Pro LAMY jako sem ja...AZBOX a sitove disky

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pro LAMY jako sem ja...AZBOX a sitove disky

Příspěvek od whisky »

Prosim o polopatě sepsany navod, jak rozchodit na Azb v souborovem manazeru zobrazeni sitovejch disku tak, abych mohl spoustet soubory ze site. Opravdu uz nevim co a jak. Kazdopadne navody step by step by zkuseni mohli sepsat, jsem ochoten prispivat dobrovolnou castkou na nejaky konto pro vyvojare :) Cas sou penize!

Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Pro LAMY jako sem ja...AZBOX a sitove disky

Příspěvek od visper »

whisky píše:Prosim o polopatě sepsany navod, jak rozchodit na Azb v souborovem manazeru zobrazeni sitovejch disku tak, abych mohl spoustet soubory ze site. Opravdu uz nevim co a jak. Kazdopadne navody step by step by zkuseni mohli sepsat, jsem ochoten prispivat dobrovolnou castkou na nejaky konto pro vyvojare :) Cas sou penize!
Jednoduché. Ve Windows XP jdi na síťové připojení a nastavit síť pro domácnost nebo malou kancelář. Zadáš si název síťe třeba MOJE. V Azboxu v hlavním menu najdeš souborový server, přepíšeš default název MYGROUP na MOJE. Když bude Azbox ve standby tak počítač by měl vidět jeho disky když dáš Start - místa v síti. V total commanderu to uvidíš v"síťovém okolí". Opačně v Azboxu uvidíš ve správci souborů v položce síť adresář MOJE a v něm jméno tvého počítače (nebo více počítačů). Toť vše.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

byl sem pryc, azbox sem mel na reklamaci, cely se to nejak zhroutilo, ted ho mam zpet z poslednim fw. problem s tim nastavenim stale mam.

polopate potrebuji vysvetlit prosim, jak nastavit aby azbox videl sitove disky kere mam stoprocentne nasdilene. we win pores ftp ok, azbox soubory vidim.

potrebuji vedet jak nastavit v network settings fileserver.
mam
workgroup: doma
server: ?nevim co dat
account:root
password: azbox

pak kdyz v filemanageru dam IP sveho main pc, tak nic, disk co amm nasdileny nevidi. pres mojeip.cz jsem si zjistil IP adresu pocitace. zadal sem tam zkusmo obe dve, jak pc a interni a nic. disk nevidim.
neco delam spatne jen nevim co.. :(
dik za radu.

ondri
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondri »

Měl jsem s tím taky začátečnický problém, ve win dej průvodce přidání pc do sítě, nastav skupinu např, DOMA popřípadě název počítače a systém připojení do sítě. V boxu stačí pozapínat v network servisu vše na zap, v nastavení dáš skupinu DOMA, root a heslo azbox. Nastavení ftp servru je něco jiného. Měl jsem problém, že jsem viděl z pc jen box, ale obráceně to nešlo, problém byl v pc. Funguje to bez problému. Box a Pc mám zapojený přes routr, nevím jak to máš ty, automatické IP i dns servr.

Azbox HD Premium, open Rsi 3.0, WD 1TB, SG 2100
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

tak jsem to delal. nic. v file browseru se mi zhobrazuje stale original mygroup a nezmeni se na doma. takze nevidim sdileny disky. FTP se pripojim, to ej ok.
a server MMP to tam zustane? mam automaticke ip, pripojeni do site pres router, jasny.

pipiviki
Nováček
Nováček

Příspěvek od pipiviki »

Na tom svém počítači máš povolené sdílení? Sdílení celý počítač, nebo složku, nebo oddíl?

TRINITY, VU+DUO , AZHD-Elite.
whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

mam nastaveny sdileni celyho disku. jako misto v siti ho vidim. na notebooku v totalu si ho normalne najedu, jako dalsi sitovy disk

Hdtv09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hdtv09 »

whisky píše:tak jsem to delal. nic. v file browseru se mi zhobrazuje stale original mygroup a nezmeni se na doma. takze nevidim sdileny disky.
Poradí mi někdo, prosím. Mám stejný problém: Netwok service-zapnuto vše/ Souborový server:Prac.skupina-Doma,Server-MMP,Účet-root,Heslo-azbox. Nastavoval jsem v Azboxu v angličtině(Spuštěno-nastavení a spuštění). V PC nastavenou síť, nasdílený disk. Pokud najedu v boxu 04FILMY nebo 07SPR.SOUBORŮ na síť najde mi to skupinu MY GROUP. Kde dělám chybu...

jj_sk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jj_sk »

Hdtv09 píše:
whisky píše:tak jsem to delal. nic. v file browseru se mi zhobrazuje stale original mygroup a nezmeni se na doma.
ten isty problem pretrvava aj u mna - nasiel som 2 sposoby ako na to..
1. namountujes si z PC zdielanie particie cez sambu - asi pre teba obtiazne..., ale je to praktickejsie
2. ked si v "spravca suborov" (8) ides do siet a vidis MYGROUP, tak stlac sipku vpravo , stlac menu a mozes si vytvorit novy odkaz na okolie - zadas IP-cku tvojho PC a uz to dalej dotiahnes...

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
Hdtv09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hdtv09 »

Díky už mi to jede :55:

Hdtv09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hdtv09 »

Ještě jednu otázečku. Po nalezení mojí skupiny v "Az" ve filmech nebo ve správci vidím to co mám nasdílené v PC a přehrávání funguje, ale když síť v "Az" opustím a chci se do ní vrátit už mojí skupinu nevidím a je tam buď MYGROUP nebo CELRUN. Po restartu "Az" je moje skupina vidět, ale jen jednou a takhle pořád dokola. Dá se s tím něco udělat?

0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Hdtv09 píše:...je tam buď MYGROUP nebo CELRUN. Po restartu "Az" je moje skupina vidět, ale jen jednou a takhle pořád dokola. Dá se s tím něco udělat?
Daj tam najnovší FW, mne to prestalo robit s fw 0.9.36xx. Stacilo raz nastavit workgroup a funguje (dolezite je aj ulozit to nastavenie)

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
Hdtv09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hdtv09 »

0ctopus píše: Daj tam najnovší FW, mne to prestalo robit s fw 0.9.36xx. Stacilo raz nastavit workgroup a funguje (dolezite je aj ulozit to nastavenie)
...má poslední verzi fw, v nastavení-nastavení souborového serveru mám uloženo. Zkoušel jsem i starší verze fw, dělá to taky.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“