Nejde mi zvuk u některých .mkv

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
puma1234
Nováček
Nováček

Nejde mi zvuk u některých .mkv

Příspěvek od puma1234 »

Dobrý den, dnes jsem stal novým majitelem AZBOXU HD premium. Pomalu ho nastavuju, jedu dle návodu v diskuzi, ale určitě se budu ptát na spoustu věcí:( Síť už jde, internet, YOUTUBE taky, k nastavení satelitu jsem se ještě nedostal.. Problém: v AZboxu je nainstalovaný disk od prodejce, k boxu je připojen externí disk 1TB Verbatim přes USB. Přes síť se dostanu na další externí disk, připojený k ntb přes router. Když pustím přehrávání filmů ve formátu .mkv, u většiny nejde zvuk, obraz je ok. Zvuk nejde ani z disku u ntb ani z disku přes usb. Na interní disk jsem ještě nic nekopíroval a nezkoušel. U formátu .avi źvuk jde, ale zase se mi zdá obraz jakoby roztažený na výšku. V nastavení AZ je výstupní formát obrazu PAL, 16:9, zvuk je nechaný na default. S TV je propojen HDMI. Firmware je nejnovější, poté factory reset.
Děkuji za radu, co může být špatně.

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Nejde mi zvuk u některých .mkv

Příspěvek od vikino »

Vyskúšaj nastaviť zvuk v azboxe všetko na RAW.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

A kde prosím, v kterém nastavení? Když jsem v nastavení azboxu, tak tam žádná možnost nastavení na RAW není. Pouze default nebo AC3.

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

v prvom rade by to asi chcelo prehrat novy fw. Z tvojich prispevkov nie je zname aky mas v boxe. Potom, je to v nastaveeni zvuku vsetko poprepinaj na RAW.
EDIT: tak som si az teraz vsimol ze mas najnovsi? 3501? ak ano, tak je to v nastaveni zvuku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Ja debil tam mam stary fw..Předpokládal jsem, že ten, který se mi nabídne nahoře je ten nejnovější..:(( Tak dám potom vědět, jestli mi to vůbec nabídne takovou možnost nastavení..Doteď jsem tam vůbec neměl takové menu, jako "vikino".. :51:

puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Díky, zvuk už jede, menu mám stejné jako na screenu od "vikina". :89: Snad se mi povede i ten zbytek..

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“