Vzhledem k tomu, že tu bude dost lidí, kteří mají plasmy panasonic (já mám konrétně P37X10Y), ktěl bych se zeptat na následující. Mám připojený AZbox přes HDMI do plasmy a následně z ní vedu zvuk optikou do věže (tedy - chtěl bych, zatím mám věž napíchlou přímo na AZbox). KDyž pustím cokoliv do má prostorový zvuk, tak při zapojení AZbox(optika)věž, je vše ok, při zapojení AZbox(HDMI)plazma(optika)věž mi šestikanálový zvuk do věže nedojde. Takže možnosti problému jsou 2: 1)nejde 5.1 zvuk z AZboxu po HDMInebo 2) plazma nedokáže přijmuté data z HDMI(1) převést na optiku. To první - nevím jak ověřit zda po HDMI jsem ten zvuk v 5.1, k tomu druhému nevím jestli to ta plasma neumí nebo seto dá někde nastavit (nedoklikal jsem se na plasmě žádného nastavení, kterým bych to mohl přepnout).
Má to někdo takto propojeno a funguje mu to, nebo ví někdo, že to takhle nejde a že mám na to rovnou zapomenout.
AZbox a připojená plasma Panasonic přes HDMI a výstup zvuku
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- shibal
- Mazák

AZbox a připojená plasma Panasonic přes HDMI a výstup zvuku
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
- marek66
- Nováček

Re: AZbox a připojená plasma Panasonic přes HDMI a výstup zvuku
Skus nejaky iny zdroj signalushibal píše:Vzhledem k tomu, že tu bude dost lidí, kteří mají plasmy panasonic (já mám konrétně P37X10Y), ktěl bych se zeptat na následující. Mám připojený AZbox přes HDMI do plasmy a následně z ní vedu zvuk optikou do věže (tedy - chtěl bych, zatím mám věž napíchlou přímo na AZbox). KDyž pustím cokoliv do má prostorový zvuk, tak při zapojení AZbox(optika)věž, je vše ok, při zapojení AZbox(HDMI)plazma(optika)věž mi šestikanálový zvuk do věže nedojde. Takže možnosti problému jsou 2: 1)nejde 5.1 zvuk z AZboxu po HDMInebo 2) plazma nedokáže přijmuté data z HDMI(1) převést na optiku. To první - nevím jak ověřit zda po HDMI jsem ten zvuk v 5.1, k tomu druhému nevím jestli to ta plasma neumí nebo seto dá někde nastavit (nedoklikal jsem se na plasmě žádného nastavení, kterým bych to mohl přepnout).
Má to někdo takto propojeno a funguje mu to, nebo ví někdo, že to takhle nejde a že mám na to rovnou zapomenout.
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
I kdyby to šlo, tak se mi to nezdá výhodné. Při poslechu rádia nebo nahrávek by musela běžet TV. Lepší je použít optický přepínač (není to drahé).
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Daj AZbox>HDMI>Plazma a AZbox>optika>veza.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
- shibal
- Mazák

Právě, že jiný zdoj signálu jsem vyzkoušel - DVD přehrávač a taky nic.marek66 píše: Skus nejaky iny zdroj signalu
Protože, věž má jen jeden digi vstup, chtěl jsem to obejít takto - že to sloučím v tv.
No taky to asi vidím na ten přepínač , to ovšem znamená přikoupit 2optické káblíky, které nejsou nejlovnější a navíc ten přepínač někde "vystrčit", aby se člověk k němu dostal (nehledě na to že někteří členové rodiny by to nemusi zvládnout
To že by to bylo při zaplé TV se dá zvládnout, využití, kdy by zároveň nejel obraz bude zanedbatelné minimum.
to palearo: takhle to teď mám
-
palco
- Nováček

1/ proc to mas zapojeno tak komplikovane a proc chces tahat zvuk z plazmy??? zapoj hdmi do plazmy a opticky kabel do veze nebo receiveru (nevim,co mas) - a vzdycky ti pujde zvuk 5.1 - bud DD nebo DTS - nejjednodussi resenishibal píše:Vzhledem k tomu, že tu bude dost lidí, kteří mají plasmy panasonic (já mám konrétně P37X10Y), ktěl bych se zeptat na následující. Mám připojený AZbox přes HDMI do plasmy a následně z ní vedu zvuk optikou do věže (tedy - chtěl bych, zatím mám věž napíchlou přímo na AZbox). KDyž pustím cokoliv do má prostorový zvuk, tak při zapojení AZbox(optika)věž, je vše ok, při zapojení AZbox(HDMI)plazma(optika)věž mi šestikanálový zvuk do věže nedojde. Takže možnosti problému jsou 2: 1)nejde 5.1 zvuk z AZboxu po HDMInebo 2) plazma nedokáže přijmuté data z HDMI(1) převést na optiku. To první - nevím jak ověřit zda po HDMI jsem ten zvuk v 5.1, k tomu druhému nevím jestli to ta plasma neumí nebo seto dá někde nastavit (nedoklikal jsem se na plasmě žádného nastavení, kterým bych to mohl přepnout).
2/ tak, jak to mas pripojene ti nikdy nepujde vicekanalovy zvuk, protoze plazmy Panasonic v sobe nemaji zadny prevodnik, ktery by prevadel zvuk 5.1 po hdmi na opticky vystup - vystup vzdy bude jen PCM 2.0
3/ a to jestli jde zvuk 5.1 po hdmi z az boxu zjistis jednoduse - pripoj ho do receiveru a uvidis...pokud tam vstup hdmi mas.....pokud ne,tak te muzu ujistit,ze kabel hdmi prenasi zvuk 5.1 - odzkouseno...
takze se vykasli na slozite zapojovani a zapoj to tak, jak jsem psal v bode 1/ a jak ti tu radi i dalsi....
kabelazi zdar
- shibal
- Mazák

Palco : Tak jak píšeš to mám, ale pak nemůžu připojit 5,1zvuk z DVD.
Vzhledem k tomu cos napsal v bodu 2, je jasné, že to nejde-to jsem potřeboval vědět, díky.
Takže řešení je jedině zakoupit přepínač na optiku a dva další optickém "kabely".
Vzhledem k tomu cos napsal v bodu 2, je jasné, že to nejde-to jsem potřeboval vědět, díky.
Takže řešení je jedině zakoupit přepínač na optiku a dva další optickém "kabely".