Funguje už druhý DVB-S tuner ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Funguje už druhý DVB-S tuner ?

Příspěvek od panborat »

Nějak mi uniklo, jestli už funguje druhý DVB-S tuner (tzn. jestli jej poslední FW podporuje). Na stránkách SATMAX jsem objevil, že jej mají skladem. Máte s ním nějaké zkušenosti - konkrétně na AZB ELITE. Díky

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Funguje už druhý DVB-S tuner ?

Příspěvek od panborat »

... a jo, tak "dostupný na eshopu" to ukáže v přehledu vyhledaných DVB-S, ale když to rozkliknu tak vidím "dostupnost neznámá" ... takže asi ještě nic, co?
A ještě jeden dotaz: jaký je rozdíl mezi přídavným DVB-S a přídavným DVB-S/S2

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

Nefunguje. Aj ja na to čakám už dosť dlho a zdá sa mi, že to bude ešte na dlho.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

panborat píše: jaký je rozdíl mezi přídavným DVB-S a přídavným DVB-S/S2
To je přece jasné: DVB-S je "první" generace standardu digitálního satelitního přenosu dat a DVB-S2 je "druhá" generace. Tuner co máme jako výchozí v boxu je právě DVB-S/S2,
tzn, že umí oboje. Pokud je něco vysíláno v DVB-S2 a ty máš pouze DVB-S, tak máš smůlu.
Do DVB-S2 se ná "narvat" více dat do přenosového paketu a to i při používání modulace QPSK(čtyřstavová), DVB-S2 umí i vyšší level modulace, což je 8PSK(osmistavovou), u kterého se dá do jednoho TP dostat i 30 SD programů (využívá např.: T-kabel na 4W) nebo 10HD (využívá TV Cabo na 30W). Tam už ovšem kvalita bude asi dost shit, ale 6 bude IMHO celkem OK (teď jich tolik má Skylink na TP 12109.00 H).
Více info o mudulacích jsem našel např. zde http://www.tvfreak.cz/art_doc-0CC613678 ... D61A1.html , nebo tady http://www.radiokomunikace.cz/cs/downlo ... ykydal.pdf na strance 9 až 10.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Navic druhy tuner musi mit jiny rozmer nez ten co je ve standartnim vybaveni, jinak se tam mechanicky nevejde. V tomto je mi uvaha konstruktera nepochopitelna, jestli k tomu vedla jen nezamenitelnost.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

Primo píše:Navic druhy tuner musi mit jiny rozmer nez ten co je ve standartnim vybaveni, jinak se tam mechanicky nevejde. V tomto je mi uvaha konstruktera nepochopitelna, jestli k tomu vedla jen nezamenitelnost.
Já z toho mám obavu či vôbec počítajú s druhým DVB-S2.

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

To jsou mi věci :46: Díky za osvětu :115: Teď už nezbývá, aby to konečně dodali, že ... budu si to přát na přespříští rok bod stromeček (letošní ani příští rok to asi nestihnou) :106:

bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

pred pár dňami som dal otázku na azbox.com/forum otázku ohľadom podpory druhého DVB-S2 tunera a diskusia sa ohromne naštartovala. Dnes však túto tému vymazali. Je toto možné ? To ako OPENSAT nechce dať k tomu žiadne vyjadrenie ? Mohli by aspoň priznať farbu. Buď to pôjde alebo to nepôjde vôbec a AzBox u mňa zapadne prachom.

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

Je tam prý nějaký problém s ovládači od SIGMY , dnes už není takový problém s příjmem DVB-T a pokud vím tak cena TuneruDVB-T je celkem zajímavá ,
tak se to dá řešit i tak než se podaří jim to nějak rozchodit .....

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

četl jsem tu diskuzi o dual DVB-S tuneru na tom domovském fóru - to co tam zbylo a mám s toho dost rozporuplné pocity. Např. tento příspěvek nezní moc optimisticky.
the Sigma chipset support 2 streams that is right.
but the chip has only one DVB Input to handle the signals.
this means that another dvb signal first convert into a stream
the distributor in Germany say it comes a new revision with new Mainboard to make Twin possible.

I think that we also need special 2nd tuner that self-tuner converted DVB into a stream
Ala na druhou stranu by to měl Sigma chip umět. viz druhá str.toho dokumentu:
http://www.sigmadesigns.com/Products/SM ... 630_br.pdf
a tento příspěvek:
Maybe it would calm down owners about the twin tuner issue. There is mentioned the chipset is capable of dual HD Decoder and dual Audio DSP.
a tato reakce:
opensat allraedy told is capable and it's possible. this just confirms it.
just a matter of firmware.
Takže doufejme

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
milk
Nováček
Nováček

Příspěvek od milk »

Dear Users,
there is were some big misunderstanding about that:
- Like you can see in your gift boxes the BOXES are Combo, OPENSAT always sells this box like combo, it's very clear, in all tec. specs.
- If you looke were: http://www.sigmadesigns.com/Products/SM ... 634_br.pdf Sigma changes specs to TWO tuners support, we use fully Sigma SKD dev.
- If comes a twin tuner feature in some model it will be a extra feature, we don't take a decision YET about that becuase DEV still in process and we looking for best way.

Opensat will keep support and development on HD and SD line, so take it easy, relax and enjoy your STB and us WORK!
Tak si to přeberte sami...

jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

ShaMan píše:Je tam prý nějaký problém s ovládači od SIGMY , dnes už není takový problém s příjmem DVB-T a pokud vím tak cena TuneruDVB-T je celkem zajímavá ,
tak se to dá řešit i tak než se podaří jim to nějak rozchodit .....
rozumiem tomu spravne? to znamena, ze dvb-s2 (povodne zabudovany) tuner funguje spolu s dvb-t tunerom?

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

jojika píše:rozumiem tomu spravne? to znamena, ze dvb-s2 (povodne zabudovany) tuner funguje spolu s dvb-t tunerom?
Funguje, ale ne souběžně, tzn. nelze z jednoho nahravat a druhy sledovat. Prostě multitasking NE.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
marnav
Nováček
Nováček

Příspěvek od marnav »

Doufám, že dva dvb-s tunery skutečně zprovozní, při výběru boxu to byla pro mne jedna ze zásadních
funkcí, v specifikacích při koupi uvedených jako jedna z prvních. Bez upozornění na nedotaženost firmware,
kterou jsem ochoten nějakou dobu zkousnout (ne roky), nechci rejpat, doufám, že výrobce nebude mlžit
a dá nějakou jasnější informaci.

HDBOX FS-9105 HD Plus, 2.11.90 4x
ICE, Skylink, Fuba 85, Monoblock Quad 23,5+19,2
Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“