OpenSat - informácie
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- 0ctopus
- Nováček

OpenSat - informácie
Official OpenSat announcement regarding Dual Tuners Quote:
Dear valuable AZBox users,
Opensat wants to clarify its position regarding the TWIN COMBO and Models:
1) At our STB's ONLY say's COMBO, OPENSAT only sell combo versions until now.
2) Opensat try to make all efforts during several months to add TWIN TUNER function, and wasn't possible, because of various reasons.
3) However like users ask, we promise find a way to support TWIN at our Chipset, and we make a new model to fit their needs, "PREMIUM +" , this model is complementary not replacement of "PREMIUM", both models will keep in sales normally.
4) This HW is totally different from premium because need to be done a lot of changes, and board is bigger than a normal TWIN.
5) About IMPEX-SAT (OPENSAT.DE) replacement opportunity, this is a internal matter of IMPEX-Sat , we don’t review on it for the basic reason that we sell Elite and Premium and new model is just complimentary. However we admire the efforts done by they and it’s a very courageous.
6) I hope with this post clarifies that situation, and this is the official position from OPENSAT."
Dear valuable AZBox users,
Opensat wants to clarify its position regarding the TWIN COMBO and Models:
1) At our STB's ONLY say's COMBO, OPENSAT only sell combo versions until now.
2) Opensat try to make all efforts during several months to add TWIN TUNER function, and wasn't possible, because of various reasons.
3) However like users ask, we promise find a way to support TWIN at our Chipset, and we make a new model to fit their needs, "PREMIUM +" , this model is complementary not replacement of "PREMIUM", both models will keep in sales normally.
4) This HW is totally different from premium because need to be done a lot of changes, and board is bigger than a normal TWIN.
5) About IMPEX-SAT (OPENSAT.DE) replacement opportunity, this is a internal matter of IMPEX-Sat , we don’t review on it for the basic reason that we sell Elite and Premium and new model is just complimentary. However we admire the efforts done by they and it’s a very courageous.
6) I hope with this post clarifies that situation, and this is the official position from OPENSAT."
0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
-
Zakoold
- Nováček

Re: OpenSat - informácie
Kua co to mas za farbicky skoro mi oci vyleteli
Inac sa potvrdilo to co tu uz niektori spominali ze druhy tuner sa do elite ani do premium nezmesti - preto Premium+
V preklade google:
Nový AZBOX Preminium Plus s prevádzkou Twin tuner pochádza z 01.12.2009.
Majitelia predchádzajúceho modelu majú možnosť, ak chcete vymeniť za príplatok € 129.00 za starší model.
AZBOX HD Plus Preminium výmenu poskytnuté TwinTuner (2xTuner).
Existujúcim softvérom a postupujte v budúcnosti bude u všetkých modelov kompaktible.
Bezdrôtová klávesnica funguje samozrejme aj na všetkých modeloch.
Exchange Ponuka je platná pre AZBOX HD Preminium zakúpila k 18.11.09.
Ak sa zákazník dostane po Preminium Plus HD AZBOX chcieť vrátiť, zákazník musí mať svoje staré škatule späť.
Inac sa potvrdilo to co tu uz niektori spominali ze druhy tuner sa do elite ani do premium nezmesti - preto Premium+
V preklade google:
Nový AZBOX Preminium Plus s prevádzkou Twin tuner pochádza z 01.12.2009.
Majitelia predchádzajúceho modelu majú možnosť, ak chcete vymeniť za príplatok € 129.00 za starší model.
AZBOX HD Plus Preminium výmenu poskytnuté TwinTuner (2xTuner).
Existujúcim softvérom a postupujte v budúcnosti bude u všetkých modelov kompaktible.
Bezdrôtová klávesnica funguje samozrejme aj na všetkých modeloch.
Exchange Ponuka je platná pre AZBOX HD Preminium zakúpila k 18.11.09.
Ak sa zákazník dostane po Preminium Plus HD AZBOX chcieť vrátiť, zákazník musí mať svoje staré škatule späť.
- 0ctopus
- Nováček

nostalgicka spomienka na monochromaticky monitor...Zakoold píše:Kua co to mas za farbicky skoro mi oci vyleteli![]()
neboj sa, aj niektori citatelia tohto fora budu taki zeleni po pochopeni stavu :mrgreen:
0ctopus
-
Benny
- Mírně pokročilý

Mam takovy dojem ze tohle hlasalo kdysi jedno forum po tom co bylo uzavreno. Ze Openstat neni schopny poskytnout podporu pro dva tunery v tom satavu v jakem to je. Vsichni se smali ze to neni pravda a ted na to doslo. Porad mi jejich jednani utvrzuje jen v tom ze se nikdy nedockame konecneho vyrobku ale vsechno skonci tak jak zacalo. Ve stavu beta testovani .....
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
to ze nejde fyzicky vlozit dva dvb s2 tunery som psial uz na zaciatku. jednoducho som kupil model elite+premium , vybral tuner a skusil vopchat dva do jedenho. Ono to tma fyzicky nevojde. Pre dva tunery existuje jedina kombinacia - DVB-S2 + DVBT/C . Je to stara znama vec.
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... cf1#p19755
Mne osobne nechyba,ale iste sa najdu ludia, ktori si to kupovali koli tomu .
Jedine ,co na celom azboxe uz vadi je ladenie SK/CZ paketov. Inak - ziadne vacsie vyhrady nemam .
Koncepcne azbox vychadza z prijimaca magio - ktory sa predaval vo francuzsku s dvomi DVB C tunermi, pred dvomi rokmi.
Jedine ,co na celom azboxe uz vadi je ladenie SK/CZ paketov. Inak - ziadne vacsie vyhrady nemam .
Koncepcne azbox vychadza z prijimaca magio - ktory sa predaval vo francuzsku s dvomi DVB C tunermi, pred dvomi rokmi.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
camaar
- Nováček

grantec píše:to ze nejde fyzicky vlozit dva dvb s2 tunery som psial uz na zaciatku. jednoducho som kupil model elite+premium , vybral tuner a skusil vopchat dva do jedenho. Ono to tma fyzicky nevojde. Pre dva tunery existuje jedina kombinacia - DVB-S2 + DVBT/C . Je to stara znama vec.
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... cf1#p19755
Koncepcne azbox vychadza z prijimaca magio - ktory sa predaval vo francuzsku s dvomi DVT C tunermi, pred dvomi rokmi.
Me taky osobne nevadi ze nejdou 2xDVB-S2 tunery staci mi DVB-S2 a DVB-T. Ale co mi vadi ze stale nefunguji paralelne (napajen je vzdy jen jeden) ... doufam ze tato zprava neznamena ze ani tato kombinace nebude pracovat zaroven. To je duvod proc jsem ho kupoval.
- shibal
- Mazák

Já jsem si dovolil na nad tim uz drive trochu zauvažovat a kdyby....grantec píše:to ze nejde fyzicky vlozit dva dvb s2 tunery som psial uz na zaciatku. jednoducho som kupil model elite+premium , vybral tuner a skusil vopchat dva do jedenho. Ono to tma fyzicky nevojde.
...ten zvlášť dokupovaný druhý DVB-S2 tuner měl jinak zapojený ten placatý konektor na boku (např. o 1cm víc dovnitř boxu) tak by to tam šlo dát následovně: Ten druhý (nový lepší) DVB-S2 tuner by se dal na místo prvního a ten původní do druhého slotu. Pak by se to tam fyzicky vměstnalo, protože by ten konektor už "nekolidoval" s VF modulem 2 tuneru.
Já si ale myslím, že TO by nestačilo. Podle toho co jsem četl na domovském fóru v jednom vlákně (a pochopil s google překladu) , potřebuje Sigma-chip dostat do sebe vše v jednom "streamu" (tak to tam bylo pojmenováno) a proto bude nutná HW úprava na základní desce, která bude signály z obou tunerů dávat "nějak" dohromady. Tomu koneckonců odpovídá i ta předběžná cena, která by za pouhé "posunutí" napájecích slotů asi nestála.
Já budu asi jedním z těch co do té výměny půjdou, já CHCI dva DVB-S2, sice jsem box nekupoval s tím záměrem, ale když je to možné, tak do toho půjdu. (Navíc mám na Astru twin TP, tak proč to nevyužít)
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- tear12
- Mírně pokročilý

Myslíte že k výměně budou ochotni i naši prodejci, nebo tu výměnu půjde udělat jen přes Opensat?
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
-
dimensionone
- Nováček

Inak, je zaujímavá aj táto podmienka:Zakoold píše: Exchange Ponuka je platná pre AZBOX HD Preminium zakúpila k 18.11.09.
[/b]
Praktický význam:
1) Model Elite nebude možné vymeniť len Premium
2) Model musí byť zakúpený od 18.11.2009?
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
milk
- Nováček

Zmíněnou výměnu nabízí německý prodejce IMPEX-SAT. Pokud jste tedy zakoupili přístroj zde, pak si jej můžete nechat vyměnit. Opensat, jako výrobce, s tímto nemá nic společné a nic takové nenabízí.5) About IMPEX-SAT (OPENSAT.DE) replacement opportunity, this is a internal matter of IMPEX-Sat , we don’t review on it for the basic reason that we sell Elite and Premium and new model is just complimentary. However we admire the efforts done by they and it’s a very courageous.
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
To bude asi tím že Impesat všem tvrdil ,že je to Twin receiver .
Tady to asi nikdo netvrdil ,ale všichni v to věřili že by to jednou mohl být i TWIN .
Nevím sice kolik lidí myslelo ,že to bude TWIN a kupovali to s tím .
Možná bych tady navrhoval mezi uživateli nějakou hlasovací anketu...
Tady to asi nikdo netvrdil ,ale všichni v to věřili že by to jednou mohl být i TWIN .
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
-
milk
- Nováček

Tady to asi nikdo netvrdil, ale spousta místních prodejců nabízelo DVB-S tuner přesto, že ho neměli skladem - je na cestě :lol: a tvrdili, že jde o přídavný tuner. Někteří si jej dokonce objednali, jak jsem pročítal starší příspěvky. Co si tedy může běžný uživatel myslet? Že jde o twin přístroj s nedokončeným firmwarem. Koupí ho tedy za skvělou cenu, mne si ruce jak vyzrál na DreamBox a čeká, až bude vše zprovozněno a čeká a čeká a čeká...ShaMan píše:To bude asi tím že Impesat všem tvrdil ,že je to Twin receiver .
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
Ohledně toho DVB-S Tuneru ... to je právě ten případ , někteří místní CZ SK internetoví prodejci
kopírujou a kopírujou co kde vidí , a zrovna S tunery v nabídce se objevily v Německu ,i když vůbec nebyly vyrobené ..
Tím samozřejmě nebagatelizuji záležitost že určitě někteří si koupili přístroj s tím že by ho rádi v budoucnu doplnili o další DVB-S tuner ..
kopírujou a kopírujou co kde vidí , a zrovna S tunery v nabídce se objevily v Německu ,i když vůbec nebyly vyrobené ..
Tím samozřejmě nebagatelizuji záležitost že určitě někteří si koupili přístroj s tím že by ho rádi v budoucnu doplnili o další DVB-S tuner ..
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
- St.
- Nováček

Ja se tesil, ze by nekdy mohl byt PIP. Manzelka ma ve zvyku pri reklame prepinat jinam a v tom pripade by to bylo uzitecne.
St.
St.
DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
- VraKo
- Mírně pokročilý

Můžeš to mít za příplatek 130EurSt. píše:Ja se tesil, ze by nekdy mohl byt PIP. Manzelka ma ve zvyku pri reklame prepinat jinam a v tom pripade by to bylo uzitecne.
St.
AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam