Dual & Twin

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

milk
Nováček
Nováček

Dual & Twin

Příspěvek od milk »

Dvojice slotů pro tunery v AZBoxu je pro někoho stále matoucí. Také jsem hned nepochopil. Dual=buď jeden nebo druhý, Twin=oba najednou. Chip SIGMA 8634, jež je srdcem AZBoxu, není schopen hardwarově obsluhovat dva tunery najednou a pochybuji, že jeho výkon stačí na softwarové řešení, je tedy Dual. Pro DVB-S to znamená, že není možné sledovat program na jedné frekvenci a nahrávat další program z jiné frekvence. Je však možné nahrávat a sledovat dva různé programy na stejné frekvenci. Pro příklad u Skylink je ČT1 a ČT2 na jedné frekvenci a NOVA spolu s NOVA Cinema na další frekvenci. Při kombinaci DVB-S a DVB-T/C v režimu DUAL není možné provozovat oba tunery najednou. Nelze tedy z jednoho tuneru nahrávat a pomocí druhého sledovat program na TV.

rudolfk
Nováček
Nováček

Re: Dual & Twin

Příspěvek od rudolfk »

Ahoj,

muze tohle jeste nekdo potvrdit? :( byl to vicemene duvod proc si chci poridit AZBox.

Dekuju,
-= Rudla

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

potvrdil to defacto i opensat nastupem modelu Premium HD+
ovsem pri rychlosti vyvoje sw pro AZbox HD kdo by chtel cekat az vyvinou fw pro tohle, ze? Je hezky ze umoznuji vymenu za novy model pro stavajici zakazniky jenze po priplaceni 130eur uz se to cenou dostava temer k dreamboxum :D

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
rudolfk
Nováček
Nováček

Příspěvek od rudolfk »

Dik :)

Toz skvely - na trhu vazne neni krome Dreamboxe HD box, ktery by umel dva tunery, sharing a mel za sebou alespon rok prace na softwaru :(

R.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

rodolfk

a čo Ti bráni v tom aby si kúpil Dreambox ? :D

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
rudolfk
Nováček
Nováček

Příspěvek od rudolfk »

U dvoutuneroveho Dreamboxe rozhodne cena :) {coz asi u kazdeho, kdo si koupi cokoliv jineho nez prave Dreambox}

Osobne jsem opravdu vkladal velke nadeje do AZboxu, protoze na softwaru se hodne moc pracuje a je to videt na poctu a frekvenci releasu. Ted alespon vim, ze mozna nema cenu kupovat Premium, ale postaci verze Elite a rozchodit nahravani na NAS.

Kdy ma byt hotova verze HD+? Jen tak pro informaci, protoze to nemuzu nikde najit.

Rudla

Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

dempsey píše:rodolfk

a čo Ti bráni v tom aby si kúpil Dreambox ? :D
... a vytahl z kapsy pres 20000 Kc, na euro si to prepocti ...

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak chceš azbox počkaj na verziu plus

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
rudolfk
Nováček
Nováček

Příspěvek od rudolfk »

dempsey píše:Ak chceš azbox počkaj na verziu plus
Ja bych treba rad, ale to zalezi na tom kdy pujde na trh ...

R.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Dual a Twin - to su vyrazy, ktore si vymyslel Opensat. Na povodnej skatuli nieje ziadne z oboch spominanych oznaceni. :D
Ale mne druhy tuner nechyba - na to mam HDbox, len nech si nevymyslaju. Nieco si vymysli Opensat, nieco doplnia predajcovia a potom sa cuduju. Dnes som nasiel ,ze elite ma 2 citacky, email klienta ... . A dovozca to takemu predajcovi aj toleruje. V tom je problem - nie v tom,ze azbox nezvladne 2 tunery.
Okrem toho, posledny fw je zas kus v predu.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
spyko
Nováček
Nováček

Příspěvek od spyko »

Vážení,zde jako lama bych potřeboval pár vysvětlení.Připustme- procesor SMP8634 nezvládne hw ani sw zvládnout 2/twin/ tunery najednou,ale u STi 7109 je podobný problém?HD box 9200 i Vantage 8000 t/s to mají zládnout-nemám prak.zkušenost,jen z recenzí,ale vantage 7100 t/s se stejným procesorem to neumí,nevodí nás tady někdo za nos, proc.SMP8634 má mit dokonce větší výkon i paměť?Kde je tedy pravda,nenatahuje nás někdo jen proto,že potřebuje prodat dráž?Děkuji.

DM 525HD,/dvb-t2/c hevc,amico 8140 dvb-t2,panasonic 50st60,42px80,mini pc DI-WAY M9,UPC 100/10.
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

spyko píše:Vážení,zde jako lama bych potřeboval pár vysvětlení.Připustme- procesor SMP8634 nezvládne hw ani sw zvládnout 2/twin/ tunery najednou,ale u STi 7109 je podobný problém?HD box 9200 i Vantage 8000 t/s to mají zládnout-nemám prak.zkušenost,jen z recenzí,ale vantage 7100 t/s se stejným procesorem to neumí,nevodí nás tady někdo za nos, proc.SMP8634 má mit dokonce větší výkon i paměť?Kde je tedy pravda,nenatahuje nás někdo jen proto,že potřebuje prodat dráž?Děkuji.
Já si myslím, že procesor SIGMA 8634 LF to určitě zvládne, ale výrobce Azboxu nám to hardwarově dává po kouskách, aby vydělal. Já rozhodně 130 Eu dávat za výměnu nebudu, to mi za to sledování jednoho kanálu a nahrávání druhého zase nestojí. A ještě jedna věc pokud to softwarově půjde dál, tak jako doposud, tak nevím jak dopadnou ti, co si boxy vymění za Premium +.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
rudolfk
Nováček
Nováček

Příspěvek od rudolfk »

VraKo píše:
spyko píše:Vážení,zde jako lama bych potřeboval pár vysvětlení.Připustme- procesor SMP8634 nezvládne hw ani sw zvládnout 2/twin/ tunery najednou,ale u STi 7109 je podobný problém?HD box 9200 i Vantage 8000 t/s to mají zládnout-nemám prak.zkušenost,jen z recenzí,ale vantage 7100 t/s se stejným procesorem to neumí,nevodí nás tady někdo za nos, proc.SMP8634 má mit dokonce větší výkon i paměť?Kde je tedy pravda,nenatahuje nás někdo jen proto,že potřebuje prodat dráž?Děkuji.
Já si myslím, že procesor SIGMA 8634 LF to určitě zvládne, ale výrobce Azboxu nám to hardwarově dává po kouskách, aby vydělal. Já rozhodně 130 Eu dávat za výměnu nebudu, to mi za to sledování jednoho kanálu a nahrávání druhého zase nestojí. A ještě jedna věc pokud to softwarově půjde dál, tak jako doposud, tak nevím jak dopadnou ti, co si boxy vymění za Premium +.
A kdy se to ma zacit menit? :)

R.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Sigma to zvladne, ved je to kopia magio - len kabloveho prijimaca s dvomi tunermi, a verte ze francuzi by sa inak postavili k nefunkcnej sluzbe. Je tam zle navrhnuta doska. Ale azbox ma aj v tomto prevedeni funkcie ,ktore nebude mat nikdy ani slavny DM8000.
Pri Vantage to plati detto - zle navrhnuta doska.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

osobne si myslim ze ta dvou tunerova verze bude na jinem chipu a to bude znamenat novy vyvoj fw a pokud kuli tomu prestanou dal vyvijet nas azbox tak ho vratim a duvodu se k tomu najde vic nez dost - at si pak vyrobce vyzere co si natropil

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“