Rychlost síťového adaptéru

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
klidas
Nováček
Nováček

Rychlost síťového adaptéru

Příspěvek od klidas »

Ví někdo, jaká specifikace síťové karty v AZBOXU HD? Nechce se mi věřit, že max. přenosová rychlost ať už pře ftp nebo sambu je cca 1,8 MBps. To by byla celkem tragédie :roll:

MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.
shibal
Mazák
Mazák

Re: Rychlost síťového adaptéru

Příspěvek od shibal »

Rychlost spojení je úmyslě sraženo aby AZbox stíhal dělat jiné věci na které je stvořen.
To omezení co píšeš se asi týká wi-fi, přes RJ-45 to jsou 4mega, což mám ověřeno.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
whiteman
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiteman »

U mě reálně kolísá kolem 2,5-3 mega, víc to nedá. A stačí v AZBoxu pustit třeba jen menu, a klesne i pod mega.

klidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od klidas »

shibal píše:Rychlost spojení je úmyslě sraženo aby AZbox stíhal dělat jiné věci na které je stvořen.
To omezení co píšeš se asi týká wi-fi, přes RJ-45 to jsou 4mega, což mám ověřeno.
Jelikož mám Elite, nemohu posoudit rychlost wifi. Myslel jsem, že ta nízká rychlost se týká jen ftp, ale když jsem konečně vyzkoušel také Sambu, byl jsem nemile překvapen. Představa, že si skopíruju nahrávku z AZBOXU na notebook za pár minut vzala rychle za své. Když je přístroj ve standby, mohl by na Sambu věnovat většinu systémových prostředků, ne? :ugeek:

MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

skuste kopirovat z usb disku na usb disk. vtedy obchadzame siet, a piseme naplno. v tomto stadiu je azhd tak vytazeny, ze prepinat programy alebo robit nieco navyse s menu je riskantne... preto ja napr. pomalost prenosu berem ako pokus o stabilizaciu celeho boxu.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
whiteman
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiteman »

Přesto by se hodilo, když je box ve stanby a neprobíhá např. nahrávání, tak pustit síť naplno, nechce se mi pořád vyndávat disk a kopírovat tam pár 1080p ripů ve velikostech kolem 10GB je opravdu nadlouho, když to leze 2,5MB/s

chorchez

Příspěvek od chorchez »

Panove 2,2 ~ 3M je po WIFI G normos a neni to omezenima boxu. V idealim pripade by se melo dosahovat cca. 22M na Gecku viz. http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#802.11g. Pokud pojedete po kabelu 100M je dost pravdepodone, ze se budete pohybovat 7 ~ 15.

Zalezi, kolik threadu/prenosu zaroven po te siti bezi, jake velke bloky se prenaseji za hlavickou protokolu atd.

Fakt to ale neni zadnym kernel nebo driver omezenim.....

chorchez

Příspěvek od chorchez »

este jsem si vzpomel v sambe sme urychlovali prenosy pridanim parametru v smb.conf :

socket options = IPTOS_LOWDELAY TCP_NODELAY SO_SNDBUF=4096 SO_RCVBUF=4096

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ale iste, lenze kablom ide max 3 . wifi je v poho - tam clovek musi ratat s tym,ze je to vzduchom .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
jj_sk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jj_sk »

spozoroval som zaujimavu vec.
Ak mam zapnuty prijimac, tak FTP da okolo 3,2 MB/s a ide stabilne, ale ak ho dam vypnem (standby) tak FTP ide okolo 4,2 -4,5 MB/s, ale po takych 500 MB prenesenych dat prijimac vytuhne - co je dost smutne...vyskusane zo 7 krat...
Niekedy sa FTP prenos prerusi na niekolko sekund a potom pokracuje

AzBox HD Premium,fw 0.9.3501,int.HDD Samsung 1TB SATA2 32MB EcoGreen F2 HD103SI

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
chorchez

Příspěvek od chorchez »

Me se tohle obcas stava z jednoho notebooku kde mam nejak udelanej firemni image Vista s nastavenejma ruznejma firewall a policy - casto se "odmlci" komunakce jak telnet tak ftp. Z druheho NB, kde mam vlastni cistej install Vista tak to jede OK..

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“