Otázka hovoří za své, ale abych upřesnil situaci.
Před 2- dny mi přestal fungovat konvertor twins. Pořídil jsem si nový pantera 0.1 na dva příjmače DREAMBOX a FERGUSON. Vše jelo OK. Ale jakmile jsem spustil druhý příjmač program CT1 na FERUSON vše jelo chviličku a pak všechno kleklo. Teď nemůžu ani otáčet motorem a není žádný signál, takže bych viděl problém mezi konvertorem a motorem(Na motoru vždy svítilo zelné světýlko a někdy probliklo červeně) teď nic. V menu Motor setup je AGC(síla signálu na nule). Vidím to tak, že je asi něco s motorem. Možná by pomohl restart motoru, ale netuším jak dlouho bych měl to resetovací tlačítko držet.
Jestli máte někdo s touto situaci zkušenosti, tak se pochlubte
Odpověď s citací
může odpálit konvertor motor?
Moderátor: 005jon
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: může odpálit konvertor motor?
konvertor ma dva vystupy. Da sa skontrolovat funkcnost na druhom ? da.
Je problem spravit loop na motore a skontrolovat funkcnost aj prveho vystupou z LNB ? nieje
Vyskusaj.
Ak nesvieti motor - teda kontrolka prevadzky - asi nieje napajany. ked nieje napajany - aktivne obvody v LNB nepracuju a teda ani nezobrazuje silu signalu - uroven na vstupe prijimaca je prilis nizka- nulova.
Mohol odist :
prijimac - prekrocený maximalny prudovy odber (typicky 450mA)
motor - ten jednoducho odide - bez predchadzajuceho upozornenia a fertig. nestalo sa mi , ze by som tesne pred zavadou videl motor mavat rukou na rozlucku.
LNB - ma dva vystupy- tak hadam uz len jeden funguje.
Ci moze odist motor po prepojeni tak ako mas ty? Moze - aj motor, aj prijimac. Stava sa to vtedy , ked niesu dostatocne izolovane jednotlive vystupy na LNB. Jedna sa ale o vyrobnu vadu LNB, alebo konstrukcnu vadu (to skor nie).
Co sa moze stat? Napajacie napatie (napr 18V) z druheho prijimaca sa dostane na vstup pre LNB v motore. Nemalo by sa to stavat a bezne sa to ani nestava. Ale je to mozne, tak ako je mozne aj to,ze si len zle dotiahol F konektor z ovladacieho prijimaca k motoru a ten sa jednoducho uvolnil.
Je problem spravit loop na motore a skontrolovat funkcnost aj prveho vystupou z LNB ? nieje
Vyskusaj.
Ak nesvieti motor - teda kontrolka prevadzky - asi nieje napajany. ked nieje napajany - aktivne obvody v LNB nepracuju a teda ani nezobrazuje silu signalu - uroven na vstupe prijimaca je prilis nizka- nulova.
Mohol odist :
motor - ten jednoducho odide - bez predchadzajuceho upozornenia a fertig. nestalo sa mi , ze by som tesne pred zavadou videl motor mavat rukou na rozlucku.
Ci moze odist motor po prepojeni tak ako mas ty? Moze - aj motor, aj prijimac. Stava sa to vtedy , ked niesu dostatocne izolovane jednotlive vystupy na LNB. Jedna sa ale o vyrobnu vadu LNB, alebo konstrukcnu vadu (to skor nie).
Co sa moze stat? Napajacie napatie (napr 18V) z druheho prijimaca sa dostane na vstup pre LNB v motore. Nemalo by sa to stavat a bezne sa to ani nestava. Ale je to mozne, tak ako je mozne aj to,ze si len zle dotiahol F konektor z ovladacieho prijimaca k motoru a ten sa jednoducho uvolnil.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
Scrufa
- Nováček

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Vypadá to, že motor je uplně OFF. Žádná reakce. LNB jsou v pořádkugrantec píše:konvertor ma dva vystupy. Da sa skontrolovat funkcnost na druhom ? da.
Vyskusaj.
Mohol odist :
-
Scrufa
- Nováček

Měl bych ještě jeden dotaz
Může být nekompatibilní LNB twin (Head digital) 0.1dB full HD >> s motorem (stáří 7-8 let)?
Myslím tím, že kdybych tam namontoval nějaký starší např. 0,3dB?
Díky za odpovědi
Může být nekompatibilní LNB twin (Head digital) 0.1dB full HD >> s motorem (stáří 7-8 let)?
Myslím tím, že kdybych tam namontoval nějaký starší např. 0,3dB?
Díky za odpovědi
-
vlado.ucho
- Nováček

Prečo nevyskúšaš vstupný konektor na koaxiál, či je v ňom prepínacie napätie-13-18 V.Ak nenameriaš žiadne, tak ti odišiel pravdepodobne zdroj v prijímači.Motor 350 mA-konvertor(LNB)cca 250 mA a zdroj dá zbohom.Je väčšinou stavaný do 500mA.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
-
Octagon
- Nováček

- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ja mam LNB sharp ktory zerie ako moskvic.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00