AZ HD a DVB-T

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

AZ HD a DVB-T

Příspěvek od dempsey »

Dnes som do svojho Elite vložil DVB-T tuner a s nevôľou vyliezol na strechu s lacnou logaritmicko-periodickou anténkou P-2845 / ISKRA /
Doteraz som s príjmom v DVB-T nemal žiadne skúsenosti a tak ma hnala túžba po dobrodružstve :)

Z miesta na ktorom teraz bývam sa jedná v každom prípade skoro o DX príjem ale smerovo sa jedná vo väčšine o rovinatý kraj a tak som veril že nejaké výsledky dosiahnem.

Našiel som na nete test jedného nadšenca / mimochodom veľmi pekne spracovaný / a mal som za to, že minimálne tri muxy naladím http://dvb-t.qsh.sk/014_18_9_2009_somar/014.html

Naladil som 4 , ale spolu sú sledovateľné naraz z mojej pozície len dva a to
Channel 66 (834 MHz): sk TOWERCOM (west) - tuner v AZ nepodporuje EPG v tomto muxe
a
Channel 43 (650 MHz): at ORS MUX A-StB - EPG v poriadku

V mierne inom smere som naladil aj
Channel 31 (554 MHz): at ORS MUX A-WN - EPG v poriadku
ktorý bol bez problému sledovateľný
a
Channel 40 (626 MHz): cz ČRa Network 2 z Mikulova-Děvín - EPG v poriadku
tento mux by však potreboval dosť zosíliť aby sa dal u mňa sledovať.

Priznám sa že v tejto oblasti som absolútny amatér, ale celý tento cirkus za vynaložené prostriedky stál a myslím že príde čas kedy sa uplatní ako alternatívny príjem v prípade nepriazne počasia v zime alebo letných búrok.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
romanko4
Nováček
Nováček

Re: AZ HD a DVB-T

Příspěvek od romanko4 »

zaujimalo by ma ci existuje aj daky tuner DVB-T/C alebo su len samostatne k dostaniu T alebo C. nakolko mam MMDS SATRO, skusal som ho naladit na plasme ale tam sa da ladit jedine cez C tuner cez T nic nenajde, takze predpokladam ze MMDS je v podstate kabel sireny cez antenu. Ale zasa na multiplex C tuner byt nemoze.(opravte ma ked sa mylim v T a C som neznaly). Cize do buducna by bol idealny hybrid aby som nemusel menit C za T.

AZBOX HD Premium + Hitachi HDD 500GB, Dreamsky 7500, 2x Openbox 810, motor, 85 AL + multifeed, SAMSUNG PS50B550
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Fungují už tunery na sobě nezávisle-oba v jeden okamžik? Na DVB-S program se dívat a druhý nahrávat z DVB-T?

HD-BOX FS-9200 PVR - fw.1.10.49+Mcas - Loader 1.19 - 2 čtečky
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
camaar
Nováček
Nováček

Příspěvek od camaar »

mersa píše:Fungují už tunery na sobě nezávisle-oba v jeden okamžik? Na DVB-S program se dívat a druhý nahrávat z DVB-T?
Bohuzel z me zkusenosti s 3501 to stale nejde ... a co je jeste horsi pokud je az v provozu a vyuziva jeden tuner druhy je nepruchozi :( (napr. pri koukani na dvb-t na az-boxu je loop dvb-s2 pro dalsi pristroje nefunkcni = bez signalu)

jf402
Nováček
Nováček

Příspěvek od jf402 »

dempsey píše:Dnes som do svojho Elite vložil DVB-T tuner a s nevôľou vyliezol na strechu s lacnou logaritmicko-periodickou anténkou P-2845 / ISKRA /
Doteraz som s príjmom v DVB-T nemal žiadne skúsenosti a tak ma hnala túžba po dobrodružstve :)

Z miesta na ktorom teraz bývam sa jedná v každom prípade skoro o DX príjem ale smerovo sa jedná vo väčšine o rovinatý kraj a tak som veril že nejaké výsledky dosiahnem.

Našiel som na nete test jedného nadšenca / mimochodom veľmi pekne spracovaný / a mal som za to, že minimálne tri muxy naladím http://dvb-t.qsh.sk/014_18_9_2009_somar/014.html

Naladil som 4 , ale spolu sú sledovateľné naraz z mojej pozície len dva a to
Channel 66 (834 MHz): sk TOWERCOM (west) - tuner v AZ nepodporuje EPG v tomto muxe
a
Channel 43 (650 MHz): at ORS MUX A-StB - EPG v poriadku

V mierne inom smere som naladil aj
Channel 31 (554 MHz): at ORS MUX A-WN - EPG v poriadku
ktorý bol bez problému sledovateľný
a

Priznám sa že v tejto oblasti som absolútny amatér, ale celý tento cirkus za vynaložené prostriedky stál a myslím že príde čas kedy sa uplatní ako alternatívny príjem v prípade nepriazne počasia v zime alebo letných búrok.

Zdravím, vše mi funguje,,ale EPG u českých a slovenských programů- nejde, ani ťuk, mám jenom ty naše ,tobě to jede...

AZBox Premium HD + 1TB WD (1W+19,2E+23,5E+13E),motor SG2100 a 80 offset, SKYLIK+CAM CRYPTO,HUMAX 5400z
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

dempsey píše:
Z Bratislavy nič

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

dempsey píše:Dnes som do svojho Elite vložil DVB-T tuner a s nevôľou vyliezol na strechu s lacnou logaritmicko-periodickou anténkou P-2845 / ISKRA /
Prosim te, muzes se vice rozepsat ohledne HW pouziteho DVB-T tuneru?
Zda jsi tam mel soucasne i puvodni DVB-S2 tuner?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Inštalácia DVB-T tunera je hračka pre malé deti. Nie je sa kde pomýliť.
Tuner som tam mal ako všetci len jeden vedľa ktorého je slot na druhý tuner. S tým sa dodáva aj káblik takže stačí otvoriť prijímač - zapojiť káblik - vložiť tuner do slotu vedľa toho ktorý tam je a zavrieť prijímač. Po naštartovaní už detekuje prijímač obidva tunery

Obrázek
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

dempsey píše:Inštalácia DVB-T tunera je hračka pre malé deti. Nie je sa kde pomýliť.
Tuner som tam mal ako všetci len jeden vedľa ktorého je slot na druhý tuner. S tým sa dodáva aj káblik takže stačí otvoriť prijímač - zapojiť káblik - vložiť tuner do slotu vedľa toho ktorý tam je a zavrieť prijímač. Po naštartovaní už detekuje prijímač obidva tunery
Uz jsem ho nasel, predpokladam, ze jiny neni ...
DVB-T Tuners pro AZ BOX HD ELITE / PREMIUM
Obrázek

I kdyz zde maji trosku jiny obrazek: http://www.xxxxxxx/tuner-dvb-t-pro-azbox-hd.html

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Vidím že si tu nový a tak len pripomínam že odkazy na e-shopy tu netrpíme. Ak by niekto chcel banner môže si ho objednať a zaplatiť. Pre demonštráciu niečoho konkrétneho môžeš ako prílohu použiť obrázok a dopísať technické špecifikácie.

Obrázek
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Nechci prudit, ale to co je na obrázku, rozhodně do AZ boxu HD nepatří, ty sloty co to má není kam strčit. Tuner do AZ boxuHD se konektí do boxu úplně jinak - viz obrázky otevřeného boxu osazeného jedním DVB-S2 tunerem. Myslím že prodejci je ale celkem jedno jaký obrázek tam má :96: .

A sorry za Q - je to focené mobilem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) shibal dne 18 říj 2009, 16:56, celkem upraveno 2 x.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

dempsey píše:Vidím že si tu nový a tak len pripomínam že odkazy na e-shopy tu netrpíme. Ak by niekto chcel banner môže si ho objednať a zaplatiť. Pre demonštráciu niečoho konkrétneho môžeš ako prílohu použiť obrázok a dopísať technické špecifikácie.
Dobra, omlouvam se, ale umysl v tom nebyl. Ja se prvne ptal "Prosim te, muzes se vice rozepsat ohledne HW pouziteho DVB-T tuneru? "
No a jelikoz na dotaz ohledne HW = hardwaru, jsem stale nedostal kloudnou odpoved (ani nikoho nenutim),
tak jsem sem dal obrazek, zda-li mi nahodou nekdo toho nerekne vice. Protoze na tom druhem odkazu byl obrazek jiny.

Kdyby se me nekdo zeptal co pouzivam na DVB-T ve VDR, tak reknu ze je to napr. Airstar2, vypada tak a tak
(pripadne, ze ke zprovozneni potrebuje k tomu tyto moduly do jadra, detaily jsou tady a tady ...)

jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

zbyneksk píše:
dempsey píše:Inštalácia DVB-T tunera je hračka pre malé deti. Nie je sa kde pomýliť.
Uz jsem ho nasel, predpokladam, ze jiny neni ...
DVB-T Tuners pro AZ BOX HD ELITE / PREMIUM
Obrázek

I kdyz zde maji trosku jiny obrazek: http://www.xxxxxxx/tuner-dvb-t-pro-azbox-hd.html
Takze som vyskusal druhy tuner DVB-T, byvam v lokalite s malym pokrytim a nechcem sa zatial venovat antene, predsa sa mi podarilo zachytit madarsky A mux, v ktorom vysiela M1 v HD v mpeg4, takze potvrdene, tuner to podla popisu zvladne

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
spyko
Nováček
Nováček

Příspěvek od spyko »

No to je obrovská smůla,že ty tunery nedokážou pracovat nezávisle,okamžitě bych to koupil,myslíte ,že v bodoucnosti,/pokud možno blízké/ se to podaří rozjet v nových sw,anebo je to pase,zhaním stroj s něčím takovým,ale nejede to ani u vantage 7100t/s.DVB-Tchytám ze 2 směrů,pokud se přidá ještě Žilina nebudu schopen to spojit,takovýSTB t/s by mi hodně pomohl.

DM 525HD,/dvb-t2/c hevc,amico 8140 dvb-t2,panasonic 50st60,42px80,mini pc DI-WAY M9,UPC 100/10.
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Tak sa zdá, že na Slovensku je už tiež aktuálny prechod z analógu na terestriálne vysielanie (dvb-t). Viac informácií tu.
Asi si urobím darček pod stromček. :D

ICQ 563 123 279
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“