AZBOX jako multimediální centrum ? -úvaha a návrh řešení

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
Lubriccus
Nováček
Nováček

AZBOX jako multimediální centrum ? -úvaha a návrh řešení

Příspěvek od Lubriccus »

Vážení uživatelé tohoto fóra.

Zdravím všechny, a zvláště admina a hlavní moderátory a vyslovuji
jim velké poděkování za to ,jak víceméně obětavě radí nám nezkušeným. Nicméně při prvních dnech studia na tomto fóru se již začíná plíživě objevovat skutečnost opravdu velkého chaosu témat.

Přirovnal bych k to situaci -letíte jako pasažér na palubě Boingu
757 a příjde k Vám letuška a zavede Vás do kokpitu,posadí Vás do
prázdného křesla pilota, hodí Vám stoh letových příruček do klína a lakonicky Vám oznámí, že za 30 minut s tím "krámem" musíte přistát -
A tak podobně je to zde , kolik zbytečných otázek, na které jste museli odpovědet a to i někdy poměrně otráveně : viz "to už jsme zde probírali snad 100x" , nebo "raději si pořádně pročti fórum", nebo" ani to nezapojuj, nic o tom nevíš" apod.
Chápu, primárně toto fórum asi vzniklo, jako pomůcka pro uživatele linux strojů, kteří upgradovali na nový stroj s možností HD příjmu a Ti zde pochopitelně řeší problémy typu: nefunguje mi to, co už mi předtím fungovalo na starším typu.
Ale, protože se AZBOX HD již oficiálně prodává a vzniká nová skupina uživatelů, kteří si ho koupili s jiným záměrem.Mezi ně patřím i já. Co je k tomu vede - jednoduchá úvaha -
kvalitní HD přijímač s možností nahrávání(cca8000Kč)
+multimediální centrum s dobrou konektivitou a ev. recordingem
(cca 8000-9000Kč)+ možnost v jednom stroji přijímat Sat + DVB-T.

AZBOX HD Premium + modul DVB-T2 + HDD Samsung 500GB = 11500 Kč

Pak jednoznačně volí , dle popisu prodejců AZBOX.

Jaká je však současná multimediální realita AZBOXU ?

Samozřejmě vím, pro Ty, kteří by hned namítli,že je to open stroj s betafw,že jde o vývoj -tak právě proto, by neměly být tyto informace a rady roztříštěny po celém fóru.

Jaké jsou tedy současné možnosti a fce (poslední beta)FW 3281 ?

příjem a sledování SAT i HD - ano
(nemám problém -vlastním full pay karty UPC i Skylink - tedy nepotřebuji nic emu)
jen poslední fw se jaksi nekamarádí s dvěma CL cryptoworks moduly - TECHNISAT +IRDETO pro HD

multimediální podpora -

a nyní srovnávám se svým linux strojem
EMTEC Movie Cube (rec a play na HDD 1TB, analog i DVB-T, podpora avi,xvid,ISO,DVD folder,wmw , foto bez rozměr.omezení,WEB radio)

AZBOX přehraje bez problému jen AVI,XVID a MKV !!!

ISO -startuje tak neuvěřitelně dlouho, jako kdyby si to tam snad rozbaloval a pak nefunkční menu ,že ?

DVD folder - v podstatě totéž

FOTO prezentace - :42: podpora jen do rozlišení, jakoby programátoři
pravděpodobně fotili jen telefónem do 2MPX, že ?

WEB Browser - v této formě naprosto nepoužitelný to raději uživatelsky jednoduché WEB radio

YOUTUBE - ano , pak ale zcela jednoznačně možnost připojení klasické klávesnice -jedno jestli WIFI či USB.

Závěrem tedy shrnu
- ačkoli na krabici AZBOXU je jednoznačně
uváděna podpora výše jmenovaných kontejnerů a kodeků -současnost
je poněkud tristní a nechápu ,že vývojáři se v řešení neobrátili hlavně na tuto skutečnost - to jsou potencionálně hlavní výhody tohoto stroje a jiné linux stroje je bezproblému zvládají(takže řešení již dávno existuje) a pokud budou multimedia v prvé řadě fungovat - tak výrazně vzroste prodej a tím pádem i peníze na další vývoj a progresi i těch Vašich "emu kouzel".
Co proto můžeme udělat mi zde na fóru ?

Doporučil bych otevření základního topicu s názvem např. AZBOX HD Premium - multimediální funkce( a tam pochopitelně přesunul i všechny otázky této problematiky - kolik roztříštených otázek by jste si pak odpustili - :) )
jako první podtéma by byly jednotlivé dostupné firmware
a zde první další podtéma "CO v tomto fw NEFUNGUJE"
(opět obrovská úspora zbytečných dotazů)
téma VIDEO -přehrávání
téma ZVUK
téma FOTO
téma Konektivita -TV a zvuk.přístroje
téma HUDBA

to přece není pro Ty, kteří testují a mají možnost editovat
příspěvky takový problém , že ?
a přínos - jednoduchý a rychlý sběr informací pro vývojáře -vše okolo multimedií na jednom místě.
P.S. Omlouvám se Všem za poněkud obsáhlejší příspěvek.
Naposledy upravil(a) Lubriccus dne 27 zář 2009, 19:22, celkem upraveno 1 x.

AZBOX Premium HD, Samsung HD 500G,twin tuner DVB-S/S2-DVB/T
ondri
Nováček
Nováček

Re: AZBOX jako multimediální centrum ? -úvaha

Příspěvek od ondri »

Co napsal Lubriccus je pravda, jsem podobný uživatel a kupoval jsem tento přístroj se záměrem multimediálního zařízení. Mám ho cca 1/2 roku, asi pátý firmware(nyní 3281) a vylepčení je z mého uživatelského pohledu bezvýznamná. Rozhodně mě mrzí že je tady hodně kritiky na max rozlišení fotek 1080x1920, strašná otrava převádět fotky v PC, video jde sice přetáčet už zpátky ale něco jako zadání přesného času to taky asi neřeší, to už nemluvim o nějakém jednoduchém stříhu videa. Abych jenom nekritizoval, ovládání je z mého pohledu přehledné, funkce dostupné, s přístupovou kartou nejsou problémy, nahrávání také funkční až na nějaké mušky.

Azbox HD Premium, open Rsi 3.0, WD 1TB, SG 2100
Lubriccus
Nováček
Nováček

Re: AZBOX jako multimediální centrum ? -úvaha

Příspěvek od Lubriccus »

P.S. 2
A by to vše fungovalo ev. s tím novým topicem, bylo by především bezpodmínečně nutné,
aby se všechny nová témata týkající se multimedií nekompromisně přesouvala pod jednotlivé subtopic v rámci Multimedia topicu. To je však zcela jednoznačně v moci admina a moderátorů. Takže výzva pro ně ! Věřte na jiných forech(např. MIO&TREO pro uživatele PC Pocket, telefónů s WM mobile a smartphone) to takto funguje a je to ku prospěchu jak moderátorů tak prostých "lam", kteří hledají jen odpověď.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: AZBOX jako multimediální centrum ? -úvaha a návrh řešení

Příspěvek od dempsey »

Keď si si už s tým príspevkom dal toľko roboty zaslúžiš si odpoveď.

Aby som mal byť úprimný tak ja to robiť nebudem. Ak sa niekto z modov na to dá - tak prosím.
Po uverejnení fw 1.0.0000 bude vydaný AZBOOK ktorý bude podrobným návodom aj pre neoficiálne operácie.
Fórum a jeho usporiadanie bolo už zmenené a to preto, lebo z nejakého dôvodu všetci písali more otázok do sekcie Rady a návody. Tak tam teraz nemôžu užívatelia prispievať aby to tu bolo aspoň trošku prehľadné.
Je jasné že bežný užívateľ s týmto prijímačom ani nehne a chcel by How to rovno do prijímača, ale bohužiaľ takto to nejde.
Sám som veľa krát zdesený akí ľudia si kupujú AZBOX HD. Dreambox by si určite ani jeden z nich nekúpil.
Potom sa samozrejme môže stať, že v určitom období sa tu písalo len o tom aký zlý majú prijímač a ako sa nevedia dočítať čo s tým majú vlastne robiť aby to fungovalo a podobne.
Toto je myslím jediné fórum v československu ktoré sa týmto prijímačom venuje v plnej miere a verte mi že tu je všetko čo s týmto prijímačom súvisí okrem nepublikovaných fw.

Všetko sa dá robiť lepšie, ale robiť zmeny po skoro roku je neskoro.

Preto budem rád keď oceníte to čo tu nechýba oproti tomu ako by ste to tu chceli mať.
Ak by ste mali iné predstavy o zaradení príspevkov alebo dokonca tip na lepšie fórum - dajte tip - hneď sa tam regnem

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

Lubriccus píše:Vážení uživatelé tohoto fóra.
Co proto můžeme udělat mi zde na fóru ?

Doporučil bych otevření základního topicu s názvem např. AZBOX HD Premium - multimediální funkce( a tam pochopitelně přesunul i všechny otázky této problematiky - kolik roztříštených otázek by jste si pak odpustili - :) )
jako první podtéma by byly jednotlivé dostupné firmware
a zde první další podtéma "CO v tomto fw NEFUNGUJE"
(opět obrovská úspora zbytečných dotazů)
téma VIDEO -přehrávání
téma ZVUK
téma FOTO
téma Konektivita -TV a zvuk.přístroje
téma HUDBA

to přece není pro Ty, kteří testují a mají možnost editovat
příspěvky takový problém , že ?
a přínos - jednoduchý a rychlý sběr informací pro vývojáře -vše okolo multimedií na jednom místě.
P.S. Omlouvám se Všem za poněkud obsáhlejší příspěvek.
To je přesné, analýzu jsi udělal sqele, teď jen kdo to zrealizuje....

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

dempsey píše:Keď si si už s tým príspevkom dal toľko roboty zaslúžiš si odpoveď.

Aby som mal byť úprimný tak ja to robiť nebudem. Ak sa niekto z modov na to dá - tak prosím.
Po uverejnení fw 1.0.0000 bude vydaný AZBOOK ktorý bude podrobným návodom aj pre neoficiálne operácie.
Fórum a jeho usporiadanie bolo už zmenené a to preto, lebo z nejakého dôvodu všetci písali more otázok do sekcie Rady a návody. Tak tam teraz nemôžu užívatelia prispievať aby to tu bolo aspoň trošku prehľadné.
Je jasné že bežný užívateľ s týmto prijímačom ani nehne a chcel by How to rovno do prijímača, ale bohužiaľ takto to nejde.
Sám som veľa krát zdesený akí ľudia si kupujú AZBOX HD. Dreambox by si určite ani jeden z nich nekúpil.
Potom sa samozrejme môže stať, že v určitom období sa tu písalo len o tom aký zlý majú prijímač a ako sa nevedia dočítať čo s tým majú vlastne robiť aby to fungovalo a podobne.
Toto je myslím jediné fórum v československu ktoré sa týmto prijímačom venuje v plnej miere a verte mi že tu je všetko čo s týmto prijímačom súvisí okrem nepublikovaných fw.

Všetko sa dá robiť lepšie, ale robiť zmeny po skoro roku je neskoro.

Preto budem rád keď oceníte to čo tu nechýba oproti tomu ako by ste to tu chceli mať.
Ak by ste mali iné predstavy o zaradení príspevkov alebo dokonca tip na lepšie fórum - dajte tip - hneď sa tam regnem
Nemyslim si, že je nutné zpětně vše třídit, jen založit témata a občas něco přehodit, zbytek může zůstat v historii, Chápu, že je to pracné, ale každopádně to od LUBRICUSe není špatná vize.

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Co clovek, to jiny nazor. Pro ty kdo sem poctive chodi denne uz nekolik mesicu, toto usporadani fora vetsinou nedela problem. Chapu, kdyz prijde nekdo novy, straci se v zaplave informaci. S tim se ale tezko da co delat. Pamatuji se kdyz jsem si koupil SD prijimac a nastoupil na forum, melo v te dobe 70 stranek, trvalo mi nekolik tydnu, nez jsem je zpracoval. A urcite by kvuli me nikdo strukturu nemenil. Je fakt, ze na tomto foru se naleznou vsechny informace potrebne pro provoz tohoto STB, jen je treba hledat. Hodne pomaha tlacitko "Hledej", jen je treba umet formulovat dotaz. Prekopat forum je obrovska prace a nedivim se Dempseymu ze do toho nejde. Jinak souhasim s nazorem, ze misto web prohlizece bych mel radsi web radio, uz i z toho duvodu, ze radia KD vbrzku skonci. Snad se toho s ostrym FW dockam.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ešte trošku doplním čo som napísal...

Absolútne najdôležitejšie kritérium pre prehľadnosť fóra je však disciplína prispievateľov. V tomto ohľade je to na všetkých fórach katastrofa a nie je v silách modov ktorí určite na to nemajú ani chuť pričom o prebytku času na túto činnosť sa nedá vôbec baviť....takže radšej to nechajú tak a tému ak je v nejakej voľnej sekcii nepresúvajú.
Už od začiatku života tohoto fóra je problém s disciplínou, alebo neskúsenosťou pri selektovaní príspevkov samými užívateľmi. Markatné to je hlavne v downloade - tam sa dosť často objavovali odpovede typu - díky :106: , alebo " a ako to tam dostanem ? a pod..
Tieto reakcie hneď mažem preto že tam nemajú čo robiť. K niektorým príspevkom - ak ich zakladám ja - vytvorím v diskusii rovno novú tému a to väčšinou pomôže, ale znovu pripomínam - ak nedubú disciplinovaní užívatelia - bude tu bordel, alebo sa polovica zmaže.
Každý z modov má nejakú robotu a tiež by sa chcel po návrate domov vyvaliť a odpočinúť si..prípadne si prečítať tiež niečo čo by mu pomohlo - prípadne aby sa niečo naučil. Ak však nájde fórum poprepisované krížom krážom a medzi tým aj niečo obsažné zrejme ani nevie čo s tým má robiť.
Ak vie čo s tým má robiť a pustí sa do toho ( grantec to občas robí ) príde z práce na druhý deň a možno už nemá toľko voľného času a ani dosť chuti čistiť fórum a tak tam ten bordel ostane.

Nikto za túto prácu nedostáva žiadnu odmenu a na to prosím pamätajte - je to záujmová hobby činnosť určitej skupiny ľudí tak to tak treba aj brať. Píšem to preto, lebo už sa pár krát stalo že sa niekto vyhrážal že bude chodiť na iné fórum a s tým nám nezostáva nič iné ako súhlasiť.
Fóra si neplatia predajcovia - oni ich len zneužívajú k jednodušiemu predaju a málokedy sa aktívne podieľajú na ich chode.

Napriek všetkému je tu docela jasno - teda minimálne oproti niektorým starším fóram určite a ostane to tak len vtedy keď budete disciplinovaní a budete používať vyhľadávač na fóre.

Takto vidím problematiku ja

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Lubriccus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lubriccus »

2admin
"Nikto za túto prácu nedostáva žiadnu odmenu a na to prosím pamätajte - je to záujmová hobby činnosť určitej skupiny ľudí tak to tak treba aj brať. Píšem to preto, lebo už sa pár krát stalo že sa niekto vyhrážal že bude chodiť na iné fórum a s tým nám nezostáva nič iné ako súhlasiť.
Fóra si neplatia predajcovia - oni ich len zneužívajú k jednodušiemu predaju a málokedy sa aktívne podieľajú na ich chode."

V zásadě s Tebou souhlasím - přehlednost fóra je 99% otázka v rozumném využívání otázek a jednotlivých topiců.
Že by se struktůra forá neměla měnit- jak zde jeden předřečník citoval - že studoval fórum cca 1/2 roku a že by nyní doporučoval hlavně fci hledej a nic neměnit - o tom to právě je - přehlednost, jasná struktura, srozumitelnost s ev odkazy topic:....
Ale , že to nejde dál dělat jinak ??? To je skutečně otázka do pranice . Jsem lékař a preferuji logické myšlení, pro mnoho z Vás poměrně "starej kousek" (50)
,ale kdybych měl přistupovat k radám svým mladším kolegům jen z pozice"Nikto za túto prácu nedostáva žiadnu odmenu a na to prosím pamätajte" to by tu sakra za pár let přibylo zbytečně mrtvejch.
Takže, jak řekl už klasik - Nikdy neříkej nikdy.
Naposledy upravil(a) Lubriccus dne 27 zář 2009, 22:55, celkem upraveno 1 x.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Doktore vek sem neťahaj - my tiež nie sme žiadni ušiaci a tiež sa mi zdá scestné prirovnávať prácu lekára za pár šupov s nadšeneckým fórom o sat technike...

Časom si zvykneš na struktúru a usporiadanie - zistíš koho príspevky sledovať a koho zase netreba a potom nebudeš chcieť žiadne zmeny ani Ty.

Obrázek
Lubriccus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lubriccus »

dempsey píše:Doktore vek sem neťahaj - my tiež nie sme žiadni ušiaci a tiež sa mi zdá scestné prirovnávať prácu lekára za pár šupov s nadšeneckým fórom o sat technike...

Časom si zvykneš na struktúru a usporiadanie - zistíš koho príspevky sledovať a koho zase netreba a potom nebudeš chcieť žiadne zmeny ani Ty.
:15: Ano, o věku o tom to rozhodně není :mrgreen: , ale o vztahu k práci s informacemi ? A zde se rozhodně paralela-
starší zkušenější a nováček hodí!!

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“