Přenos dat do AZBOXU?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- Kessn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Přenos dat do AZBOXU?
Zdravím prosím porad'te jak mám dostat data do AZboxu mám tam disk 1TR? Zkoušel jsem film z flash ve Správě souborů nahrát do AZ , ale nepřišel jsem na to. Návod jsem tady nenašel. Dík za rady. Lád'a.
-
j3nda
- Pokročilý

Re: Přenos dat do AZBOXU?
muzes zapnout ftp a nakopirovat to tam z pc pres nej
muzes to tam nakopirovat pres usb a spravce souboru, vlezes na disk pres usb 1 nebo 2, pak oznacit, male menu kopirovat, vlezt na ten interni disk, male menu, vlozit
a nebo se to tam da nakopirovat i pres sdileni v siti, coz je nastavit trochu slozitejsi a take se to musi zapnout
muzes to tam nakopirovat pres usb a spravce souboru, vlezes na disk pres usb 1 nebo 2, pak oznacit, male menu kopirovat, vlezt na ten interni disk, male menu, vlozit
a nebo se to tam da nakopirovat i pres sdileni v siti, coz je nastavit trochu slozitejsi a take se to musi zapnout
AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
- Kessn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dík z USB jsem to tam zkopíroval. Potřeboval bych vědět jak to jak to mám zkopírovat z PC? To mám propojit AZ a PC usb kabelem? To se bude AZ chovat jako externí disk? (tak to je u multimediálního přehrávače EVOLVE) Píšeš o ftp to musím stáhnout tento program a nainstalovat ho do PC , nebo jak to je nevím o ftp nic. Dík za pomoc. Ládä.j3nda píše:muzes zapnout ftp a nakopirovat to tam z pc pres nej
-
j3nda
- Pokročilý

prenos pomoci ftp funguje pres sit, ftp musis povolit v menu azboxu, v pc ti staci treba total commander - ten ho take umi, vyplnis ip adresu azboxu, uzivatelske jmeno root, heslo azbox - alespon tak je to ve standardnim nastaveni
asi toho budes muset hodne nastudovat o azboxu i o sitich, zacni tim, ze si prectes cele to tema pro zacatecniky...
asi toho budes muset hodne nastudovat o azboxu i o sitich, zacni tim, ze si prectes cele to tema pro zacatecniky...
AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
-
cevko
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
pripadne na kopirovanie z USB pouzi Monkusov Tool a z neho usbcopy. Vtedy mozes kopirovat na pozadi a popritom sledovat telku (je to vhodne pri veeelkych suboroch).
Kopirovanie cez siet je momentalne pomalsie ako kopirovanie z USB.
ce/
Kopirovanie cez siet je momentalne pomalsie ako kopirovanie z USB.
ce/
Xtrend ET9000 CT V4+CCcam,
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
- shibal
- Mazák

AZ box je linuxový stroj, tzn. že sám je PC. Z toho plyne, že musíš postupovat stejně jakobys propojoval PC s woknama a s linuxem a chtěl kopírovat soubory mezi nimi.Kessn píše: Potřeboval bych vědět jak to jak to mám zkopírovat z PC? To mám propojit AZ a PC usb kabelem? To se bude AZ chovat jako externí disk? (tak to je u multimediálního přehrávače EVOLVE) Píšeš o ftp to musím stáhnout tento program a nainstalovat ho do PC , nebo jak to je nevím o ftp nic.
1) propojit BOX do sítě, nebo přímo s PC (po "pevné" RJ45, nepo přes Wi-fi )
2) "Rozchodit" nastavení sítě v AZ boxu. To se dělá v "nastavení"v části "Internet. Tam je nejlepší nechat adresování dynamické a až se ti to podaří spojit, zadat pevno IP adresu AZ boxu. ( v části "rady a návody" nebo tady: viewtopic.php?f=76&t=3274 jsou řešeny "problémy")
3) spustit sítové služby v AZ boxu v "nastavení" v části "network servises" - hlavně abys tam měl zaplé FTP.
4) do PC si nainstalovat nějaký soft, který umí FTP, nejjednoduchší bude ten "Total Commander" . Spojuje se to přes část menu Sít, volba FTP-připojit. Nejdříve a le musíš přidat to jedno FTP připojení (co máš nastavit do daných kolonek, ti psal J3enda, jinak zase: topic "Rady a návody" nebo vlákno "Mám nový AZ HD - čo s tým ?"). nebo zde http://navody.c4.cz/total-commander-ftp-klient, nebo zde: viewtopic.php?f=76&t=2941&p=17708&hilit ... der#p17708
5) v tom FTP je hdd azboxu presentován adresářem: Data/hdb1/
Ufff.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- Kessn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: