LAN

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: LAN

Příspěvek od ltrejbal »

Takze je zde nekdo, kdo jiz rozchodil a vidi bud externi nebo interni disk ve win?

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
Urna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Urna »

Mam stejny problém zase naopak, pokud je satelit ve standby rezimu tak se pripojim, to mi ani tak neva, horsi je ze na svem PC mam win7 a kde sdilim disky, na notebocich ve stejne skupine funguje jedna basen, ale v azboxu tento pocitac nevidim, ostatni ano + dalsi dve skupiny ktere mame v siti, jednou se mi povedlo kdyz jsem nastavil ip rucne se na nej pripojit prehravani atd jsem zkousel tak slapalo, na druhy den jsem se uz na nej nepripojil tak laburuji a stale nic.nevite kde je zakopany pes? nic jsem na pc nemenil jen vypnul a rano zapnul azbox taky reboot.

chorchez

Příspěvek od chorchez »

Moje troska do diskuse (takova snuska tipu)

Doporucuji pouzivat vsude pevne IP, definovat IP vs. JMENO do lhmosts / hosts jak na PC tak AZtku. Mozna i povolit pokud to nedela jine PC v siti master browser, u stanic povolte NETBIOS nad TCP/IP (pribudou v siti broadcasts).
Resolving adres v boxu ovlivnite nastavenim samby:

name resolve order = lmhosts hosts bcast (nejdriv se veme co mate v lmhosts... nakonec se posle broadcast)

smb.conf:
local master = Yes (tohle hodne doporucuju, AZtko se stane master browserem workgoupy)
domain master = True

Pokud je sdileni pomale, navic doporucuju do smb.conf pridat:
socket options = IPTOS_LOWDELAY TCP_NODELAY

NETBIOS je shitka a holt zalezi na skladbe klientu, nastaveni poradi resolvovani, firewallu a zda NAHODOU NEMATE ZAKAZANE BROADCASTY NA ETH.SWITCH.

Me napriklad v pohode stacilo pevne IP, stejna WORKGROUP na vsech PC v domacnosti a nastaveni lmhosts, hosts a vse facha ok.

whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

FUNGUJE VAM VE WIN ping na azbox?

Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
tato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tato »

Funguje, prečo by nemal ?

whisky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisky »

protoze me ne a ne a ne...nemuzu rozchodit zasitovani...a tomu nastaveni co se psalo vyse teda nerozumim, ale zakladni anstavenik mam dle vsech postupu ok..jen azbox v siti proste nevidim

Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Nez zacnes delat experimenty se siti, doporucuji vypnout firewall na PC, pokud nemas samostatny, tak ten co js soucasi windowsu. Ja kdyz necham zapnuty Zone Alarm tak nasdilene disky PC z AzBoxu nevidim.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“