :31:

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Nejvíc 5.1 asi dávala Premiera HD, ale bohužel se rozhodla EMU opustit :42:

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

visper píše:Nejvíc 5.1 asi dávala Premiera HD, ale bohužel se rozhodla EMU opustit :42:
Ono někdy jelo nějaké HD i na EMU :?:

Jarsou: bohužel jen u CSlinku a ne u Skylinku :sad:

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Hm, tak mne radost trochu přešla. Nahrál jsem toho Bonda, ale při přehrávání jede jen stereo a nikde mi to nenabízí zvukové stopy. Jsou vůbec nahrané? Dá se někde AC pro přehrávání zapnout?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

jarsou píše:Hm, tak mne radost trochu přešla. Nahrál jsem toho Bonda, ale při přehrávání jede jen stereo a nikde mi to nenabízí zvukové stopy. Jsou vůbec nahrané? Dá se někde AC pro přehrávání zapnout?
Asi nedají. To je bohužel nedostatek Azboxu. Jiné stroje nahrávají celý stream včetně všech zvukových stop, titulků i teletextu.
Shibal: to víš že jo, ještě docela nedávno šlo v emu celý paket Premiere včetně HD a taky šlo ORF1HD. Nic netrvá věčně.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Odpovím si sám. Začal jsem nahrávat při stereo a pak zapnul AC. Na telce AC běželo, ale nenahraje se. Když se al zapne AC před spuštěním nahrávání, tak pak běž i z nahraného...
To jsou věci...

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Tak teď jsem dělal pokusy, takže čím začne nahrávání, tím to jede celé bez ohledu na to, jestli se během nahrávání zvuk přepíná či nikoli. No jo, ale jak mu říci při naprogramovaném spouštění, že má začít s AC, pokud je vysíláno a nikoliv stereo?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

jarsou píše:Tak teď jsem dělal pokusy, takže čím začne nahrávání, tím to jede celé bez ohledu na to, jestli se během nahrávání zvuk přepíná či nikoli. No jo, ale jak mu říci při naprogramovaném spouštění, že má začít s AC, pokud je vysíláno a nikoliv stereo?
A když dáš v hlavním menu AC3 jako default? Nemám to před sebou ale něco takového tam je.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Jo, to tam je, ale problém je v tom, že, jak jsem koukal, takpřed tím Bondem bylo jen stereo a teprve s filmem se zaplo AC3. A jestliže se nahrávání spustí o chvilku dříve, tak už se to nepřepne... Ale to je maličkost proti jiným problémům. Například, když se můj disk uspí, tak někdy ho to probudí, ale někdy se kousne tak, že pomůže jen restart. Ale o tom psali v přehledu disků, že to zrovna on dělá. Takže se budeme těšin na další verzi firmware, postupně, pokud to chlapci nezabalí, tak to jistě odstraní. Je na tom fakt ještě mooooc práce, než to bude podle všech požadavků bezchybně fungovat.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Tak teď běží na HBO film Moondance Alexander a 5.1 z toho leze. Zajímavé je, že AC3 má poloviční sílu signálu než stereo a jak z českého tak z anglického sterea leze čeština...
Na HB02 dávaly Pottera, ale tam AC3 vůbec nebylo. Škoda... Jo, přijímám CS-Link...

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“