Problém s diskem

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Problém s diskem

Příspěvek od visper »

Před časem jsem koupil interní disk Seagate Pipeline 500GB. Při formátování v boxu začal na 75% hrabat na místě a nechtěl jít dál. Nevěděl jsem jestli je to problém Azboxu nebo disku a neměl jsem žádný počítač se SATA rozhraním abych to vyzkoušel na něm. Nakonec asi na desátý pokus to místo "prohrabal" a formát se dokončil. Hrabalo to mezi 75-78 procenty, tak jsem si říkal že 3% vadných sektorů je v toleranci a doufal jsem, že si je formát označil jako vadné a nebudou se používat. Prdlajs si označil, zrovna jsem se k tomu místu dostal s adresářem Foto (picture). Začalo to chybovat a už tam nejde ani zapsat ani mazat. Tak jsem v něm vytvořil podadresář s názvem Error a ten jsem začal plnit blbostma abych to místo přeskákal. Jedná se asi o 15GB, jenomže to jde čím dál pomaleji, po několika minutách klapání hlaviček to zapíše třeba jen 3MB. Tak mám dotaz: neexistuje v Linuxu nějaký nástroj kterým bych ty vadné sektory označil aby se nepoužívaly? Bylo by to asi lepší vyhodit, ale mám tam už spoustu nahrávek. Zajímavé že ostatní adresáře nahrávají bez problémů. Je to vůbec možné že by si adresáře disk fyzicky rozdělily a PICTURE by se vytvořil na 75 procentech? Celkové zaplnění disku je asi 30%.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
marek66
Nováček
Nováček

Re: Problém s diskem

Příspěvek od marek66 »

Ja mam strasne zle skusenosti so seagate diskami, od urcitej doby sa im absolutne vyhybam
Pouzivam WD greeny 5400ot. idu suprovo a vobec sa nehreju

2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Pokud nemas sata rozhrani pouzij jednoduchy prevodnik z USB na disky, ktery zvlada jak ide/atapi tak sata a na PC si zazalohuj data z disku a zanalyzuj chybu disku pod Windows. Existuji testovaci a recovery programy, ktere ti v tom pomohou. Pokud testy neprojou je to na reklamaci.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Tak se mi to místo nakonec podařilo zaplnit "blbostma" a přeskákat ho, ale disk tam předváděl tak strašné zvuky že jsem se rozhodl to reklamovat. Mohlo by se to časem zhoršovat. Tak jdu zálohovat na externí.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“