AZ Box Elite - vhodny ako rodinny STB (ANO moja skusenost)?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
technak
- Nováček

AZ Box Elite - vhodny ako rodinny STB (ANO moja skusenost)?
som tesne pred kupou ... ale predsa by som vas chcel poziadat o vase nazory (hlavne tych co ho uz maju doma).
Poziadavky rodinny:
- sledovanie czlnk, sklnk, upc - mgcamd klient. Ako je na tom sucasny FW ? Kolko restartov / zamrznuti mozem predpokladat za vikend ?
Co sa tyka nastavenia myslim, ze to zvladnem podla toho co som tu precital a ked to bude fungovat tak uz to necham na pokoji ... az pokial sa tu nedocitam ze sa oplati upgradovat. (preto ten doraz na rodinny stb :-)
Vdaka.
Poziadavky rodinny:
- sledovanie czlnk, sklnk, upc - mgcamd klient. Ako je na tom sucasny FW ? Kolko restartov / zamrznuti mozem predpokladat za vikend ?
Co sa tyka nastavenia myslim, ze to zvladnem podla toho co som tu precital a ked to bude fungovat tak uz to necham na pokoji ... az pokial sa tu nedocitam ze sa oplati upgradovat. (preto ten doraz na rodinny stb :-)
Vdaka.
Naposledy upravil(a) technak dne 21 říj 2009, 14:02, celkem upraveno 1 x.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: AZ Box Elite - vhodny ako rodinny STB ?
Podľa mňa to nie je rodinný prijímač. Je to hračka pre veľké deti

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- remac
- Nováček

Souhlasim Azbox jako rodinny STB nedoporucuji. Manzelka dale pouziva stary dobry Mascom - zapne a kouka.
AZBOX PREMIUM HD - HDD Samsung 1 TB SATA II - motorSG2100 - TV Panasonic VIERA TH-42PX80E - AV Receiver Panasonic SA-XR59
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
Záleží jakou máš sestavu v rodině ...?technak píše:som tesne pred kupou ... ale predsa by som vas chcel poziadat o vase nazory (hlavne tych co ho uz maju doma).
Poziadavky rodinny:
Vdaka.
Nejmladší dcera : 18 let systémový inženýr (JAVA , RED HAT , C+++ ) ?
starší syn 22let : analytic (SH4 , STAPI ) ?
Manželka : ve volném čase ( PostScript – POV-Ray – SQL – TeX – XSLT)
Tak WELCOME
Jog
Tak fakt nevím co od toho boxu očekáváš ? Dívat se ?
Nebo si hrát ....
Je to hodně individulální , určitě Tě neodrazuji , ale ..... fak záleží ...
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
ja teda neviem co vsetci mate za problem? mam Premium a rodinka ho v pohode pouziva. Ovladanie v menu zvladli a osvojili si asi tak za tyzden. Manzelka ho zapne a prepina a pozera. Dcera a syn to iste a dokazu si program nahrat a pozerat neskor. V Youtube si vyhladavaju videa a pozeraju. Aky problem? Ved im predsa nebudem davat aby upgradovali novy firmware, nastavili emulaciu, vytvarali zdielanie apod. 
Edit: zabudol som na fotky z fotaku. Pripoja k usb a pozeraju fotky. Niekedy sa k stroju ani sam nedostanem...
Edit: zabudol som na fotky z fotaku. Pripoja k usb a pozeraju fotky. Niekedy sa k stroju ani sam nedostanem...
Naposledy upravil(a) vikino dne 23 zář 2009, 08:01, celkem upraveno 2 x.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- shibal
- Mazák

Pokud bys k tomu koupil i cryptowork modul, tak by snad šlo, emulátory rady "tuhnou".
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
technak
- Nováček

vikino - presne toto potrebujem ... zatial bezproblemove pozerenie TV (mgcamd client) na sucasnom FW neskor ked sa to odladi tak urcite viac.
shibal - toto ma zaujima co znamena "tuhnou" ? 1 x za vecer / 1 x za hodinu ?
shaman - preboha kolko mate doma PC / nepotrebujete spravcu :-)
Vdaka
shibal - toto ma zaujima co znamena "tuhnou" ? 1 x za vecer / 1 x za hodinu ?
shaman - preboha kolko mate doma PC / nepotrebujete spravcu :-)
Vdaka
-
miresku
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takze pripojim sa aj ja. Pri dokupeni pridavneho tunera/v mojom pripade DVB-T/,vacsinou pozerame Markiza,JOJ a deti hlavne Minimax a Jetix/pardon momentalne Disney Channel/a dokumentarne/Spektrum,Viasaty,Discovery/,my s manzelkou po veceroch nejake filmy/Filmbox,Filmbox Extra,HBO/,som zatial pri najnovsom FW nespozoroval mrznutie.Pouzivam Mgcamd+Newcs a ide to. Vyzera to,ze v tomto najnovsom FW to uz nejako zladili dokopy,k mojej a hlavne manzelkinej spokojnosti.Nahravanie mi tak isto ide,aj ked vacsinou nahravam z DVB-T tunera/hlavne serialy pre manzelku,ked davaju 2 naraz/,tu mi to nahra vzdy bez problemov,aj ked mi chyba podpora dvoch tunerov,z jedneho nahravat a na druhom pozerat,lebo teraz to musim riesit tak,ze nahravam na sat a pozerame na analog. Filmy mi to cita aj po sieti,takze ja som momentalne spokojny a manzelka uz nefrfle,ze jej napisalo to zname ZAKODOVANE. Ked vsak doladia vsetky slubovane multimedialne funkcie,tak to bude fajn a budem uplne spokojny. Vobec vsak nebanujem jeho kupu,lebo ked nemam po veceroch co robit,tak sa s nim zabavam. Ako spominal Dempsey,je to fakt hracka pre velkych.
AzBox HD Elite, DM 800HD, DM7000, DM500S, Skylink, CSlink, UPC
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

No když se podívám na článek http://www.parabola.cz/clanky/3428/azbo ... rijimac-1/ tak tam je popsáno co to "umí a vlastně po 8 měsících ještě neumí"vikino píše:ja teda neviem co vsetci mate za problem? mam Premium a rodinka ho v pohode pouziva. Ovladanie v menu zvladli a osvojili si asi tak za tyzden. Manzelka ho zapne a prepina a pozera. Dcera a syn to iste a dokazu si program nahrat a pozerat neskor. V Youtube si vyhladavaju videa a pozeraju. Aky problem? Ved im predsa nebudem davat aby upgradovali novy firmware, nastavili emulaciu, vytvarali zdielanie apod.
Nahrávání pořadů a přehrávání funguje s problémy, prohlížení fotografií z nahraných fotografií - neumí downscaling, přehrávání mp3 - tuhne STB,... Je pravda, že se i manželka naučila OPRAVIT PROBLÉMY - pokud hlásí zakódováno -drž červené tlačítko, za chvilku se to opraví, pokud to nepomůže, vypni a zapni síťový vypínač, ... každopádně dnes mně AZ BOX funguje jen jako přijímač, přehrávač některých videí, občas risknu nahrát nějaký pořad. Na prohlížení fotografií a přehrávání videa bohužel musím připojit k TV notebook
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Toto tady čtu často, ale mě se to ještě nikdy nestalo při sledování pořadu. Emulátor mi zatuhne jen když "surfuji" po neznámých kanálech které to neumí odkodovat. Mám kartu Skylink ve čtečce a další tři karty sdílím jako klient. Používám sw 2371, mgcamd+newcs. Nepadá mi ani Multicas. Spokojenost vládne domem a tak docela trpělivě čekám na vylepšení některých funkcí, které u jiných přijímačů stejně nejsou, tak mne to ani nerozčiluje :)shibal píše:Pokud bys k tomu koupil i cryptowork modul, tak by snad šlo, emulátory rady "tuhnou".
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- shibal
- Mazák

S tím tuhnutím mě neber jako měřítko, mám stále fw2371, i když i něm mám různé zkušenosti, že to jelo v klidu 3 dny,. nebo jsem to musel restarovat 4 za večer. Taď bych to typl takto: moc přepínám=cca 3 restarty za večer(18-23h), málo přepínám 1nebo žádný. Nepodařilo se mi vysledovat nějakou další závislost kromě následujícíh "domněnek":
1) jak píšu výše, čím víc přepínám tím je to častější
2) větší pravděpodobnost je i u HD programů
3) když jsem používal MutliCAS, tak jsem něl ty problémy myslím méně často
4)"vytunutí" newcs-mgcamd je u mně projevuje tím, že box nedokáže načíst zápiosy s karty, když přenu na něco z Cigi, tak to jede. V tomhle případě mi nepomůže ani restart pluginů, ale je reboot.
5) mám dojem že z postupem času se to zhošovalo, až do tohoto stavu, /jenže před 3 týdny jsem to reinstaloval a vylepšení se neprojevilo/
Já momentálně čekám na nový fw, který bude(doufám) odvozený od 3281, kde jiní uživatelé hlásí méně výskytů tohoto problému. (a když to nebude do soboty nevadí-jsem pozvaný na:
:) )
1) jak píšu výše, čím víc přepínám tím je to častější
2) větší pravděpodobnost je i u HD programů
3) když jsem používal MutliCAS, tak jsem něl ty problémy myslím méně často
4)"vytunutí" newcs-mgcamd je u mně projevuje tím, že box nedokáže načíst zápiosy s karty, když přenu na něco z Cigi, tak to jede. V tomhle případě mi nepomůže ani restart pluginů, ale je reboot.
5) mám dojem že z postupem času se to zhošovalo, až do tohoto stavu, /jenže před 3 týdny jsem to reinstaloval a vylepšení se neprojevilo/
Já momentálně čekám na nový fw, který bude(doufám) odvozený od 3281, kde jiní uživatelé hlásí méně výskytů tohoto problému. (a když to nebude do soboty nevadí-jsem pozvaný na:
- visper
- Odborník

Je to zajímavé proč někdo má problém a někdo ne. Jestli je to vlastnost hardware nebo jiná kombinace pluginů, nebo možná vnějších vlivů (nějaké rušení). Nebo to bude vyšší koncentrace zlých domácích skřítků 
Ještě mne napadlo jestli to nemůže rušit třeba televizor (nezdá se mi to moc pravděpodobné). I dobrá CRT obrazovka si občas prskne. Moderní CRT mají technologii SoftFlash, která omezuje velikost výboje na "pouhých" 70 A ! To dokáže spolehlivě shodit program. V baráku kde běží plazma si zase neposlechnete rádio na AM rozsazích, 450V obdélníků prostě nejde odrušit a vyzařuje přímo z plochy displeje. Třeba mi jde Azbox spolehlivě protože mám LCD.
Ale berte to prosím jako vtip. I když člověk nikdy neví....
Ještě mne napadlo jestli to nemůže rušit třeba televizor (nezdá se mi to moc pravděpodobné). I dobrá CRT obrazovka si občas prskne. Moderní CRT mají technologii SoftFlash, která omezuje velikost výboje na "pouhých" 70 A ! To dokáže spolehlivě shodit program. V baráku kde běží plazma si zase neposlechnete rádio na AM rozsazích, 450V obdélníků prostě nejde odrušit a vyzařuje přímo z plochy displeje. Třeba mi jde Azbox spolehlivě protože mám LCD.
Ale berte to prosím jako vtip. I když člověk nikdy neví....
Naposledy upravil(a) visper dne 23 zář 2009, 13:24, celkem upraveno 1 x.
- shibal
- Mazák

IMHO: mám dojem, že ani "format app.area" neudělá dostatečný výmaz
(už jen to, že se před ní doporučuje továrko - proč???)
a taky po přečtení někerých příspěvků zde, zvažuju nějaký ventilátorek (škoda, že na boardu na něj není napájecí patice - nebo snad je?)
Edit: a taky můžeme mít různé verze pluginů - což máme stopro, protože jich je fakt dost.
a taky po přečtení někerých příspěvků zde, zvažuju nějaký ventilátorek (škoda, že na boardu na něj není napájecí patice - nebo snad je?)
Edit: a taky můžeme mít různé verze pluginů - což máme stopro, protože jich je fakt dost.
- Primo
- Mírně pokročilý

Ja bych to typoval na ty skritky. Jak pise Normam Mailer v knizce "Ohen na mesici", zabyvajici se pristanim Apola na mesici i stroje mohou mit "dusi" 
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
- visper
- Odborník

Stoprocentně mají duši. A když se k nim lidi chovají pěkně, tak se jim odvděčí. A když se jim nadává tak trucují.Primo píše:Ja bych to typoval na ty skritky. Jak pise Normam Mailer v knizce "Ohen na mesici", zabyvajici se pristanim Apola na mesici i stroje mohou mit "dusi"